آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟

سلام دوستان یکی از سوالاتی که خیلی هاتون از من پرسیدید این بود که بلاخره کدوم مجموعه رو بخونیم آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟ کدومش بهتره؟

 

سوال دیگه ای که ازم پرسیده بودید این بود که ورژن قدیمی آکسفورد ورد اسکیلز با ورژن جدیدش چه تفاوتی داره؟

 

در پاسخ به سوال اول که کدوم مجموعه رو بخونیم آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟ باید بگم که هر دوی این مجموعه ها کتابهای فوق العاده ای هستند و جزو ویدیو کورس بوکهای مکمل آموزشی دوره جامع مکالمه آنلاین فرمول یک هستند. اما تفاوت عمده ای که وجود داره اینه که آکسفورد ورد اسکیلز بیشتر برای اسپیکینگ و رایتینگ مناسبه ولی 4000 واژه بیشتر برای ریدینگ و لیسنینگ مناسبه.

 

در ابتدا یک توضیح مختصر در مورد آکسفورد ورد اسکیلز بهتون میدم بعد تفاوت دو ورژن قدیم و جدید رو بهتون می گم و بعد امتیازات این مجموعه رو. در انتها هم در مورد مجموعه 4000 واژه ضروری صحبت می کنم.

 

نویسندگان آکسفورد ورد اسکیلز چه کسانی هستند؟

 

نویسندگان این کتاب دو زبانشناس برجسته به نامهای Ruth Gairns (روث گیرنز ) و Stuart Redman هستند که از متخصصین طراز اول کتابهای واژگان بوده و دو کتاب بی نظیر  True to Life و Working with Words رو هم در کارنامه درخشان خودشون ثبت کردند.

 

آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟

 

 

این مجموعه بر اساس استاندارهای CEFR Common European) Framework of Reference for Languages) – چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌‌ها – و برای گروه سنی بزرگسالان و سطح پایه تا پیشرفته طراحی شده و شامل سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته است و برای دو گروه مخاطبین عام و متقاضیان آزمونهای بین المللی مثل آیلتس و تافل مناسبه.

 

در جدول زیر می تونید مقایسه دقیق مجموعه آکسفورد ورد اسکیلز رو با استاندارهای CEFR ببینید.

 

آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟

 

 

توصیف انتشارات دانشگاه آکسفورد که خودش ناشر این کتابه به این صورته:

کتاب آکسفورد ورد اسکیلز کتابی سه سطحی، دسته بندی شده بر اساس موضوع که کلمات رو در گرامر و محتوای مرتبط آموزش می دهد.

 

ویرایش اول و دوم Oxford Word Skills چه تفاوتهایی با هم دارند؟

 

1. تعداد درسها

 

ورژن قدیم آکسفورد ورد اسکیلز شامل ۸۰ درس و 2000 کلمه و اصطلاح در هر کتاب بود اما ورژن دوم این مجموعه شامل ۱۰۰ درس در هر کتابه و تعداد کلمات و اصطلاحاتش به حدودا 3000 کلمه افزایش یافته و هر درس شامل ۲ صفحه است که تمرینات هر درس رو به صورت کاربردی و تعاملی ارائه می کنه.

 

2. ترتیب درسها

 

ترتیب قرار گرفتن درسها در ویرایش جدید خیلی منطقی تره. در ویرایش قدیم موضوعات پیچیده تر، در ابتدای کتاب قرار داشت و کلا از سطح‌بندی مناسبی برخوردار نبود. اما در ویرایش دوم طبقه بندی موضوعات بهتر شده و درسها به ترتیب از آسان به سخت چیده شدند. که این موضوع سطح‌بندی کتاب‌ها رو بهینه و منطقی تر کرده.

 

3. صفحه آرایی و ویژگی های بصری

 

در ویرایش جدید در بخش گلاسوری می تونید روی دفینیشن کلمات رو بپوشانید که در ویرایش قبلی این امکان وجود نداشت. تصویر سازی درس ها تغییر کرده که به نظر من جذاب تر شده. این کتاب در دو قطع رحلی و وزیری چاپ شده. پیشنهاد می کنم سایز رحلی رو تهیه کنید، چون در سایز وزیری خوندن مطالب سخت تره.

 

4. ارائه نکات گرامری

 

در ویرایش قبلی، نکات گرامری به صورتی پراکنده ارائه شده بود اما در ویرایش جدید، این موارد اصلاح شده و نکات گرامری به صورتی کامل تر در کنار لغات مربوطه ارائه شده اند.

 

5. حذف کلمات کم کاربرد

 

می دونیم که زبان یک موجود زنده است و با گذر زمان، کلمات و اصطلاحات هر زبان دستخوش تغییرات می شوند. به همین خاطر در ویرایش جدید این مجموعه، کلمات کم کاربرد حذف شده اند و کلمات به روز تر، جایگزین اونها شده اند.

 

6. فایل صوتی

 

ورژن قدیمی این مجموعه همراه با فایل صوتی منتشر شد که تلفظ لغات را با لهجه بریتیش ارائه می کرد. هر چند سی دی هاش فقط اتوران عمل می کرد و مشکلات خاص خودش رو داشت. در نسخه جدید اما، به دلیل افست بودن کتابها و عدم حق کپی رایت فایل صوتی ارائه نشده و به جای اون یک دیکشنری ارائه شده که تلفظ لغات کتاب را با دو لهجه بریتیش و امریکن پخش می کنه. دسترسی به این دیکشنری از طریق کد QR مندرج در پشت برخی جلدهای این مجموعه میسره.

 

البته خبر خوب این که ما در ویدیو کورس بوکهای این مجموعه برای اولین بار در ایران فایلهای صوتی با اکسنت امریکن رو بهش اضافه کردیم تا دیگه نگران نبود فایل صوتی و چک کردن تلفظها نباشید و بتونید به راحتی همه جا ازش استفاده کنید.

 

و اما امتیازات این کتاب چیا هست؟

 

1. افزایش سطح اعتماد به نفس زبان آموزان

 

مهم‌ترین مولفه این کتاب‌ها اینه که اعتماد‌به‌نفس لازم رو برای استفاده از کلمات در شرایط روزمره به زبان‌آموزان می‌دهد. شما می تونید متناسب با هر تاپیک از لغات این کتاب برای اسپیکینگ و رایتینگ در کلاسهای گروهی مکالمه استفاده کنید و سطح اعتماد به نفس تون رو بالاتر ببرید.

 

2. تنوع موضوعات

 

موضوعات هر کتاب بسیار متنوع و گسترده است و اصلا فراگیر رو دچار یکنواختی و خستگی در روند آموزش نمی کنه. همونطور که گفتم بزرگترین مزیت این مجموعه دسته‌بندی لغات بر اساس موضوع و محتوا است. این دسته‌بندی به یادگیری منسجم‌تر لغات کمک می‌کنه بعلاوه تمرینات تعاملی هر درس هم کمک می کنه تا ببینید مطالب رو چقدر یاد گرفتید.

 

3. بهترین منبع یادگیری خودآموز لغت

 

با توجه به توضیحات ساده کتاب و پاسخنامه انتهای اون مجموعه ورد اسکیلز رو می تونید بدون نیاز به معلم به صورت خودآموز بخونید.

 

4. بخش Spotlight

 

یکی دیگه از امتیازات این مجموعه نسبت به کتابهای مشابه بخشی به نام Spotlight هست. این بخش طی تحقیقات چند ساله ی دانشگاه آکسفورد به این کتاب اضافه شده و هدفش آموزش نکات ظریف زبان انگلیسیه که به طور معمول زبان آموزان توجه چندانی بهش نمی کنن. مثل معنی دوم کلمات، شدت بار معنایی کلمات و معانی متفاوت اصطلاحات.

 

5. ارائه مجموعه کاملی از لغات

 

با کمک این مجموعه می‌تونید واژگان مورد نیاز برای هر سطحی از CEFR رو یاد بگیرید و با کاربردهای مختلف اون آشنا شوید. کتاب‌های این مجموعه تمام لغات موجود در لیست دیکشنریهای Oxford 3000  و Oxford 5000 رو به شما آموزش می‌دهد.

 

این مجموعه یکی از چند منبع لازم برای شرکت در آزمون‌های بین‌المللی مثل آیلتس و تافل به حساب میاد و همونطور که قبلا هم اشاره کردم جزو ویدیو کورس بوکهای مکمل آموزشی دوره جامع مکالمه آنلاین فرمول یک هم هست.

 

 

و اما بریم سراغ 4000 واژه ضروری

 

همونطور که گفتم   4000Essential English Words بیشتر برای ریدینگ و لیسنینگ مناسبه و یک مجموعه شش جلدیه که با تمرکز بر کلمات کاربردی  دایره لغات زبان آموزان رو از سطح مبتدی تا پیشرفته افزایش میده.

 

آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟

 

در جدول زیر می تونید مقایسه دقیق مجموعه ۴۰۰۰ واژه رو با استاندارهای CEFR ببینید.

 

آکسفورد ورد اسکیلز یا 4000 واژه؟

 

این مجموعه هم دارای دو ورژن قدیم و جدید هست. ما در دوره جامع مکالمه آنلاین فرمول یک همین ورژن جدید که چاپ سال ۲۰۲۲ هست رو آموزش میدیم. این مجموعه کلمات متنوعی رو ارائه می کنه که درصد زیادی از کلمات به کار رفته در متون گفتاری یا نوشتاری رو پوشش می دهد.

 

نویسنده کتاب آقای پال نیشن که از برترین اساتید زبانشناسی دنیاست، پرکاربردترین کلمات در مکالمات رسمی و غیر رسمی رو با استفاده از کامپیوتر استخراج کرده. واژگانی که در مجموعه کتاب های ۴۰۰۰ واژه ضروری زبان انگلیسی آموزش داده می‌شه ۸۰% واژگان به کار رفته در مجلات و روزنامه‌ها، ۹۰% کلمات به کار رفته در داستانها و رمان‌ها و همین طور 90% واژگانی که در مکالمات روزمره و نیمه حرفه ای استفاده می شوند را پوشش می ده.

 

هر یک از این کتاب ها شامل ۳۰ درس و هر درس به معرفی ۲۰ می پردازه که ابتدا معنی آن واژه ارائه می‌شه سپس اون کلمه در قالب جمله استفاده می‌شه تا زبان‌آموز به خوبی با جایگاه کلمه در جمله آشنا بشه.

 

در پایان هر درس نیز داستانی ارائه می‌شود که کلمات اون درس در داستان به کار رفته اند. بدین ترتیب زبان‌آموز با انجام تمرین‌های متنوع و جذاب، به خوبی کلمات هر درس رو یاد می‌گیرد.

 

البته من باز هم برای اولین بار در ایران داستانهای این مجموعه رو با استفاده از متد TPRS آموزش دادم که این روش بهتون کمک می کنه تا هم لغات رو بهتر و سریع تر یاد بگیرید و هم فلوئنسی شما در مهارت اسپیکینگ قوی تر شده و سطح اعتماد به نفستون برای صحبت کردن خیلی بالا بره.

 

هر جلد از این کتاب زبان آموز رو برای ورود به سطح بالاتر که در جدول بهش اشاره کردم آماده می کنه و به تدریج زبان آموز را با واژگان و داستان های پیچیده تر به چالش می کشه.

 

خوشحال می شم در کامنت ها برام بنویسید که شما کدوم یک از این دو منبع لغت رو خوندید یا می خونید و از نظر شما کدوم کتاب بهتره؟ و چه کتاب لغت دیگه ای رو پیشنهاد می کنید که بهتون آموزش بدم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.