همه چیز در مورد رایتینگ آیلتس
بخش رایتینگ آزمون آیلتس، یکی از چالش برانگیزترین بخش های این آزمون است؛ به طوری که حتی انگلیسی زبانان بومی هم که دایره لغتی بسیار گسترده و تسلط کاملی به گرامر این زبان دارند هم گاهی نتوانسته اند در بخش Writing به نمره دلخواه خود دست پیدا کنند.
بنابرین در ادامه مقاله همه چیز در مورد آزمون آیلتس، سعی دارم نگاهی دقیق تر به این بخش مهم آزمون آیلتس بیاندازم تا هم شما بیشتر با ساختار رایتینگ آیلتس آشنا بشید و هم یاد بگیرید که رایتینگ آیلتس چگونه تصحیح می شود.
همانطور که می دانید، در بخش رایتینگ آیلتس، توانایی نوشتاری شما در دو موضوع و سبک کاملاً متفاوت سنجیده می شود. برای ارزیابی مهارت رایتینگ در آزمون آیلتس، هر فرد متقاضی باید به 2 سوال رایتینگ در مدت زمان 60 دقیقه پاسخ دهد.
رایتینگ آیلتس، به دو بخش اصلی تقسیم می شود (Task 1 و Task 1 . (Task 2 در ماژول آکادمیک، معمولاً شامل یک جدول یا گراف است که با توجه به اطلاعات داخل آن باید یک توضیح بنویسید و در Task 2 هم باید درباره موضوع داده شده یک Essay بنویسید که در آن نظر و تحلیل خودتون رو ارائه می کنید.
نکته: سوال اول Task 1 برای متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس General و Academic متفاوت است.
رایتینگ آیلتس اکادمیک
Task 1
داوطلبان آزمون آیلتس در تسک۱ در ماژول آکادمیک، باید اطلاعات تصویری که ممکن است در قالب یک شکل، جدول یا نمودار باشد را با حداقل ۱۵۰ کلمه و در مدت زمان حداکثر ۲۰ دقیقه توصیف کنند. در تسک ۱ رایتینگ آیلتس، نمودارها و جداولی در اختیار داوطلبان قرار داده می شود و از آن ها خواسته می شود که اطلاعات مرتبط را توصیف کنند. گاهی هم ممکن است نقشه یک ماشین یا دستگاه و یا حتی فرآیندی را به داوطلبان بدهند و بخواهند که مراحل رو توضیح دهد.
داوطلبان آیلتس نباید بیشتر از ۲۰ دقیقه روی تسک ۱ وقت بگذارند. همچنین نوشته آن ها باید حداقل دارای ۱۵۰ کلمه باشد، زیرا اگر کمتر از این مقدار نوشته شود، از نمره آن ها کاسته می شود. اگرچه بیش از ۱۵۰ کلمه نوشتن باعث کاهش نمره نمی شود؛ اما باید این نکته را در نظر داشت که فقط ۲۰ دقیقه فرصت دارند و اگر زمان بیشتری را به این تسک اختصاص دهند، وقت کمتری برای تسک ۲ خواهند داشت که از نظر اهمیت نمره دو برابر تسک یک اهمیت دارد.
داوطلبان باید با زبانی آکادمیک یا رسمی، تمامی نکات مهم و مرتبط را ذکر کنند. اگر داوطلبان اطلاعات بی ربط و خارج از موضوع (off-topic) بنویسند و به طور کامل به همه بخش ها پاسخ ندهند، از نمره آن ها کم می شود. همچنین اگر از جای دیگر بنویسند و سرقت ادبی دچار شوند به شدت از نمره آن ها کاسته می شود.
Task 2
در تسک دو رایتینگ آیلتس، از داوطلبان خواسته می شود که درباره موضوعی به روش آکادمیک یا رسمی بنویسند. پاسخ های داوطلبان باید مرتبط و بحث گونه نوشته شود. داوطلبان آزمون آیلتس باید سوالات را به خوبی مطالعه کنند و جواب ها را کامل و مرتبط بنویسند. مثلا اگر سوال درباره موضوعی خاص درباره کامپیوتر است، باید دقیق بنویسند نه اینکه به طور کلی درباره کامپیوتر متنی آماده کنند.
داوطلبان نباید بیش از ۴۰ دقیقه زمان صرف تسک ۲ رایتینگ آیلتس کنند. باید حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسند و اگر کمتر از این مقدار نوشته شود، از نمره آن ها کاسته خواهد شد. اگر خیلی طولانی بنویسند، هم ممکن است زمان کافی برای خواندن و اصلاح نوشته خود نداشته باشند و هم احتمال دارد مطالب غیر مرتبط با موضوع بیان شود.
در این تسک هم اگر داوطلبان اطلاعات بی ربط و خارج موضوع بنویسند و به طور کامل به همه بخش ها پاسخ ندهند، از نمره آن ها کاسته می شود. اگر از جای دیگر بنویسند و سرقت ادبی دچار شوند به شدت از نمره آن ها کاسته می شود. نهایتاً دقت داشته باشید که نباید به طور مستقیم از جملات سوال استفاده کنید؛ چرا که اگر از سوال کپی برداری کنند، آن بخش تصحیح نخواهد شد.
سیستم نمره دهی رایتینگ آیلتس
ارزش نمره دهی Task 2 دقیقاً 2 برابر Task 1 می باشد. به عبارت دیگر و ساده تر، اگر می خواهید نمره 7 و بالاتر بگیرید، باید حتما روی گرفتن نمره بیشتر در Task 2 تمرکز کنید. حداقل نمره در این بخش 0 و حداکثر نمره 9 تعیین شده که توسط چهار معیار ارزیابی محاسبه خواهد شد. بهترین زمانبندی برای پاسخگویی به سوالات رایتینگ به این صورت است که شما ابتدا 40 دقیقه به تحریر Task 2 بپردازید و در ادامه 20 دقیقه باقی مانده را برای تحریر Task 1 صرف کنید.
ساختار رایتینگ 2 Task
اکثر نوشته های 2 Task از ساختار چهار پاراگرافی زیر پیروی می کنند:
۱. مقدمه
۲. پاراگراف 1 Body
۳. پاراگراف 2 Body
۴. نتیجه گیری
این پاراگراف ها، بزرگترین قسمت نوشته های شما را شامل می شوند و بنابراین جایی است که بیشتر نمره های خود را یا بدست خواهید آورد یا از دست خواهید داد.
نکته: دو پاراگراف Body خوب بنویسید و مطمئن باشید که نمره خوبی خواهید گرفت.
1. مقدمه:
مقدمه نوشته خود را به سه بخش تقسیم کنید:
جمله اول: نگارش تاپیک به بیان خودتان که به آن paraphrase کردن می گویند.
پارافریز کردن به این معنیست که سوال را به صورت دیگری بیان کنید، اما با کلمات متفاوت. این کار با استفاده از کلمات مترادف و تغییر ساختار جمله امکان پذیر می باشد.
جمله دوم: نگارش نظر خودتان که به آن thesis statement می گویند.
این جمله مهمترین جمله در کل نوشته شما می باشد. این ایده اصلی شما می باشد و احساس شما در مورد کل موضوع را در قالب یک جمله نشان می دهد. این جمله به ممتحن اعلام می کند که شما سوال را متوجه شده اید و به یک نوشته واضح و قابل فهم ختم می شود.
جمله سوم : جمله پایانی که به آن جمله outline می گویند.
حالا که شما سوال را پارافریز کرده اید و نظر خود را در Thesis statementخود به ممتحن اعلام کرده اید، اکنون زمان این است که به ممتحن بگویید در پاراگراف های Body در چه مورد صحبت خواهید کرد. به عبارت دیگر، شما مشخص خواهید کرد که ممتحن در ادامه چه چیزهایی را خواهند خواند. این می تواند یک جمله باشد.
۲. پاراگراف 1 Body:
جمله اول: جمله موضوع که به آن topic sentence می گویند.
اولین جمله شما در پاراگراف های بادی ،Topic sentence می باشد. هر پاراگراف فقط و فقط باید یک ایده اصلی داشته باشد و Topic sentence به خواننده متن در مورد آن توضیح می دهد. این کار باعث می شود پاراگراف نوشته شده و کل نوشته شما واضح تر باشد و راحت تر خوانده شود.
جمله دوم: توضیح بیشتر درباره topic sentence
جمله سوم: آوردن مثال برای ساپورت کردن موضوع بیان شده
۳. پاراگراف 2 Body
جمله اول: جمله موضوع که به آن topic sentence می گویند.
جمله دوم: توضیح بیشتر درباره topic sentence
جمله سوم : آوردن مثال برای ساپورت کردن موضوع بیان شده
۴. نتیجه گیری
نتیجه گیری مقاله باید در دو جمله خلاصه شود و شما باید به صورت زیر عمل کنید:
– موضوع مقاله را مجدداً و در جمله بندی جدید بیان کنید.
– به اتفاقات احتمالی موضوع در آینده اشاره کنید.
انواع سوالات Task 2
در رایتینگ Task 2 هم تعداد محدودی از انواع سوال ها وجود دارد که باید حتماً قبل از شرکت در آزمون IELTS با آن ها آشنا باشید. البته سوال های Task 2 را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد. معمولاً سوال های Task 2 رایتینگ آیلتس آکادمیک در یکی از چهار دسته زیر طبقه بندی می شود:
– سوال های Discussion
– سوال های Argument یا opinion
– سوال های Advantages/Disadvantages
سوال های Cause & solution
هر کدام از این سوال ها ویژگی هایی دارند که در نوشتن رایتینگ باید به آن ها توجه کنید. بگذارید هر کدام از این سوال ها را به همراه نمونه هایی واقعی از سوال های آزمون آیلتس آکادمیک بیشتر بررسی کنیم:
1. سوال های Discussion
در سوال های Discussion شما بایستی هر دو نظر مطرح شده و دلایل شان را بررسی کنید و خود را جای افرادی که نظر اول را داشته اند بگذارید و بگویید چرا حق با آن هاست. و یک بار خود را جای افراد گروه مخالف بگذارید و بگویید چرا ممکن است حق با آن ها باشد و در نتیجه گیری، نظر شخصی خود را اعلام کنید. در همه این نوع سوال ها، شما با کلمه Discuss روبرو خواهید شد. پس، اگر سوالی Discuss داشت آن را از نوع Discussion در نظر می گیریم.
نکته ای که در مورد سوال های Discussion نباید فراموش کنید این است که در انتهای همه سوال های Discussion رایتینگ آیلتس آکادمیک، از شما خواهند خواست که نظر خودتان را هم مطرح کنید. بنابراین، شما باید علاوه بر این که در رایتینگ خودتان دو طرف ماجرا را تحلیل می کنید، حتما به عقیده خودتان هم اشاره بکنید. شرط اخذ نمره خوب در این نوع رایتینگ این است که در آن، نظر هر دو گروه به خوبی و با دلایل محکم بررسی شده باشند. مثال:
Some people believe that punishment is the only purpose of the prison, while others believe that prison exists for various reasons: Discuss both views and give your opinion.
2. Argument یا opinion
این نوع سوال یکی از چالش برانگیز و بحث انگیزترین سوالات تسک۲ می باشد.
در سوال Argument، موضوعی مطرح می شود و کار ما، موافقت یا مخالفت با موضوع مطرح شده می باشد؛ البته در مقدمه مقاله. سپس در Body یا متن مقاله، با دلایل و مثال هایی موضع خود را ساپورت می کنیم. برای بسط دادن در مورد سوال Argument برای اخذ نمره بالا، نیاز به تمرین دارید و توصیه می شود تا از یک استاد کار کشته بخواهید که مقاله های شما را تصحیح کرده و روش های بسط دادن و supporting statements شما را به خوبی ارزیابی کند در این مورد به شما بازخورد دهد. مثال:
Governments have to place the same number of men and women in different fields of studies in universities. To what extent do you agree or disagree with this statement?
3. Advantages – Disadvantages
نوع دیگر تاپیک به گونه ایست که از شما می خواهد در مورد مزایا advantages و مضرات disadvantages یک موضوع نظر دهید. شما نیز در مقدمه باید بعد از بیان موضوع اذعان کنید که این امر دارای مزایا و مضراتی است که در این مقاله به آن ها توجه خواهیم کرد.
نکته: در قسمت تنه یا بادی، ما دو پارگراف خواهیم داشت. یکی pros و دیگری cons.
Young people are encouraged to travel or work for one year after high school and before university studies. Write the advantages and disadvantages of this matter.
- (Cause & solution (Problem & solution
در این نوع سوال از سوال های IELTS Writing ، یک موضوع از قبیل مشکلات جامعه – زیست محیطی و … مطرح خواهد شد و سوال از شما در مورد مشکلات (یا ریشه ها) و راه حل های ممکن و عملی خواهد بود. تجربه نشان داده است زبان آموزانی که سواد اجتماعی بالایی دارند و بیشتر خودشان را در معرض خواندن مقالات روزمره قرار می دهند، توانایی بالایی برای ارائه ایده ها و راه حل های کارآمد دارند.
Nowadays, the amount of garbage we produce is increasing and it becomes a global problem. Please say what are the reasons behind this? What can be done to solve this problem? Who should take more responsibility, companies or individuals?
معیارهای تصحیح و نمره دهی در رایتینگ آیلتس آکادمیک
برای موفقیت در رایتینگ آیلتس (IELTS Writing) به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
اشتباه اصلی بسیاری از داوطلبان این است که در بخش رایتینگ چیزی را مینویسند که به نظر خودشان خوب میآید؛ و کاری ندارند به اینکه آزمون گیرندگان (Examiner ها) چه ملاک هایی برای نمره دادن دارند.
پس گام اول در موفقیت در رایتینگ آیلتس، آشنایی با انتظارات Examiner ها است:
Examiner ها برای همه بخش های آزمون از جمله بخش رایتینگ آیلتس جدولی دارند که مهارتهای مورد انتظار در آن ها نوشته شده و مشخص شده که هر یک از آن ها با چه کیفیتی میتواند چه نمرهای (از 1 تا 9) بگیرد.
ممتحنین در نوشته های شما به دنبال چه چیزی هستند؟
رایتینگ آیلتس توسط 4 معیار با عنوان های
Task Response
Coherence and Cohesion
Lexical Resource
Grammatical Range and Accuracy
که هر یک دارای ارزش برابری می باشند. یک ممتحن آیلتس با استفاده از هر یک از معیار های فوق الذکر رایتینگ شما را مورد سنجش قرار داده و به هر یک از این معیار ها نمره ای بین 0 تا 9 خواهد داد که در نهایت نمره رایتینگ شما برابر میانگین نمرات کسب شده برای هر 4 معیار ارزیابی خواهد بود که به سمت پایین رند می شود.
به عنوان مثال:
Task Response = 6
Coherence and Cohesion = 7
Lexical Resource = 7
Grammatical Range and Accuracy = 7
Writing Band Score = (6 + 7 + 7 + 7) / 4 = 6.75 => 6.5
– معیار ارزیابی Task Response
سطح درک سوال و نحوه پاسخ دهی متقاضی توسط Task Response ارزیابی می شود. نمره گرفتن از این معیار در رایتینگ آیلتس کار دشواری نیست به شرطی که شما بخش ها مختلف سوال را به خوبی درک کنید و تمامی سعی خود را مصروف دارید تا جنبه های مختلف آن را در رایتینگ خود تحت پوشش قرار دهید و البته Off-Topic ننویسید.
– معیار ارزیابی Coherence and Cohesion
ساختار رایتینگ شما از نظر پاراگراف بندی، ارتباط بین ایده ها در هر پاراگراف، وجود ایده مرکزی برای هر پاراگراف، نحوه صحیح استفاده از Linking Words برای ایجاد ارتباط منطقی بین ایده کنترل می شود. توجه داشته باشید که بسیاری از متقاضیان به دلیل نداشتن ایده مرکزی در هر پاراگراف و یا عدم استفاده صحیح از Linking Words نمی توانند نمره مطلوبی از این معیار کسب کنند.
– معیار ارزیابی Lexical Resource
سطح منابع لغوی متقاضی یا به عبارت دیگر میزان تسط ایشان بر لغات کمتر رایج (Less Common Words) زبان انگلیسی و لغات تخصصی مرتبط با هر موضوع سوال توسط معیار Lexical Resource مورد سنجش قرار می گیرید. استفاده صحیح از لغات مترادف در یک نوشتار یک امتیاز مثبت تلقی خواهد شد. برای کسب نمره بالا الزامی است که برای هر حوزه اطلاعاتی چندین لغت تخصصی را فرا گرفته و بتوانید در رایتینگ خود از آن بصورت صحیح استفاده کنید.
– معیار ارزیابی Grammatical Range and Accuracy
دانش گرامر و سطح تسلط متقاضی به انواع ساختار های گرامری ساده و پیچیده، توسط معیار Grammatical Range and Accuracy مورد سنجش قرار می گیرد. فرد متقاضی باید بتواند از محدوده گسترده ای از گرامر زبان انگلیسی در نوشتار خود به صورت صحیح استفاده کند. برای کسب نمره بالا از این معیار ارزیابی شما باید از ساختار های گرامری ساده و پیچیده به صورت صحیح و بدون اشتباه در رایتینگ خود استفاده کنید.
نکته: تصحیح کنندگان رایتینگ آیلتس، دوست دارند چهار نوع جمله را حتماً در نوشته های داوطلبان ببینند:
- جملات Complex
- جملات سوالی
- فعل های Modal (مثل could یا might)
- جملات شرطی
منظور از جملات Complex این است که آن چه مینویسید بایستی از حالت ساده فاعل، فعل و مفعول درآمده و با استفاده از حروف ربط بتواند اطلاعاتی بیشتر مثل دلیل، هدف، توضیحات اضافی درباره یک کلمه، زمان و مکان و … را برساند. به عبارت دیگر، اگر نتوانید از کلمات زیر به درستی در نوشتهتان استفاده کنید احتمالا از نظر Grammar Range نمره بالاتر از 4 نمیگیرید:
تا آن جا که میتوانید جملات ساده را از نوشته خود حذف کنید و با استفاده از کلمات بالا، آن ها را به فرم Complex درآورید.
در نوشته خود حداقل از 5 جمله Complex، یک جمله Passive، یک سوال و یک جمله شرطی (Conditional) استفاده کنید.
موضوعات رایج رایتینگ آیلتس
از سوالات پرتکرار داوطلبان آزمون آیلتس این است که: رایج ترین موضوعات تسک 2 رایتینگ چه هستند؟ و آیا سوالات این بخش پیرامون موضوعات مشخصی پرسیده می شود یا نه؟
بر اساس اطلاعات جمعآوری شده در سال های اخیر، حدود 50 موضوع مشخص است که در رایتینگ آیلتس تکرار میشوند. اگر زمان کافی دارید با این موضوعات و کلمات مرتبط به آن ها آشنا شوید.
۱۰ موضوع پرتکرار شامل:
Health
Environment
Education
Development
Globalisation
Public transportation
Criminal justice
Youth crime
Technology
Government
موضوعات مرتبط با Technology، Health و Education، از پرتکرار ترین موضوعات سال های اخیر بوده اند. داشتن مطالعه در این موضوعات، نه تنها به شما کمک می کند که دایره لغتی خود را گسترش دهید، بلکه سازماندهی بهتر ایده های شما را نیز بهبود می بخشد.
اکنون که با موضوعات رایج تسک 2 آیلتس آشنا شدید، 3 راه برای بهبود رایتینگ خود در خصوص این موضوعات دارید:
۱. برای هر موضوع، لیستی از کلمات ایجاد کنید:
داشتن لیست لغات انگلیسی مرتبط برای هر تاپیک، یک منفعت بزرگ محسوب می شود. 50 % مشکل زبان آموزان و داوطلبان هنگام رایتینگ این است که آن ها هیچ ایدهای برای گفتن چه از نظر فارسی و چه از نظر انگلیسی ندارند.
به همین دلیل اگر لغات مرتبط در رابطه با هر موضوع را بدانیم، به راحتی می توانیم آن ها را در کنار هم گذاشته و جملات مرتبی را ارائه دهیم.
یکی از تمرینات بسیار مناسب برای یادگیری لغت این است که هنگامی که در انجام تمرین ریدینگ با واژه جدید روبه رو می شویم، سریع به سراغ دیکشنری نرویم و ابتدا سعی کنیم معنی لغت را در متن حدس بزنیم، سپس حدس خود را با لغتنامه چک کنیم. در نهایت جمله و عبارتی که لغت جدید در آن قرار داشته را در دفتری مربوط به موضوع آن مطلب یادداشت کنیم.
همانطور که در مقاله 10 روش یادگیری لغات زبان انگلیسی اشاره کردیم، هرکسی شیوه ای متفاوت برای یادگیری و به خاطر سپردن واژگان جدید دارد. بعضی از افراد دوست دارند تصویری را در کنار کلمه بکشند، برخی ترجیح میدهند کلمات را با متضاد و مترادف آن ها یاد بگیرند، بعضی دیگر با مثال زدن آن کلمه در جمله، و بعضی دیگر مایل به استفاده از نمودار فونیمیک برای نوشتن کلمه هستند. هر روشی که برایتان مناسب است، آن را انجام دهید.
البته این نکته نباید فراموش شود که مهمترین بخش یادگیری، مرور و دوره مطالب به صورت منظم است. 95% یادگیری عبارات و جملات، مربوط به مرور دوباره یادداشت ها است. دانشجویان زیادی هستند که در یک هفته 1000 واژه جدید انگلیسی را می خوانند ولی هنگام امتحان همه را فراموش می کنند. چرا؟! چون دوره نمی کنند و فقط وقت خود را صرف یادگیری لغات جدید می کنند. پس بهتر است روز بعد از یادگیری کلمات، اولین دوره را انجام دهید. سپس یک هفته بعد و در آخر ماه بعدی، آن ها را مرور کنید.
۲. ریدینگ و لیسنینگ هایی در رابطه با این موضوعات بیابید و تمرین کنید.
برای این که در آزمون آیلتس عملکرد بهتری داشته باشید، لازم است که حتماً حداقل روزی 60 دقیقه در منزل به تمرین مهارت ها بپردازید. تمرین صحیح نه تنها مهارت های چهارگانه شما را تقویت می کند و بهبود می بخشد، بلکه تمرینی برای یادگیری لغات و موضوعات مربوطه است.
اگر روزنامههای انگلیسی میخوانید، دنبال موضوعات رایج باشید و کلمات نا آشنا را هایلایت کنید. و اگر با گوش دادن به فایل های صوتی انگلیسی خوب یاد می گیرید، به دنبال فایل های صوتی باشید که در رابطه با موضوعات پر تکرار آیلتس هستند.
۳. مطالعاتی مرتبط با موضوعات پرتکرار انجام دهید.
این روش به قدری مفید واقع شده که امروزه اکثر موسسات آموزش انگلیسی و مدرسان زبان از آن استفاده می کنند.
قصد مطالعه یا تمرین دارید؟ آن را در زمینه های مربوط به موضوعات پرتکرار انجام دهید. به طور مثال اگر با دوستتان در اسکایپ در حال صحبت هستید، چرا راجع به یکی از موضوعات بحث نمی کنید؟ اگر قصد تمرین رایتینگ دارید، سوالی مرتبط به این موضوعات پیدا کرده و تمرین کنید.
آیا تنها با تمرکز بر این موضوعات میتوان نمره بالایی گرفت؟
مشخص است که فاکتورهای بسیاری به جز موضوع، برای گرفتن نمره بالا مورد نیاز است؛ اما تمرکز بر روی این موضوعات به شما اجازه میدهد موثرتر و هوشمندتر مطالعه کنید.
نکته ای که باید درنظر گرفته شود، این است که مطالعات خود را به موضوعاتی اختصاص دهید که به آن ها علاقه مند هستید، زیرا وقتی پای علاقه در میان باشد، نه تنها مطالعه بسیار آسان تر می شود، بلکه احتمال کمتری دارد که آن را کنار بگذارید. پس زمانی را به خواندن، گوش دادن و نوشتن درباره موضوعات مورد علاقه خود اختصاص دهید. اگر فوتبال را دوست دارید، هر روز در مورد تیم مورد علاقه خود بخوانید. به عکاسی علاقه دارید و یا عشق مد هستید؟ برخی از وبلاگ های مرتبط با عکاسی و فشن را پیدا کنید و یا حتی درباره آن ها وبلاگ نویسی کنید.
چگونه در رایتینگ ایده پیدا کنیم؟
یکی دیگر از نگرانی های زبان آموزان این است که در مواجهه با سوال رایتینگ آیلتس تسک 2، هیچ گونه ایده ای نداشته باشند و یا ایده های آن ها جذاب نیست و بسیار کسل کننده است.
بهتر است بدانید که ممتحن به دنبال افکار جذاب برای سرگرم شدن نیست، بلکه آن ها به دنبال سنجش شما در نوشتن مقاله و ساپورت کردن آن با مثالها و مسائل مربوط هستند. شما میتوانید کسل ترین ایده ها را در جهان داشته باشید و در عین حال نمره 9 بگیرید. به این شرط که ایده های شما مرتبط به موضوع باشند. هیچ نمرهای برای جذابیت ایده در نظر گرفته نمیشود!
ایده های خود را سازماندهی کنید:
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، Writing شما نباید بیشتر از سه پاراگراف اصلی (بدنه مقاله) داشته باشد و هر پاراگراف توضیح یک ایده می باشد. بنابراین بیشتر از دو یا سه ایده لازم نیست. شما باید ایده ای را انتخاب کنید که مطمئن شوید کاملا با سوال مرتبط است، علاوه بر آن می توانید آن ایده را با دلیل و مثال توضیح دهید؛ حتی اگر بهترین ایده شما نباشد. بنابراین قبل از این که نوشتن را شروع کنید، باید مشخص کنید که دقیقاً چه نوع ایده هایی دارید.
راه حل های ساده ای برای پیدا کردن ایده های بهتر برای سوالات رایتینگ آیلتس تسک 2 وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
راه حل ها:
۱. آشنایی با موضوعات رایج
۲. طوفان ذهنی(کم اثرترین روش)
۳. نقشه ذهنی
۴. روش ۵ سوالی
۵. روش نظر شخصی(تاثیر گذارترین)
نکته مهمی که در مورد این مورد این تکنیک ها باید ذکر شود این است که هر تکنیکی برای هر فردی مناسب نمی باشد. بلکه شما باید هر کدام از این تکنیک ها را امتحان کنید تا ببینید که کدام یک از آن ها برای شما مناسب تر است. هنگامی که تمرین می کنید به خاطر داشته باشید که ممتحن به دنبال ایده های مرتبطی می باشد که شما توانسته اید آن ها را با توضیح دادن و مثال زدن ساپورت کنید.
شما همچنین باید از تکنیکی استفاده کنید که سریع تر به شما ایده های لازم برای نوشتن را می دهند. شما فقط ۲ یا ۳ دقیقه برای تولید ایده در شرایط امتحان زمان دارید. از این که تمرین این تکنیک ها وقت زیادی از شما بگیرند نگران نباشید، با گذشت زمان شما در این زمینه ماهر خواهید شد. یکی از روش های پایین را انتخاب کنید و یک زمان محدود برای خود در نظر بگیرید و یکی از سوالات امتحانات گذشته را تمرین کنید.
۱. آشنایی با موضوعات رایج
این تکنیک به این معنی می باشد که در مورد ۱۰ موضوع رایج که در امتحان آیلتس می آید تحقیق کنید و تعدادی از لغات مربوط به این موضوعات تکرارشده را یاد بگیرید. هر چه دایره لغات شما بیشتر باشد، برای شما آسان تر خواهد بود که به ایده ها فکر کنید. اگر به اندازه کافی وقت دارید، فقط به این ۱۰ موضوع رایج اکتفا نکنید و موضوعات بیشتری را مطالعه کنید.
در وقت های آزاد خود، به بعضی روزنامه های انگلیسی زبان نگاهی بیندازید و موضوعاتی که ممکن است در امتحان آیلتس بیاید را شناسایی کنید. هنگامی که این کار را انجام می دهید، شما می بایست دو کار را انجام دهید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که لغاتی را که نمی دانید یادداشت کنید، تلاش کنید معنی کلمه را از طریق متن حدس بزنید و سپس برای اطمینان از طریق یک فرهنگ لغت، معنی آن را چک کنید. این کار خیلی به شما کمک خواهد کرد، نه تنها رایتینگ تسک ۲ شما قوی تر خواهد شد، بلکه بخش های دیگر امتحان شما نیز بهبود خواهد یافت.
۲. طوفان ذهنی
طوفان ذهنی یعنی اینکه به هر چه تعداد ایده ممکن که در ارتباط با موضوع سوال می باشد فکر کنید. این تکنیک شامل قرار دادن کلمات کلیدی در مرکز یک صفحه و نوشتن هر چه تعداد ایده ممکن در مورد آن ها می باشد.
بعضی زبان آموزان و بعضی از اساتید زبان از این روش خیلی استقبال می کنند. اگر این تکنیک برای شما کار می کند، از این تکنیک استفاده کنید، ولی یک سری ایرادات به این تکنیک وارد است. اولاً، بعضی از زبان آموزان زمان زیادی در این مرحله صرف می کنند و سعی می کنند به ایده های زیادی فکر کنند. دوماً، به خاطر این که آن ها خیلی کلی فکر می کنند، ایده هایشان مرتبط نمی باشند. این کار زمان بیشتری می خواهد تا ایده های مرتبط را از ایده های نا مرتبط جدا کنید، که شما در جلسه امتحان چنین وقتی ندارید.
۳. نقشه ذهنی
نقشه ذهنی، روشی برای سازمان دهی تصویری افکارتان برروی کاغذ می باشد. بعضی از زبان آموزان این روش را دوست دارند، زیرا این کار نشان می دهد که چگونه ذهن آن ها کار می کند و به آن ها اجازه می دهد تا افکارشان را سازمان دهی کنند. این کار نسبت به طوفان فکری سازمان یافته تر می باشد و بعد از این که آن را چندین بار برای چند سوال متفاوت انجام دهید، خیلی سریع می توانید این کار را تکرار کنید.
یک تکنیک خیلی خوب این است که کلمات کلیدی را در مرکز صفحه قرار دهید و سپس ریز کلمات کلیدی را در شاخه های این کلمات کلیدی قرار دهید. تنها مشکل این روش این است که بعضی زبان آموزان زمان زیادی برای خلق یک تصویر ذهنی کامل صرف می کنند. هیچ گونه امتیازی برای خلق تصاویر ذهنی زیبا در نظر گرفته نمی شود. آن ها فقط برای این ساخته می شوند که برای ایده پردازی به شما کمک کنند، پس سریعاً این کار را انجام دهید.
۴. روش پنج سوالی
یکی از راه های کاربردی برای رسیدن به ایده برای آزمون رایتینگ آیلتس، سوال پرسیدن از خودتان است. با استفاده از کلمه های پرسشی پایهای (چگونه، چهکسی، چهچیزی، چرا، چهموقع و کجا) از خودتان سوال بپرسید. جواب های این سوالات به شما درباره این که چه بگویید، قطعاً ایده می دهند. بنابراین بهترین توصیه این است که سعی کنید تا جایی که می توانید، انواع مختلف سوالات را از خود بپرسید. سوالاتی که با “چه موقع” و “کجا” شروع می شوند، حتی اگر بدیهی نباشند، می توانند ایده های جدیدی برای رایتینگ آیلتس به شما بدهند. این تکنیک مناسب کسانی می باشد که خیلی منطقی فکر می کنند و همچنین اطلاع کمی در مورد موضوع دارند.
بگذارید نگاهی به مثال زیر بیندازیم:
In some countries, young people are encouraged to work or travel for a year between finishing high school and starting university studies. Discuss the advantages and disadvantages for young people who decide to do this.
Why?- to gain work experience, to experience life in different countries, to understand different cultures, to make money before going to university, lazy, not mature.
Where?- tourist destinations, developing countries, local business, internship in big company.
How?- save money, permission from parents and university, apply for internship/job, travel to inexpensive countries.
همانطور که مشاهده می کنید، در عرض چند دقیقه، با پرسیدن ۳ سوال از ۵ سوال توانستیم ایده های زیادی تولید کنیم. تعداد این ایده ها بیش از آن چیزی است که برای پاسخ به سوال باشند. بنابراین به یاد داشته باشید که فقط ایده هایی را انتخاب کنید که می توانید به راحتی در مورد آن ها بنویسید.
۵. روش نظر شخصی ( یا روش کافی شاپ)
به نظر می رسد که این ، بهترین روش می باشد؛ زیرا زبان آموزان به سرعت می توانند ایده پردازی کنند و همچنین به آن ها کمک می کند تا برروی سوال تمرکز کنند. این روش بسیار ساده می باشد. از زبان آموزان خواسته می شود که تصور کنند که در یک کافی شاپ در کنار دیگر دوستان و اعضای خانواده خود نشسته اند و آن ها نظر شما را در مورد یک موضوع می پرسند. در شرایط امتحان، فشار بسیار زیادی برروی شما می باشد و برای شما سخت خواهد بود که فکر کنید. اما اگر فرض کنید که در یک محیط آرام در کنار دوستان تان نشسته اید به راحتی ایده خود را بیان خواهید کرد.
برای داشتن ایده های بیشتر، در نظر بگیرید که دوست تان در مورد موضوع با شما مخالف است و ایده هایشان را بنویسید. بگذارید نگاهی به مثال پایین بیندازیم:
دوست شما:
‘Do you think it’s a good idea that young people take a year off between school and university to work or travel?’
شما:
‘Yes. Many young people are not mature enough to go to university at 18 and travelling or working will help them mature. Working for a year could also allow them to save money and gain valuable work experience. If they go travelling, they will get to experience different cultures.
بنابراین شما تمامی ایده های لازم برای نوشتن در مورد موضوع را دارید. شما می توانید ایده های خود را یادداشت کنید ( این کار اکیدا پیشنهاد می شود) یا به مدت یک دقیقه در مورد آن ها فکر کنید.
ایده های تولید شده به این روش به شما کمک می کنند تا نظر شفافی در مورد سوال داشته باشید. همچنین کمک خواهند کرد تا یک رایتینگ کاملاً مرتبط، شفاف و معنادار بنویسید. همانند تمامی روش هایی که توضیح داده شدند، این روش هم نیاز به تمرین دارد.
پرسش پاسخ در مورد رایتینگ آیلتس
1- مدت زمان رایتینگ آیلتس چقدر است؟
60 دقیقه
2- نمره رایتینگ آیلتس رند به بالا می شود یا به پایین؟
نمره رایتینگ آیلتس رند به پایین می شود.
3- زمان پاسخ دهی به هر Task چند دقیقه می باشد؟
شما باید 20 دقیقه را برای نوشتن Task 1 و 40 دقیقه را برای نوشتن Task 2 اختصاص دهید.
4- رایتینگ Task 2نمره بیشتری دارد یا رایتینگ Task 1؟
رایتینگ Task 2، نمره ای 2 برابر رایتینگ Task 1 دارد.
5- چگونه باید به سوالات پاسخ داد؟
به تعداد لغات خواسته شده در هر Task دقت کنید. اگر برای Task 1 کمتر از 150، و Task 2 کمتر از 250 لغت بنویسید، نمره از دست خواهید داد.
6- در آزمون رایتینگ آیلتس کدام Task را اول بنویسیم؟
حتماً به شما توصیه می کنیم که Task 2 را اول بنویسید، زیرا از لحاظ نمره دهی 2 برابر Task 1 ارزش دارد.
7- تفاوت آزمون رایتینگ Task 2 در آکادمیک و جنرال چیست؟
تقریباً شبیه به هم می باشند و برای هر ۲ باید ۲۵۰ کلمه متن بنویسید، اما موضوعات آیلتس آکادمیک علمی تر می باشد.
8- آیا قالب نوشته حائز اهمیت است؟
همانطور که قبلاً نیز به طور کامل گفته شد، محتوای نوشته شما باید در قالب چندین پاراگراف سازمان دهی شود. هر پاراگراف باید یک ایده محوری (main point) داشته باشد. پیشنهاد می شود مقاله خود را در 4 یا 5 پاراگراف سازماندهی کنید: یک پاراگراف برای مقدمه (introduction)، دو یا سه پاراگراف برای بدنه مقاله (body) و یک پاراگراف برای جمعبندی (conclusion).
در پاراگراف مقدمه، پیش زمینه موضوع را بررسی کنید، موضع خود را به طور غیر مستقیم اعلام کنید و به طور خلاصه مواردی را که قرار است در مقاله بررسی شود نام ببرید. در پاراگراف های بدنه مقاله، نکات کلیدی مورد نظر به همراه مثال ها و دلایل کافی برای دفاع از موضع خود را بیان کنید. در پاراگراف جمع بندی، نکات کلیدی مقاله را جمعبندی کنید و موضع خود را به طور مستقیم تکرار کنید.
9- چگونه برگه پاسخنامه را تکمیل کنیم؟
در این بخش میتوانید از مداد و یا خودکار استفاده کنید.
10- آیا می توان در این بخش از جملات به صورت یادداشت و موردی استفاده کرد؟
جملات به کار رفته در این قسمت باید کامل باشند. جمله هایی که به صورت یادداشت و موردی نوشته شوند، باعث کسر نمره می شوند. بنابراین از نوشتن خلاصه وار یا لیست کردن مطالب خودداری کنید.
11- آیا اشتباهات املایی باعث کسر نمره در این بخش می شود؟
به املای صحیح واژگان، ساختار به کار رفته و علائم گذاری دقت کنید. با اشتباه در هر یک از این موارد، نمره از دست خواهید داد.
12- آیا نوشتن با حروف کوچک یا بزرگ در پاسخنامه تفاوت دارد؟
در این بخش می توانید کل متن را با حروف بزرگ بنویسید.
13- آیا استفاده درست از علائم نگارشی مهم است؟
بله اما بهتر است به نقطه، کاما یا ویرگول و علامت سوال بسنده کنید و از : یا ; استفاده نکنید چون معمولاً نیازی به آن ها نیست.
14- آیا در Task 2 می توان از نظرات شخصی استفاده کرد؟
بله. اگر سوال به گونه ای باشد که نیاز به بیان نظرات شخصی و مثال داشته باشد، می توانید استفاده نمایید.
15- آیا در Task 2 باید نتیجه گیری کنیم؟
بله. در Task 2 و کلاً در هر مقاله ای که بنویسید، نتیجه گیری یا conclusion از بخش های بسیار مهم آن می باشد.
16- اگر کاغذ اضافی لازم داشتم چه کنم؟
مشکلی نیست. صرفاً دستتان را بالا نگه دارید و از یکی از مراقبان آزمون برگه نوشتن اضافی درخواست کنید. یادتان باشد که همه برگه ها، حتی آن هایی که به عنوان چرک نویس گرفته اید، در پایان جلسه از شما پس گرفته خواهند شد. پس امیدوار نباشید که چیزی را با خود بیرون ببرید. اصولاً در مورد نوشتن آیلتس خیلی نیاز به کاغذ اضافی نخواهید داشت به شرطی که بدانید چگونه موثر بنویسید.
17- آیا یادداشت های قسمت خالی دفترچه در نمره دهی تاثیر دارند؟
میتوانید از قسمتهای خالی دفترچه سؤال برای یادداشت برداری استفاده کنید، ولی هیچ نوشتاری در این قسمت، ملاک ارزیابی و سنجش نیست.
سخن آخر:
به طور فعال بخوانید. وقتی با کلمه ای مواجه می شوید که معنی آن را نمی دانید، آن را یادداشت و معنی و مترادف را آن را بیابید. طولی نخواهد کشید که یک دفترچه پر از کلمات جدید خواهید داشت که با مرور مداوم آن ها، دایره لغتی خود را گسترده تر می کنید. زیرا آن چه که در نهایت نمره شما را بیشتر از هر چیز دیگری افزایش خواهد داد، مهارت استفاده هوشمندانه از این واژه ها و ساختار ذهنی منظم داشتن است، نه هیچ چیز دیگر.
سعی کنید سوالات امتحان های گذشته آیلتس را در موضوعات پرتکرار با روش های ایده پردازی بیان شده در مقاله تمرین کنید، در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنید تا با نقاط ضعف خود آشنا شده و بتوانید اشکالات خود را برطرف کنید.
عالی عالی ممنون و تشکر
ممنون راحله جان
Hello
Thank you.
It is great.
Thanks Dear Fatemeh
بسیار جامع و کاربردی بود مرسی از حس خوبتون
ممنون فواد جان از توجه ات
thank you for sharing useful information
but I am pretty sure that we are just permitted to
use pencil, not pen
Hi dear Shahrzad
Both of them are permitted.
یکی از کاملترین و بهترین سایتهای موجود در زمینه رایتینگ بود. به من کمک بسیار کرد ممنونم .
ممنون آزمان جان
خیلی عالی بود
ممنون