6 راهکار برای ایجاد عادت مطالعه ریشه دار (قسمت اول)
آیا می خواهید نسبت به کلمات اعتیاد پیدا کنید؟ این کار از آنچه تصور می کنید ساده تر است. مطالعه مطالب یک زبان خارجی در ابتدا رعب آور به نظر می رسد که البته قابل درک است. خبر خوش اینکه به محض شروع مطالعه مطالب انگلیسی دیگر نمی خواهید از این عادت دست بکشید. بسیاری از فراگیران زبان انگلیسی در ابتدا از خود نا امید شده و مطالعه را کنار می گذارند. دلیلش هم اینست که آنها نمی دانند از کجا باید آغاز کنند.
در این مقاله ۶ راهکار به شما معرفی میکنم که میتوانید سریعتر ازآنچه تصور میکنید بهتمامی اهداف خود در خصوص یادگیری زبان انگلیسی برسید.
این راهکارها آنقدر سادهاند که با احتمالاً با خواندنشان از خود میپرسید: “چطور این راهکارها قبلاً به ذهنم نرسیده بود؟” البته باید همینگونه هم باشد. قصدم این است که با این روشها مطالعه انگلیسی را برایتان آسان، جالب و سرگرمکننده کنم. مطالعه انگلیسی اصلاً دشوار نیست و با بهکارگیری این ۶ روش بهنوعی اعتیاد روزانه برای شما تبدیل خواهد شد.
۱- مطالب جالبی را انتخاب کنید که در زبان فارسی نیز برای شما جالب باشند.
هیچگاه خود را مجبور به خواندن مطالب خستهکنندهای که فکر میکنید مهم هستند نکنید. اینیکی از شایعترین اشتباهاتی است که خود شاهدم که دائماً زبان جویان انجام میدهند. آنها همیشه خود را مجبور میکنند مطالبی را مطالعه کنند که اصلاً جذابیت ندارند. مثلاً مقالاتی که در والاستریت ژورنال و یا مجله The Harvard business Review وجود دارد را مطالعه میکنند چون فقط فکر میکنند این مطالب مفید هستند . این مطالب علیرغم وجود مقالات، اصطلاحات و لغات تخصصی فراوان ، مطالبی نیستند که اغلب زبان آموزان از آنها لذت ببرند. بنابراین ….
مطالبی را پیدا کنید که در حوزه علاقهمندیهای شما نیز باشند – به وبلاگها، مجلات، کتابها و یا کارتونهایی مراجعه کنید که قبلاً مطالبشان را خواندهاید و اکنون میخواهید معادل انگلیسیشان را پیدا کنید. وب سایتهای آشپزی و یا مجلات ماشین را مطالعه کنید.
یک مهارت یا سرگرمی جدید را به زبان انگلیسی یاد بگیرید. علاوه بر مطالعه مطالبی که به آنها علاقهمند هستید یکی دیگر از راهکارهای فوقالعاده این است که از طریق زبان انگلیسی یادگیری یک مهارت یا سرگرمی را دنبال کنید. این روش بسیار مؤثر به شما کمک میکند تا بدون نیاز دائم به دیکشنری بتوانید رابطه زبانشناسی بین زبانهای فارسی و انگلیسی را درک کنید و خلأ موجود درزمینهٔ لغات را بسیار سریعتر از شکلهای دیگر یادگیری درک کنید.
۲- هرکجا امکان دارد از منابع دیجیتال استفاده کنید.
حس لمس کردن و بوییدن یک کتاب و بررسی جلد و گرافیک آن برای من شخصاً بسیار لذتبخش است لیکن کتابهای دیجیتال در مقایسه با کتابهای چاپی از مزیتی بسیار بیشتر برخوردارند.
-کتابهای دیجیتال سریعتر هستند.
یکی از بزرگترین امتیاز مطالب دیجیتال آن است که نسبت به دیکشنری کاغذی میتوانید لغات و یا اصطلاحات جدید را سریعتر جستجو کنید. برای کتابهای کاغذی نیازمندید همراه خودتان یک دیکشنری داشته باشید. مزایای این امر عبارت است از :
- اگر بخواهید مقالهای را بهصورت آنلاین مطالعه کنید میتوانید دیکشنریهای پاپ آپ نصب کنید.
- در افزونه کیندل امکان دانلود دیکشنری برای اکثر زبانها وجود دارد. وقتی کتابهای کیندل را میخوانید میتوانید هر کلمه جدید را همراه بامعنی و تلفظ آن ببینید. همچنین وقتی از منابع دیجیتال استفاده میکنید میتوانید کلمات و عبارات جدید را ذخیره کنید و بعداً مرور کنید. مثلاً pera pera kun به شما این امکان را میدهد لغاتی را که جستجو میکنید ذخیره و بعداً دانلود کنید. برخی دیکشنریهای آنلاین مثل Tangorin.com امکان ذخیرهسازی و طبقهبندی لغات رادارند که بهراحتی امکان گرفتن خروجی و واردکردن لغات را در افزونه فلش کارت Anki flashcard app میدهد.
- همچنین میتوانید کلمات و عبارات جدید را در افزونه Evernote کپی کنید و بعداً آنها را مرور کنید. مطالب دیجیتال ارزانتر هستند.
مطالب دیجیتال در مقایسه با کتب چاپی علاوه بر سریعتر بودنشان خیلی ارزانترند.
- کتابهای کیندل در آمازون معمولاً کمتر از ۱۰ دلار هستند درحالیکه قیمت نسخه چاپی همان کتابها دو برابر است.
- بسیاری از مجلات و روزنامههای بینالمللی مقالات خود را آنلاین و بهصورت رایگان ارائه میدهند. در برخی سایتها مثل project gutoenberg میتوانید کتابهای الکترونیکی رایگان دانلود کنید. کتابهای الکترونیکی سبکتر هستند و فضای کمتری اشغال میکنند. زمانی که در عصر حجر یعنی دهههای ۶۰ – ۷۰ یادگیری انگلیسی را آغاز کردم ناچار بودم با خود دیکشنریهای غولپیکر جابهجا کنم – که البته حمل چنین غولهای گهها نوعی پُز محسوب میشد- درحالیکه اگر الآن این کار را میکردم همه مطالب و کتابهایی که نیاز داشتم را بهراحتی درگوشی و یا تبلت خود جابهجا میکردم و همزمان در اختیار داشتم. امروز دیگر نیازی نیست موقع بیرون رفتن بین کتابهای کتابخانهتان کتابی را انتخاب کنید بلکه میتوانید همه کتابها را با فرمت دیجیتالی آنها همراه خود داشته باشید.
۳- به مطالبی که قبلاً خواندهاید گوش کنید.
خواندن مطالب انگلیسی بهتنهایی مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ شمارا افزایش نمیدهد. هرچند تمرین مهارت ریدینگ بسیار مهم است لیکن شما باید بین این مهارت و سه مهارت دیگر (لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ) تعادل ایجاد کنید. در آسیای شرقی اغلب تمرکز بر مهارتهای خواندن، نوشتن و ترجمه است و خیلی کمتر به مهارتهای لیسنینگ و اسپیکینگ توجه می شود. اگر یک محتوا را با فرمتهای گوناگون استفاده کنید پیشرفت بیشتری خواهید داشت.
این امر علاوه بر اینکه مهارتهای لیسنینگ و ریدینگ را تقویت میکند باعث افزایش دامنه واژگان شده و ارتباط بین مطالب آموختهشده و مطالب قبلی را قویتر میسازد. همچنین تکرار یک مطلب با فرمتهای مختلف لذتبخشتر است تا اینکه مدام فقط خوانده شود.
بهترین روش برای گوش کردن به مطالبی که قبلاً آن را خواندهاید چیست؟
- فیلمهای زیرنویسدار تماشا کنید.
- پادکستهای همراه با متن را پیدا کنید.
- کتابهای موردعلاقه خود را بهصورت صوت و متن تهیه کنید. با استفاده از سایتهای project Gutenberg و یا Librivox میتوانید کتابهای صوتی و متنی را بهصورت رایگان پیدا کنید.