6 راهکار برای ایجاد عادت مطالعه ریشه دار (قسمت دوم)

۴- هر مطلبی که می‌خواهید را سفارش دهید تا ضبط شود.


4

برای این منظور می‌توانید از معلم خود یا یک دوست بخواهید تا بخشی از یک متن را برایتان بخواند.

همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت Rhinospike متن‌هایی را که می‌خواهید به انگلیسی خوانده شوند را در این سایت قرار دهید.

اما در عوض باید مطلبی را برای فردی که قصد دارد زبان فارسی را یاد بگیرد بخوانید. و بعد می‌توانید مطلبی را که سفارش داده بودید را به‌صورت فایل Mp3 دانلود کنید.

 

۵- خیلی درگیر جزییات نشوید.

 

5

برای سریع شدن در حوزه درک مطلب سعی کنید خیلی درگیر پیدا کردن لغات و اصطلاحات جدید نشوید. سعی کنید ابتدا همه یک صفحه یا پاراگراف را کامل بخوانید.

 

از مراجعه دائم به دیکشنری خودداری کنید.

 

همان‌گونه که قبلاً نیز گفتم جستجوی سریع کلمات یکی از مزایای کتاب‌های الکترونیکی است. اما همین مزیت می‌تواند در صورت اعتیاد به یافتن هر لغت جدید تبدیل به یک مشکل بزرگ شود. دلیل این امر نیز آن است که وقتی درگیر پیدا کردن لغات می‌شوید. ناگهان متوجه می‌شوید که فراموش کرده‌اید که از ابتدا قرار بوده یک متن را بخوانید. و تمام‌ وقت خود را صرف پیدا کردن لغات نموده‌اید.

 

اگر بخواهید تک‌تک لغات جدید در یک متن را پیدا کنید نه‌تنها رشته داستان از دستتان در می‌رود بلکه سرعت خواندنتان نیز به‌شدت افت می‌کند. شاید با این کار چند لغت و اصطلاح را از دست بدهید اما این روش چند مزیت دارد:

  • سرعت خواندن شما بالاتر می‌رود.
  • سلیس و روان خواندن شما افزایش می‌یابد.
  • در حدس زدن معانی کلمات به شما کمک می‌کند.

 

۶- هرروز خود را موظف کنید که یک یا چند صفحه را بخوانید.

 

6

اگر بخواهید از ابتدا برای خود اهداف بزرگ مشخص کنید شاید در انجام آن تنبلی کنید. همان‌گونه که در مقاله “یادگیری انگلیسی بدون معلم” گفتم مشخص کردن اهداف به‌تنهایی کافی نیست. برای آنکه به اهداف خود برسید باید از قانون S.M.A.R.T پیروی کنید. (مشخص، قابل‌اندازه‌گیری، قابل‌دستیابی، مرتبط و زمان‌بندی‌شده)

 

در اینجا می‌خواهم بگویم که ابتدا باید با میزان مشخصی از مطالعه روزانه شروع کنید. مثلاً با خودتان قرار بگذارید که روزانه یک پاراگراف انگلیسی بخوانید. قطعاً بعد از گذشت چند روز مقدار بیشتر از مطالب را مطالعه خواهید کرد. اما اگر از ابتدا بنا را بر خواندن یک مقاله در روز بگذارید مسلماً از ترس کمبود زمان و زیاد بودن کارهای روزانه از این کار صرف‌نظر خواهید کرد.

هر زمان که فرصت پیدا می‌کنید مقدار کمی مطلب بخوانید.

 

از هر زمان اندکی که پیش می‌آید استفاده کنید و میزان کمی از یک متن انگلیسی را بخوانید:

  • اگر از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنید از این زمان برای خواندن مطالب انگلیسی استفاده کنید.
  • اگر در صف نانوایی، اتوبوس و … ایستاده‌اید سریعاً گوشی خود را از جیبتان بیرون بیاورید و چند جمله از یک سایت انگلیسی را بخوانید.
  • اگر در یک جلسه خسته‌کننده گیرکرده‌اید چند تیتر روزنامه‌ای انگلیسی را بخوانید. و خلاصه نگذارید وقتتان بیهوده هدر برود.

هر چقدر برنامه‌ریزی منسجمی در خواندن داشته باشید و بدون وقفه ادامه دهید مطالب بیشتری را خواهید خواند. اما اگر یک روز را از دست بدهید احتمال زیاد روز بعد را نیز از دست خواهید داد.

 

و به‌این‌ترتیب روزها یکی پس از دیگری از دست خواهند رفت. تا اینکه عادت مطالعه کلاً از زندگی‌تان محو شود. پس همین امروز مطلبی را انتخاب کنید و با به‌کارگیری روش‌های فوق اعتیاد به مطالعه را در خود ایجاد کنید.

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.