همه چیز در مورد آزمون آیلتس

آیلتس چیست؟

IELTS مخفف (International English Language Testing System) است و توانایی افراد را در چهار بخش  لیسنینگ, ریدینگ, رایتینگ و اسپیکینگ ارزیابی می کند.  آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در برابر تافل، آزمون آمریکایی، قرار می‌گیرد. سالانه بیش از 2 میلیون نفر در این آزمون، که کمتر از 3 ساعت به طول می انجامد شرکت می کنند. این آزمون به دست دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود متقاضیان اصلی این آزمون افرادی هستند که قصد مهاجرت و یا ادامه تحصیل در یکی از کشورهای بین المللی را دارند.

داشتن مدرک آیلتس، برای تحصیل در دانشگاه های معتبر لازم بوده و مدرکی مورد تأیید برای کار در بسیاری از کشورهای مهم به شمار می رود که از سوی کارفرماها شناخته و درخواست می شود.

 

چه کسانی باید IELTS بدهند؟

مدرک آیلتس از طرف بسیاری از دانشگاه ها و کارفرمایان بین الملی از جمله استرالیا، کانادا، ایرلند، نیوزلند، انگلستان و آمریکا پذیرفته می شود. بنابراین اگر قصد ادامه تحصیل و مهاجرت به کشورهای ذکر شده را دارید، می بایست در این آزمون شرکت کنید.

 

IELTS از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

در این آزمون 4 مهارت اصلی سنجیده می شود که مهارت ها و زمان بندی پاسخ دهی به هر بخش به شرح زیر است:

  • Listening (مهارت شنیداری): دارای 4 بخش، 40 سوال و 30 دقیقه.

 

  • Speaking (مهارت صحبت کردن): مصاحبه، 15 دقیقه.

 

  • Reading (مهارت خواندن درک مطلب): 3 بخش، 40 سوال، 60 دقیقه.

 

  • Writing (مهارت نوشتاری): 2 بخش نوشتاری، 60 دقیقه.

 

کدام آزمون را انتخاب کنیم؟

آزمون آیلتس به سه شکل آکادمیک (Academic) ، جنرال (General Training) و یا درخواست ویزای بریتانیا (IELTS Life Skills) برگزار می شود که متقاضیان بنا به نیاز و هدف خود در آزمون مورد نیاز شرکت می کنند.

تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال چیست؟

به طور کلی تفاوت آزمون آکادمیک و جنرال به این صورت می باشد:

 

  • مهارت‌های اسپیکینگ (Speaking) و لیسنینگ (Listening) در هر دو نوع آزمون مشترک و یکسان است.

 

  • کل زمان هر دو آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه است.

 

  • بخش‌های اسپیکینگ، لیسنینگ و ریدینگ در یک روز و بدون وقفه برگزار می‌شوند، اما بخش اسپیکینگ در یک روز جداگانه برگزار می‌گردد.

 

  • تفاوت اصلی آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال در بخش‌های رایتینگ (Writing) و ریدینگ(Reading) است.

 

آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)

آیلتس آکادمیک مختص داوطلبانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالای دانشگاهی و یا گزینش در مشاغل حرفه ای در خارج از کشور را دارند. این آزمون برای ارزیابی مهارت و دانش شما در استفاده مؤثر از زبان انگلیسی در ارتباطات علمی و آکادمیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چطور برای آزمون آیلتس آکادمیک آماده شویم؟
برای آمادگی در  آزمون آیلتس آکادمیک ابتدا باید نمره هدف خود را مشخص کنید. سیستم نمره دهی آزمون آیلتس آکادمیک بر اساس نمره (0 تا 9) در هر مهارت و نمره کلی است. بنابراین حتماً  آموزش خود را بر اساس نمره هدفی که در نظر دارید برنامه ریزی کنید. این برنامه ریزی از دو لحاظ اهمیت دارد.

 

اول این که، برنامه ریزی برای رسیدن به نمره هدف، بسیار وابسته به سطح نمره است. مثلا برنامه ریزی مناسب برای رسیدن به سطح آیلتس 5 overall تفاوت‌ زیادی با برنامه ریزی برای رسیدن به نمره 7 overall دارد.

 

دوم باید مشخص کنید که نوع نمره مورد درخواست از طرف مؤسسه مقصد به چه صورت است. زیرا این نمره معمولاً به دو صورت overall و یا per skills درخواست می‌شود. تفاوت بین این دو نوع محاسبه نمره نیز تأثیر زیادی در برنامه ریزی آموزشی در یادگیری هر مهارت دارد. زیرا نمره overall ، همان میانگین نمرات شما در چهار مهارت است و به عنوان مثال اگر حداقل نمره overall مورد درخواست از شما 7 باشد، شما می‌توانید با گرفتن نمره 8 در مهارتی که در آن قوی‌تر هستید و نمره 6 در مهارتی که در آن ضعف دارید، به نمره overall مورد نظر دست یابید. توجه کنید اگر از شما خواسته شده باشد که در هر مهارت (به صورت per skills) نمره 7 داشته باشید، باید با برنامه ریزی صحیح حداقل نمره 7 را کسب کنید و داشتن نمره 6 در یک مهارت، شما را از هدفتان دور می سازد.

 

آزمون جنرال آیلتس (IELTS General Training)

آزمون جنرال به نسبت آزمون آکادمیک، کمی آسان تر بوده و بیشتر در پرونده های مهاجرتی، آموزش های مرتبط با کار و عموماً برای رده های پایین تحصیلی در یکی از کشورهای انگلیسی زبان (استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا) کاربرد دارد.

 

درخواست ویزای بریتانیا (IELTS Life Skills)

این نوع آزمون آیلتس مختص داوطلبانی است که قصد زندگی در بریتانیا را داشته و زبان اولشان انگلیسی نیست. در فرمت Life Skills فقط دو مهارت Speaking  و Listening  ارزیابی می شوند.

 

آزمون UKVI چیست؟

UKVI مدرک آیلتس مورد تأیید کشور انگلیس است. چنانچه هدف شما از شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک تحصیل و یا کار در این کشور است، برای دریافت ویزای انگلستان حتماً باید این مدرک را دریافت کنید. توجه داشته باشید که UKVI یکی از انواع آزمون آیلتس نیست و نباید آن را با آزمون آیلتس لایف اسکیلز (Life Skills) اشتباه گرفت!

 

آیلتس UKVI تنها به مرکز برگزارکننده آزمون ارتباط دارد و  این مراکز بایستی مورد تأیید دولت انگلیس باشند. تا مدتی پیش با تعلیق فعالیت ‌های بخش کنسولی سفارت انگلستان، دریافت آیلتس UKVI منوط به شرکت در یکی از مراکز مورد تأیید در خارج از ایران بود، اما در حال حاضر مؤسسه ایرسافام مورد تأیید دولت انگلستان می ‌باشد و با انتخاب این آزمون در سایت ایرسافام و همچنین ثبت اطلاعات در سایت UKVI می توانید این نوع مدرک را برای تقاضای ویزای انگلستان دریافت کنید.

 

تفاوت آزمون های آیلتس آکادمیک و جنرال را به ترتیب در مهارت های اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ به تفصیل در جداول زیر بررسی می کنیم.

بخش اسپیکینگ (مهارت مکالمه) آیلتس

سؤالات رایج با بخش اسپیکینگ آیلتس:

 

1. پاسخ‌های بلند یا کوتاه؟

از پاسخ های کوتاه و مختصر بپرهیزید. باید پاسخ‌های خود را  کامل بیان کنید. در بحث های دونفره باید بیشتر از ممتحن صحبت کنید.

 

 

2. اگر در مورد سؤال ممتحن ایده یا نظر خاصی نداشته باشیم، چه کنیم؟

ممتحن به درست یا غلط بودن آنچه بیان می کنید اهمیت نمی‌دهد. آنچه برای و اهمیت دارد “چگونه صحبت کردن” شما است. پس اگر درباره سوال ممتحن ایده‌ای به ذهنتان نرسید، بهتر است بحث را به سمت موضوعی بکشانید که توانایی بهتری برای صحبت  کردن در آن زمینه دارید.  در این حالت شاید به دلیل انحراف از موضوع مورد نظر ممتحن نمره لغت را از دست بدهید، اما در عوض فلوانسی و تسلط خود را در اسپیکینگ به رخ او می‌کشید.

 

3. آیا وجود مکث های زیاد در اسپیکینگ در نمره‌دهی تاثیر گذار است؟

بله، سعی کنید تا جایی که می‌توانید روان و بدون مکث صحبت کنید. صحبت کردن بدون مکث و البته حفظ آرامش و اعتماد به نفس در نمره شما تاثیری بسزا دارد.

 

4. آیا می ‌توان تقاضای تکرار سوال را از ممتحن نمود؟

بله. در صورت لزوم از ممتحن بخواهید که سؤال خود را تکرار کند. اگر سؤالی را متوجه نشدید، هرگز پاسخ بی ربط به موضوع ندهید، بلکه با سؤالات زیر از مصاحبه کننده بخواهید برای شما توضیح بیشتری بدهد:

 

 ?would you mind telling me what you exactly mean by –

?Would you explain the meaning of the word –

?Excuse me I didn’t quite get what you said would you repeat that –

 

5. آیا سؤالات این بخش قابل پیش بینی می ‌باشند و می‌توان پاسخ سؤال‌ های قابل پیش بینی را حفظ کرد؟

بله. سؤالات بخش اسپیکینگ تا حدی قابل پیش‌بینی هستند. پس از قبل تمرین کافی داشته باشید و صدای خود را ضبط کنید. در کتاب مکالمه بدون گرامر تمرینات متنوعی تحت عنوان اسپیکینگ چلنج ارائه شده که تمرین فوق العاده ای برای تقویت مهارت اسپیکینگ می باشد.

بخش لیسنینگ آیلتس

سؤالات مرتبط با بخش لیسنینگ آیلتس:

 

1. آیا قبل از پخش فایل صوتی فرصت کافی برای مطالعه سؤالات وجود دارد؟

بله، قبل از پخش و شنیدن فایل صوتی فرصت دارید تا با مطالعه و خواندن سؤالات، آمادگی بیشتری برای پاسخگویی داشته باشید.

 

2. نحوه پاسخگویی به سوالات چگونه است؟

هم زمان با گوش کردن به فایل صوتی می ‌توانید در دفترچه سؤالات پاسخ ها را مشخص کنید. پس از پایان آزمون ، 10 دقیقه فرصت دارید تا پاسخ ‌ها را در پاسخنامه وارد کنید. دقت کنید هیچ کدام از جواب ها در دفترچه سؤال مورد ارزیابی قرار نخواهد گرفت. پس سعی کنید حتما در مدت زمان تعیین شده، همه‌ جواب‌ ها را در پاسخنامه وارد کنید.

 

3. چند بار امکان پخش فایل صوتی وجود دارد؟

فایل صوتی فقط یک بار پخش می‌شود. پس سعی کنید تمرکز خود را در زمان پخش فایل صوتی حفظ کنید.

 

 

4. آیا باید پاسخ را همان گونه که عینا در فایل صوتی پخش می ‌شود نوشت؟

بله، کلمه مورد نظر را همان طور که می ‌شنوید، بنویسید.

 

5. چگونه برگه پاسخنامه را تکمیل کنیم؟

پاسخنامه حتما باید با مداد پر شود. پس با توجه به این که شما تنها یک بار برای پاسخگویی فرصت دارید، به اشتباه از خودکار و یا سایر موارد استفاده نکنید.

 

6. سؤالات جای خالی را چگونه باید پاسخ دهیم؟

هنگام پاسخ دادن به سؤالات جای خالی (کامل کردن خلاصه / جمله / یادداشت … ) به این موارد دقت کنید:

  • محدودیت تعداد واژگان را در نظر داشته باشید.

مثلا اگر از شما خواسته شده تا جمله ای را با بیش از دو واژه کامل نکنید (No more than two words)   و پاسخ صحیح “metal chair”  است، جواب به صورت “chair made of metal”  اشتباه است.

 

  • فقط کلمه لازم را در پاسخ نامه بنویسید.

مثلاً اگر باید عبارت “on the table“ را کامل کنید هنگامی که پاسخ صحیح “table” است، نوشتن عبارت “on the table” در پاسخ نامه، غلط محسوب می‌شود.

 

7. آیا اشتباهات املایی باعث کسر نمره در این بخش می‌شود؟

بله، اشتباه املایی باعث کسر نمره می‌گردد. پس دیکته کلمات را به خوبی تمرین کنید.

 

8. آیا فرقی می کند که در پاسخنامه با حروف  بزرگ بنویسیم یا با حروف کوچک؟

خیر، می‌ توانید جواب ها را با حروف بزرگ یا کوچک بنویسید.

بخش ریدینگ (مهارت خواندن درک مطلب) آیلتس

سؤالات مرتبط با بخش ریدینگ آیلتس:

 

1. آیا در بخش ریدینگ نیازی به تغییر دستوری کلمات است؟

خیر. پاسخ صحیح را همان گونه که در متن می‌بینید، بنویسید. نیازی به تغیر شکل دستوری کلمه نیست.

 

2. چگونه برگه پاسخنامه را تکمیل کنیم؟

جواب‌ها را باید با مداد بنویسید.

 

3. چگونه باید به سؤالات این بخش پاسخ داد؟

می‌توانید جواب ‌ها را بلافاصله در پاسخنامه بنویسید و یا در دفترچه سؤال جواب دهید و قبل از پایان آزمون خواندن و درک مطلب، به پاسخنامه منتقل کنید. دقت داشته باشید که در این بخش، زمان اضافی برای انتقال جواب‌ها به پاسخنامه نخواهید داشت. به جواب‌ های شما در دفترچه سؤال ترتیب اثر داده نخواهد شد.

 

4. سؤالات بخش ریدینگ به چه صورت است؟

انواع سؤالات این بخش به صورت زیر است:

Multiple choice

TRUE/FALSE/NOT GIVEN

YES/NO/NOT GIVEN

Matching information

Matching headings

Matching features

Matching sentence endings

Sentence completion

Summary completion

Note completion

Table completion

Flow-chart completion

Diagram label completion

Short answer questions

 

4. نحوه پاسخ دادن به سؤالات کامل کردنی چگونه است؟

هنگام پاسخ دادن به سؤالات کامل کردنی (کامل کردن خلاصه / جمله / یادداشت … ) به نکات زیر دقت کنید:

  • به محدودیت تعداد واژگان توجه داشته باشید. به عنوان مثال اگر از شما خواسته شده که جمله را با بیش از دو واژه کامل نکنید (No more than two words) و پاسخ صحیح “Leather  Coat”  است، جواب به صورت “Coat made of leather” اشتباه است.

 

  • فقط کلمه لازم را به پاسخنامه منتقل کنید. مثلاً اگر باید یادداشت زیر را کامل کنید:

“in the … “

و پاسخ صحیح “morning” است، نوشتن عبارت “in the morning” در پاسخنامه، غلط محسوب می‌شود.

 

5. آیا نوشتن با حروف کوچک یا بزرگ در پاسخنامه تفاوت دارد؟

خیر. شما می‌ توانید جواب ‌هایتان را با حروف بزرگ و یا کوچک بنویسید.

بخش رایتینگ (مهارت نوشتاری) آیلتس

سؤالات متداول در مورد بخش رایتینگ آیلتس:

 

1.  قالب نوشته تا چه میزان حائز اهمیت است؟

باید محتوای نوشته خود را در قالب چند پاراگراف سازمان دهی کنید. هر پاراگراف باید یک ایده اصلی (main point) داشته باشد. پیشنهاد می‌ کنیم مقاله خود را در چهار یا پنج پاراگراف سازماندهی کنید. یک پاراگراف برای مقدمه (introduction)، دو یا سه پاراگراف برای بدنه مقاله (body) و یک پاراگراف برای جمع‌ بندی (conclusion).

در مقدمه، ابتدا پیش ‌زمینه موضوع را بررسی کرده و موضع خود را به طور غیر مستقیم اعلام کرده و به طور خلاصه مواردی را که قرار است در مقاله بررسی کنید نام ببرید. در پاراگراف ‌های بدنه، نکات کلیدی مورد نظر به همراه مثال‌ ها و دلایل کافی برای دفاع از موضع خود را بیان کنید. در پاراگراف جمع ‌بندی، نکات کلیدی مقاله را جمع ‌بندی کرده و موضع خود را به طور مستقیم تکرار کنید.

 

2. زمان پاسخ ‌دهی به هر Task چند دقیقه می‌ باشد؟

برای Task 1 بیست دقیقه و برای Task 2 چهل دقیقه زمان اختصاص دهید.

 

 

3. آیا می‌ توان در این بخش جملات را به صورت خلاصه نوشت؟

خیر. نوشتن خلاصه ‌وار یا لیست کردن مطالب باعث کسر نمره می‌ شوند. پس، پاسخها را به صورت کامل بنویسید.

 

4. چگونه باید به سؤالات پاسخ دهیم؟

به تعداد لغات خواسته شده در هر Task توجه کنید. اگر برای Task 1 کم‌تر از 150، و Task 2 کم‌تر از 250 لغت بنویسید، نمره از دست خواهید داد.

 

5. چگونه برگه پاسخنامه را تکمیل کنیم؟

این بخش را می ‌توانید با مداد یا خودکار کامل کنید.

 

6. آیا اشتباهات املایی باعث کسر نمره در این بخش می‌شود؟

بله. به املای صحیح واژگان، ساختار به کار رفته و علامت گذاری ها توجه کنید. اشتباه در هر یک از این موارد، باعث کسر نمره خواهد شد.

 

7. آیا یادداشت‌ های قسمت ‌های خالی دفترچه در نمره دهی تأثیری دارند؟

خیر. می ‌توانید از قسمت‌ های خالی دفترچه سؤال برای یادداشت برداری استفاده کنید،

سیستم نمره دهی آزمون آیلتس چگونه است؟

آزمون آیلتس یک آزمون غَربال‌کننده برای تعیین سطح‌ مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی است. نمره بندی آزمون IELTS از صفر تا 9 (شاملِ “9 دسته” یا اصطلاحا “۹ band بَند”) می باشد و نمره قبولی در این آزمون وجود ندارد. نمره 6 به بالا خوب تلقی می شود. کسب نمره نیم (مثلاً 6.5) نیز امکان پذیر است.  بَندِ 1 ضعیفترین و بَند 9 توانمندترین شرکت‌کنندگان در این آزمون را شامل می شود.

آزمون آیلتس یک آزمون رقابتی نیست. و عملکردِ شما مستقل از سایر شرکت‌کنندگان بررسی و امتیازدهی می‌شود و در نهایتِ «بَندِ شما» تعیین می‌گردد.

به عنوان مثال، اگر قصد پذیرفته شدن در دانشگاهی را داشته باشید که کفِ سطح زبان را «بَندِ ۶» می‌داند، نیاز دارید که این امتیاز را از این آزمون کسب کنید. و در صورت عدم موفقیت، مجددا باید هزینه آزمون را به طور کامل بپردازید و در این آزمون شرکت کنید.

هر نمره بیانگر سطح مشخصی از مهارت فرد در زبان انگلیسی می باشد که عبارت است از:

مراکز برگزاری، تاریخ برگزاری، هزینه آیلتس و …

مراکز برگزاری امتحان IELTS کجا هستند؟

امتحان آیلتس در مراکز معتبر این آزمون که در سرتاسر جهان وجود دارند، گرفته می شود. در حال حاضر بیش از ۵۰۰ مرکز در ۱۲۰ کشور جهان دایر شده است. متقاضی می تواند با مراجعه به وب سایت رسمی آزمون IELTS ، مرکز معتبر مربوطه به کشور و شهر خود را بیابد. در ایران، سازمان سنجش تنها مرجع صادرکننده مجوز فعالیت جهت برگزاری آزمون های بین المللی در ایران می باشد و فعالیت مراکزی که از این سازمان مجوز اخذ نکرده اند فاقد اعتبار و غیرقانونی می باشد.  مراکزی که مجوز برگزاری آزمون IELTS را از این سازمان دریافت کرده اند عبارتند از:

 

1. آیلتس تهران

http://www.ieltstehran.com

نشانی: فرمانیه، خیابان لواسانی، بعد از آقایی، ساختمان نامی، پلاک 118، طبقه 5
شماره تماس: 02191008007

 

2. دانشگاه آزاد اسلامی

http://english.iau.ac.ir/ielts

نشانی: تهران، خیابان حافظ، پایین تر از خیابان جمهوری، روبروی تالا بورس اوراق بهادار، ساختمان فرهیختگان، طبقه چهارم
شماره تماس: 66348856 و 66348862

 

3. موسسه آموزش عالی عصر دین و دانش

http://www.ieltsadd.ir

نشانی: تهران، خیابان ولی عصر ، ضلع شمالی پارک ساعی،کوچه ساعی یکم، بن بست دانش،موسسه آموزش عالی عصر دین و دانش
شماره تماس: 88644690 و 88644691

 

4. موسسه فرهنگی و هنری ایرسافام

http://ielts.irsafam.com

نشانی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل صدر، خیابان شهید میرزاپور، قلندری شمالی، بن بست ساناز، پلاک 3
شماره تماس: 02175292

 

5. موسسه آموزش عالی آزاد پروشات نوین

http://www.proshotielts.com

نشانی: تهران، بزرگراه شهید مدرس شمال، خیابان شهید دستگردی (ظفر)، پلاک ۲۱۵، برج های طلایی کیش، طبقه اول
شماره تماس: ۰۲۱۲۲۹۲۱۵۲۴

 

6. موسسه پارسیان

http://www.ielts-parsian.ir

نشانی: تهران- خیابان کریمخان زند- خیابان خردمند شمالی- نبش کوچه اعرابی 2- ساختمان 97
شماره تماس: 53 2 53 710 021 – 86071660 021

 

7. موسسه شکوه تهران

http://ielts.shokouh.com

نشانی: تهران – جنت آباد شمالی – نرسیده به اتوبان نیایش – ساختمان بانک سینا – پلاک 268 – طبقه سوم
شماره تماس: 44899277

 

8. موسسه شکوه سمنان

http://www.semnan-ielts.ir

نشانی: سمنان، بلوار جمهوری، خیابان شانزدهم، پلاک 583
شماره تماس: 33457731 و 33447322

 

تاریخ برگزاری آزمون IELTS چه زمانی است؟

در مراکز برگزاری آزمون آیلتس در ایران این آزمون  یک بار در ماه یرگزار می شود.  برای اطلاع از تاریخ دقیق آزمون به یکی از این مراکز مراجعه کنید.

 

هزینه آزمون IELTS چقدر است ؟

هزینه این آزمون 233 دلار است که در ایران با احتساب قیمت دلار امسال می شود سه میلیون و پنجاه هزار تومان می­ باشد. پس با توجه به هزینه بالای این آزمون توصیه می­ کنم به هر پکیجی که به عنوان منبع آیلتس معرفی می شود اعتماد نکنید و حتما قبل از شرکت در آزمون اصلی در آزمون­های آزمایشی (IELTS MOCK) شرکت کنید تا نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید.

 

البته قیمت قطعی هر آزمون توسط سازمان سنجش محاسبه و اعلام می شود تا در صورت افزایش قیمت نسبت به مبلغ علی الحساب، داوطلبان مبلغ مابه التفاوت را به حساب مرکز مربوطه واریز کنند و چنانچه قیمت قطعی کمتر از قیمت علی الحساب باشد، مراکز می بایست مابه التفاوت را به ذینفعان مسترد کنند. لذا تا زمانی که سازمان سنجش اطلاعیه ای در این زمینه اعلام نکرده هزینه آزمون، همان هزینه علی الحساب اعلام شده خواهد بود.

 

با انتخاب هر یک از موسسات یاد شده و ثبت نام در سایت رسمی آن­ها تاریخ آزمون مشخص شده می ­توانید متقاضی این آزمون شوید. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سایت­های رسمی نوشته شده است. شرکت کننده می­تواند از کشورهای همسایه نیز برای شرکت در آزمون ثبت نام کرده و شرکت کند.

 

چه مدارکی در روز برگزاری آزمون آیلتس مورد نیاز است؟

هویت شما در روز آزمون و قبل از شروع آزمون بخش اسپیکینگ احراز می گردد. باید مدرک شناسایی معتبری که با آن ثبت نام کرده اید ارائه کنید. عکس شما گرفته می شود و بعد برای TRF شما استفاده می گردد. به علاوه جهت ایمن سازی از هر گونه تقلب، انگشت نگاری نیز به عمل می آید.

 

نتایج آزمون آیلتس چه موقع اعلام می شود؟

نتایج آزمون، 13 روز به صورت حضوری و 28 روز به صورت آنلاین پس از برگزاری آزمون قابل مشاهده است. در بعضی از مراکز آزمون، شرکت کنندگان نتایج خود را شخصاً از مرکز برگزاری آزمون می خواهند و در برخی از مراکز دیگر، نتایج در روز سیزدهم برای شرکت کنندگان روی سایت نمایش داده می شود و سپس پست خواهد شد. برخی از مراکز مجاز برگزاری آزمون در ایران نتیجه را از طریق پیامک و ایمیل ارسال می کنند.

 

نتایج آنلاین فقط برای اطلاع شماست و اعتبار قانونی ندارد. نتیجه آزمون شما در سایت بین المللی IELTS Essentials نیز نمایش داده می شود. توجه کنید که فقط یک کپی از کارنامه خود را دریافت می کنید و امکان صدور مجدد آن وجود ندارد. پس، در نگهداری آن بکوشید. مراکز آزمون می توانند کارنامه شما را برای 5 سازمان به صورت رایگان ارسال کنند.

 

شرط موفقیت در آزمون آیلتس چیست؟

موفقیت در آزمون آیلتس دارای یک سری جزییات و شرایط است. یکی از شرایط، و احتمالا آخرین شرط، خواندن نمونه سوالات ielts و آشنایی با نحوه امتحان و دستورالعمل آن باشد اما مهمترین موضوع همان سطح دانش زبانی شماست. باید به اندازه کافی در مهارت های لیسنینگ، اسپیکینگ، ریدینگ و رایتینگ تسلط پیدا کنید. قطعا لازمه این امر آن است که سطح واژگان و گرامر ایلتس خود را تقویت کنید و  و با انتخاب منابع مفید آیلتس ساعتها تمرین کنید.

متاسفانه برخی افراد به دنبال آیلتس پولی و خرید مدرک ielts هستند. باید به این دسته دوستان بگویم که این موارد را کاملا فراموش کنید و سعی کنند دانش زبانی خود را تقویت کنید و به جای اینکه به دنبال راه هایی مانند آیلتس بدون آزمون برای اخذ مدرک آیلتس باشید به فکر ارتقاء سطح دانش خود باشند. هر چه باشد بلاخره وقتی در محیط واقعی قرار می گیرید، مدرک اصلی شما دانش زبانی شماست نه صرفا یک مدرک!!!

 

اعتبار مدرک آیتلس چقدر است؟

مدرک آیلتس تنها 2 سال اعتبار دارد و بعد از دو سال مورد تأیید هیچ سازمانی قرار نمی گیرد. مگر این که مدرکی داشته باشید که ثابت کند در این مدت به صورت مستمر در زمینه ارتقاء دانش زبانی خود فعالیت داشته اید.

 

شرکت مجدد در آزمون IELTS به چه صورت است؟

هیچ محدودیتی برای شرکت در آزمون IELTS وجود ندارد و شما هر زمان برای این آزمون آمادگی داشته باشید، می توانید در آن شرکت کنید.

 

چگونه می توان نسبت به نتایج آزمون آیلتس اعتراض کرد؟

اگر از نتیجه خود رضایت ندارید، فرم اعتراض خود را به مرکزی که آزمون داده اید بفرستید. اعتراض شما تا 6 هفته بعد از برگزاری آزمون قابل بررسی است. شما می توانید یک یا چند ماژول از آزمون را برای اعتراض انتخاب کنید. اعتراض به آزمون شامل هزینه می شود که در صورت ارتقاء نمره مبلغ به شما بازگردانده می شود. این فرآیند بین 6 تا 8 هفته زمان می برد.

منابع آزمون آیلتس

کتاب ها در کنار نرم افزار بهترین متریال ها برای یادگیری زبان انگلیسی هستند و در آزمون آیلتس هم همینطور هست. 6 کتاب زیر توسط آزمون دهندگان و معتبرترین موسسات آموزش آیلتس در دنیا بعنوان بهترین کتاب های حال حاضر برای آزمون آیلتس معرفی شده اند که 4 تای آنها به مهارت های 4 گانه بصورت همزمان می پردازند و نیازی به کتاب های دیگر برای تقویت مهارت ها بصورت جداگانه ندارید:

 

کتاب های Complete IETLS

این مجموعه عالی شامل سه سطح برای آموزش مهارت های آزمون آیلتس است و همراه با تمرین، مثال و پاسخ می باشد. با استفاده از این مجموعه سه سطحی زبان آموز به کمک موضوعات متنوع، برای کسب نمرات مختلف در آزمون آیلتس آماده می شود. هر سطح از این مجموعه شامل یک کتاب دانش آموز به همراه فایل صوتی است. هر جلد از این مجموعه، مهارت های زبان آموزان را در یکی از بازه های زیر تقویت می کند:

 

 

Complete IELTS Bands 4-5:

سطح اول این مجموعه که دارای 10 درس هست، برای رسیدن به سطح B1 و کسب نمره آیلتس 4 تا 5 مناسب می باشد.

 

Complete IELTS Bands 5-6.5:

سطح دوم این مجموعه نیز در قالب 10 درس برای رسیدن به سطح B2 و کسب نمره آیلتس 5 تا 6.5 مناسب است.

 

Complete IELTS Bands 6.5-7.5:

سطح سوم این مجموعه است و مانند دو جلد قبلی شامل 10 درس می باشد. با استفاده از این جلد زبان آموز به سطح C1 رسیده و می تواند در آزمون آیلتس نمره 6.5  تا 7.5 را کسب نماید.

 

کتاب استراتژی ها و تکنیک های آیلتس Kaplan IELTS Premier with 8 Practice Tests

 

این کتاب که معروف به کاپلان هست کتابی است که برای زبان آموزان بالاتر از سطح متوسط مناسب می باشد. تکنیک های ارایه شده در این کتاب در زمینه تقویت مهارتهای چهارگانه لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس بسیار کاربردی هستند.

 

 

کتاب تکنیک های آزمون آیلتس The Official Cambridge Guide to IELTS

این کتاب که یکی از کتابهای انتشارات کمبریج است نیز مثل کتاب کاپلان شامل تکنیک هایی بسیار کاربردی برای کسب نمره بهتر در آزمون آیلتس می باشد.

کتاب Mindset for IELTS

این مجموعه چهار جلدی توسط مدرسان اصلی آزمون ایلتس طراحی شده و مناسب سطوح Pre-intermediate تا Advanced برای کسب نمره 7.5 آزمون آیلتس است. دروس این مجموعه بر اساس موضوعات مختلف بوده و همه چهار مهارت اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ و ریدینگ را شامل می شود. این مجموعه اعتماد به نفس زبان اموزان را تضمین می کند و برای آزمون آکادمیک نیز مناسب می باشد.

 

کتاب نمونه سوالات آزمون (official IELTS Practice Materials  (۱ and 2

بی شک این کتاب یکی از بهترین کتاب های موجود در بازار از نوع نمونه سوالات آزمون آیلتس برای آمادگی آزمون آیلتس است.

 

کتاب واژگان ضروری Barron’s 

واژگان بخشی مهم از آزمون آیلتس را تشکیل می دهند. این کتاب یکی از معروف ترین کتاب های آمادگی لغت برای آزمون آیلتس است.
کتاب Barron’s essential words for the IELTS تمرینات متعددی در زمینه لغات و جملات انگلیسی ارائه می کند. از بین لغات کتاب روی ۶۰۰ لغت پرکاربرد از دسته بندی های مختلف که به صورت دوره ای در آزمون های آیلتس آمده است،تاکید بیشتری می شود. خلاصه این که تقریبا هر لغت مهمی که در آزمون با آن سر و کار دارید  در این کتاب وجود دارد.

 

 

کتاب واژگان تکمیلی Collins COBUILD 

کتاب Collins COBUILD یکی از بهترین منابع برای یادگیری لغات کلیدی IELTS محسوب می شود. این کتاب را به عنوان یک مکمل عالی برای کتاب بارونز در نظر بگیرید.

 

 

کتاب گرامر Cambridge

کتاب گرامر آیلتس انتشارات کمبریج یکی از بهترین کتابها در این حوزه و مناسب سطوح متوسط به بالا است.

سخن آخر

 

در این مقاله تلاش کردیم جزئیات کامل آزمون آیلتس را بررسی کنیم. اگر به منظور ادامه تحصیل و یا اقامت در کشورهای پیشرفته نیاز به گرفتن مدرک آیلتس دارید، پیشنهاد می کنم ابتدا منابع درست و اساتیدی را انتخاب کنید که واقعا در این حوزه تخصص لازم را دارند و با تمام تمرکز، خودتان را برای شرکت در این آزمون آماده کنید.

اگر سطح زبانتان مبتدی است، ابتدا حتما در دوره های موثر مکالمه شرکت کنید تا زیر ساخت دانش لازم برای شرکت در آزمون آیلتس را پایه ریزی کنید. ضمنا با تهیه پکیج هایی که مدعی هستند مناسب همه نیازهای زبانی هستند، وقت، پول و انرژی خود را هدر ندهید. همه ما می دانیم که یک نسخه واحد نمی تواند برای همه بیماران کارساز باشد!!

اگر می خواهید هر چهار مهارت اصلی را به صورت کاملا اصولی یاد بگیرید، پیشنهاد ما دوره مکالمه آنلاین فرمول یک می باشد. در این دوره دانش زبانی شرکت کنندگان از سطح مبتدی به سطح پیشرفته (نمره 7 آیلتس) می رسد. البته هر زبان آموز از سطح مناسب خود در این دوره شروع می کند و لازم نیست از سطح مبتدی یادگیری را شروع کند. بدیهی است پس از گذراندن این دوره زبان آموز به راحتی می تواند در دوره تکمیلی آیلتس شرکت کرده و با خیال راحت به نمره دلخواه خود برسد. شما می توانید نظرات شرکت کنندگان این دوره را نیز مشاهده کنید.

یادتان باشد آزمون آیتلس هیچگاه آزمون ارزانی نبوده است و البته گره خوردن هزینه این آزمون با قیمت دلار این گرانی را تشدید می کند. پس، هرگز بدون آمادگی در این آزمون شرکت نکنید. اگر پکیجی را تهیه و یا در دوره ای شرکت می کنید، با شرکت در آزمونهای ماک تست آیلتس می توانید بفهمید این پکیجها و دوره ها واقعا تا چه میزان اثر گذار بوده اند. فقط در این صورت می توانید از یک ریسک چند میلیون تومانی و اتلاف وقت و انرژی خود جلوگیری کنید.

اگر هنوز در مورد آزمون آیلتس ابهام  یا سؤالی  دارید که در این مقاله به آن پاسخ داده نشده، می توانید زیر همین پست آنرا از ما بپرسید. ضمنا لطفا نظر خود را در مورد این مقاله برای ما و سایر خوانندگان سایت درج کنید.

8 دیدگاه برای “همه چیز در مورد آزمون آیلتس

  1. با سلام مطالب بسيار بسيار عالي و مفيدي بود. ميشه لطفا بگين هزينه دوره آيلتس چقدره؟ من بايد 6 ماهه آيلتسم رو بگيرم. چطوري مي تونم با استاد كلاس بردارم؟ لطفا بگن چكار بايد بكنم؟ ممنون

  2. سلام.
    ممنون از مقالات و توضیحات عالی شما.
    برای کسی که زبانش تقریبا خوبه حدود ۶۰ درصد ، برای گرفتن آیلتس در عرض ۴-۵ ماه ، بهترین‌ روش چیه؟

    1. سلام
      بهترین روش اینه که خودتون به صورت خود آموز تکنیکها رو کار کنید و در آزمونهای ماک شرکت کنید. موفق باشید.

  3. سلام و دست مریزاد به شما و تیم خوبتون بابت تهیه این مقاله عالی. خیلی فوق العاده است. این کتاب مکالمه بدون گرامر کمکی به آیلتس می کنه؟

  4. سلام ممنون از مقاله عالی تون یه سوال داشتم در شیراز نمایندگی برگزاری آیلتس کجاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.