طراحی برنامه یادگیری زبان انگلیسی – قسمت دوم

8-  منابع درست را انتخاب کنید.
اگر به دنبال یک داروی جادویی هستید که با مصرف آن بتوانید یک شبه استاد زبان شوید، لطفا خودتان را خسته نکنید. چون چنین دارویی وجود ندارد یا حداقل من نمی شناسم!

 

سعی کنید به دنبال منابع درست یادگیری زبان باشید. کافی است در سایتهایی مثل YouTube، iTunes، Spotify یا Netflix جستجو کنید تا متناسب برای هر علاقه ای مطلبی را پیدا کنید.

 

اگر سرتان آنقدر شلوغ است که نمی توانید روی همه مهارتها کار کنید می توانید به اخبار انگلیسی گوش کنید. اگر هم به داستان علاقه مندید می توانید از سایت آمازون کتابهای دو زبانه سفارش دهید. با مطالعه منابع درست نه تنها مهارتهای زبانی شما افزایش می یابد بلکه درک شما از فرهنگ یک زبان افزایش یافته در نتیجه درک کلی شما از آن زبان افزایش می یابد.

 

9- به شیوه یادگیری خود اهمیت بدهید.
در یادگیری زبان نمی توان برای همه افراد یک نسخه نوشت. هر فردی شیوه یادگیری مختص خود را داراست. بنابراین برای اینکه از پتانسیل واقعی خود در یادگیری استفاده کنید ابتدا باید شیوه یادگیری خود را امتحان کنید و منابعی را انتخاب کنید که با شیوه یادگیری شما بیشترین تناسب را داشته باشد. وقت خود را برای دوره ها و محصولاتی که هیچ تناسبی با علاقه مندی های شما ندارند تلف نکنید.

 

منابع و شیوه های یادگیری فراوانند. مهم نیست که چه شیوه یادگیری مناسب شماست. مثلا:

  • فراگیران بصری استفاده از تصاویر و درک فضایی را ترجیح می دهند. بنابراین فیلمها و کتابهای پر از عکس مناسب این دسته از فراگیران است.
  • فراگیران شنیداری از آموزشهای صوتی بیشتر نتیجه می گیرند. بنابراین دوره ها و منابع صوتی برای این دسته از فراگیران مناسب تر است.
  • فراگیران کلامی استفاده از کلمات را ترجیح می دهند و از نرم افزارهایی لذت می برند که علاوه بر صوت امکان به خاطر آوری کلمات و نیز فعالیتهای مرتبط با اسپیکینگ را به فراگیر می دهد.
  • فراگیران اجتماعی کار کردن در جمع را دوست دارند. بنابراین پیوستن به گروههای مکالمه در اسکایپ می تواند مناسب ترین گزینه برای این دسته افراد باشد.

 

10- قبل از رفتن به درس جدید مطالب قبل را مرور کنید.
قبل از پرداختن به درس جدید همیشه مطالب قبل را مرور کنید. به این ترتیب علاوه بر اینکه ذهن خود را در مورد مطالب فراموش شده تمرین می دهید بلکه موارد خوانده شده را در ذهنتان پایدار می کنید. این مرور می تواند به صورت یک آزمونک باشد.

 

هنگامی که مطالعه می کنید حافظه کوتاه مدت خود را از کلمات، اصطلاحات، گرامر و … پر می کنید. برای اینکه بتوانید این مطالب را در ذهن خود نگه دارید و به راحتی بخاطر بیاورید باید آنها را به حافظه بلند مدت خود منتقل کنید.

 

با مرور و تکرار می توانید مطالب را منتقل کنید. کافی است روزانه 5 دقیقه به این کار اختصاص دهید. در پایان هفته مطالب آموخته شده را مرور کنید. و اگر همین مطالب را هر ماه برای خود تکرار کنید مطالب فراموش شده را بخاطر آورده و میزان پیشرفت خود را هم می سنجید!

 

11- با صدای بلند صحبت کنید.
مطالعه زبان به صورت خود آموز کار دشواری است. با این وجود، تمرین اسپیکینگ مهارتهای ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ نیز مهم است. این مهارت کمی زمان بر است. بویژه در یک کشور غیر انگلیسی زبان در حال یادگیری انگلیسی هستید. برای اینکه بتوانید به تمرین اسپیکینگ بپردازید روشهای متعددی وجود دارد:

  • با صدای بلند به خواندن کتاب های انگلیسی بپردازید.
  • همراه با یک آهنگ انگلیسی زمزمه کنید.
  • از تکنیک سایه استفاده کنید. به این صورت که همراه با گوینده انگلیسی زبان جملات را تکرار کنید.
  • از نرم افزارهایی استفاده کنید که دارای تمرینات اسپیکینگ هستند.
  • لیست کارهای روزانه خود را با صدای بلند به انگلیسی بخوانید.
  • در مقابل آینه صحبت کنید.
  • روال انجام کارها را به انگلیسی توضیح دهید. مثلا آشپزی، نظافت و …

 

خاطرتان باشد هر چند ممکن است این کار کمی احمقانه به نظر برسد، ولی در واقع با این کار دارید در حق مهارتهای زبانی خود لطف می کنید. عادت کنید مطالب را با صدای بلند بخوانید و توضیح دهید – قول می دهم بعد از مدتی خودتان تفاوت های بی نظیر آنرا احساس خواهید کرد!

 

12- هدفمند باشید.
اگر ندانید به چه علت کاری را انجام می دهید انجام آن کار چه فایده ای خواهد داشت؟ در انتخاب فعالیت های مربوط به زبان هدفمند و دارای استراتژی باشید. در پایان هر فعالیت میزان یادگیری، پیشرفت خود را ارزیابی کنید. و ببینید دفعه بعد چه کارهایی را بهتر است انجام ندهید.

 

حتی اگر در حال گوش کردن به یک پادکست صوتی و یا خواندن یک مقاله آنلاین هستید سعی کنید دقیقا مشخص کنید که می خواهید چه چیزی از آن مطلب یاد بگیرید. آیا قصد دارید دایره لغت خود را در یک موضوع خاص گسترش دهید؟ آیا می خواهید یک موضوع گرامری خاص را یاد بگیرید؟ ببینید که از هر مطلب چگونه می توانید در جهت یادگیری مطالب مورد نظر خود استفاده کنید. در پایان ببینید آیا توانسته اید به اهداف خود برسید و اینکه تا چه میزان در این راستا موفق بوده اید.

 

13- هر روز یک کلمه یاد بگیرید.
اغلب زبان آموزان حرفه ای به شما خواهند گفت که هر روز با زبان درگیر باشید. حتی اگر این میزان روزانه 15-10 دقیقه باشد. یکی از آسان ترین راها برای این منظور این است که هر روز یک لغت جدید یاد بگیرید. البته منظورم این نیست که فقط به دیدن لغت و معنای آن اکتفا کنید. بلکه باید آن لغت را یاد گرفته و در طول روز تا می توانید از آن کلمه در گفتار و نوشتار خود استفاده کنید.

 

با عضویت در سایتهایی مثل http://wordsmith.org/ می توانید هر روز یک ایمیل شامل یک لغت جدید همراه با تلفظ صوتی و مثال دریافت کنید. برای استفاده بیشتر از این نوع ایمیلها می توانید موارد زیر را انجام دهید:

 

  • لغت جدید را در جمله بندی های خود استفاده کنید و آنرا توییت کرده یا در صفحه فیس بوک خودتان قرار دهید.
  • جملات معروفی که بزرگان با استفاده از این لغات گفته اند را پیدا کرده و در دفتری تحت عنوان سخنان بزرگان ثبت کنید.
  • اسلنگها و اصطلاحاتی که با این کلمات به کار رفته اند را پیدا کنید و در گفتار و نوشتار خود از آنها استفاده کنید.
  • برای هر کلمه یک ریتم آهنگین بسازید و سعی کنید در طول روز آنرا با خودتان تکرار کنید.

 

سعی کنید هر روز از یادگیری لغات لذت ببرید و به هر شکل ممکن از آنها استفاده کنید. هر روز این روال را ادامه دهید تا ذهن خود را با زبان درگیر سازید. این روش هر چند بسیار ساده است اما بعد از مدتی از میزان اثرگذاری آن حیرت خواهید کرد!

 

14- میزان پیشرفت خود را ثبت کنید.
وقتی دوستی به شما می گوید که هفت کیلو وزن کم کرده شما هم تحت تاثیر قرار می گیرید. اما آیا می دانید واقعا چه چیزی شما را متعجب کرده است؟
وقتی دوست شما عکس قبل و بعد خود را به شما نشان دهد می توانید این تفاوت را نسبت به خود ببینید. همین ایده را می توان در مورد یادگیری زبان عنوان کرد. بعضی اوقات نمی دانید واقعا چه میزان پیشرفت کرده اید تا زمانی که این مقدار پیشرفت را ببینید. میزان پیشرفت خود را دایما ثبت کنید تا بعد از مدتی بتوانید به ارزیابی خود بپردازید. ساده ترین راه برای این منظور نوشتن است. برای این کار یک دفتر تهیه کنید و هفته ای یکبار به ثبت میزان پیشرفت خود بپردازید. می توانید در مورد چیزهایی که به آن علاقه مندید بنویسید:

  • مقالات جدید انگلیسی را بخوانید و آنها را در دفتر خود خلاصه کنید.
  • خلاقیت به خرج دهید و یک داستان کوتاه بنویسید.
  • برای دوستان و اعضای خانواده نامه بنویسید. ( قبل از ارسال نامه یک کپی برای خودتان نگه دارید.)
  • طرز تهیه غذای مورد علاقه خود را به انگلیسی بنویسید.

 

همیشه نوشته های خود را مرتب و با ذکر تاریخ مشخص کنید. هر موقع دچار نا امیدی می شوید دفتر خود را ورق بزنید و ببینید چقدر از مسیر را طی کرده اید: لغات جدید، قواعد گرامری و اصطلاحاتی را که استفاده کرده اید را بازنگری کنید. به این ترتیب با زبان درگیر می شوید و هر کجا به یک محرک نیازمندید می توانید به عنوان یک عامل انگیزشی قوی از آن استفاده کنید!

 

آیا آماده هستید عادت یادگیری انگلیسی را در خود ایجاد کنید؟

مکالمه آنلاین فرمول 1 دکتر زبان

7 دیدگاه برای “طراحی برنامه یادگیری زبان انگلیسی – قسمت دوم

  1. سلام
    بسیار بسیار عالی بود.
    تشکرات فراوان از شما دکتر زبان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.