10 نکته فوق العاده برای یادگیری انگلیسی از طریق رادیو

آیا از گوش کردن به کتاب‌های صوتی خسته شده‌اید؟ آیا هرروز زمان فراوانی را پشت کامپیوتر خود هدر می‌دهید؟ اگر چنین است می‌توانید با گوش دادن به رادیوهای انگلیسی اینترنتی حداکثر بهره‌وری را از زمان خود ببرید.

 

گوش کردن به رادیوهای انگلیسی‌زبان یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌ها برای تقویت مهارت لیسنینگ است که به‌علاوه به شما کمک می‌کند تا گوشتان با سرعت کلام بومی‌های انگلیسی‌زبان عادت کند . همچنین باعث می‌شود روان‌تر صحبت کنید و تلفظ شما بهتر شود. در این مقاله به معرفی ده راهکار می‌پردازیم که می‌توانید با استفاده از گوش دادن به رادیو مهارت شنیداری خود را تقویت کنید:

 

۱- یک برنامه رادیویی را انتخاب کنید که به آن علاقه‌مند باشید.

رادیوهایی که برنامه‌های خود را بر اساس سطوح گوناگون انگلیسی ارائه می‌کنند از رادیوهای سنتی بهترند زیرا شما می‌توانید به هر برنامه ایی در تمام دنیا گوش کنید.

برای تقویت مهارت لیسینگ خود باید به گفتگوهای رادیویی گوش کنید. این برنامه‌ها موضوعات متفاوتی را پوشش می‌دهند مثل ورزش، موضوعات علمی و … بعد از انتخاب موضوع موردعلاقه خود نوبت به این می‌رسد که چه نوع ایستگاه رادیویی را دنبال می‌کنید. برای این کار می‌توانید با تایپ الگوی زیر در گوگل رادیو موردعلاقه خود را پیدا کنید:

Radio +( منطقه/ کشور) + ( برنامه موردعلاقه)

فرض کنیم می‌خواهیم درزمینهٔ سرگرمی در کالیفرنیا یک برنامه را جستجو کنیم. کلمات را به‌این‌ترتیب تایپ می‌کنیم:Radio California entertainment – با این روش می‌توانید از بین انبوه سایت‌ها سریعاً سایت موردعلاقه خود را پیدا کنید.

 

۲- فقط خودتان را به یک برنامه رادیویی محدود نکنید.

چند رادیوی اینترنتی را امتحان کنید و از بین همه بهترین را برگزینید. مناسب‌ترین گزینه‌ها رادیویی‌هایی هستند که در برنامه‌هایی مثل اخبار، آب‌وهوا و یا برنامه‌های مشاوره (در مورد روابط اجتماعی، سلامت و …) پوشش می‌دهند. توجه داشته باشید انتخاب رادیو صرفاً به خاطر برنامه‌های اسپیکینگ فراوان آن چندان صحیح نیست.

شما باید برنامه ایی را انتخاب کنید که توجه شمارا به خود جلب کند. مثلاً اگر به برنامه‌های ورزشی علاقه‌مندید می‌توانید به سایت Sport FM یا WFAN Sports Radio گوش کنید.

 

۳- هرروز زمانی را برای گوش کردن به رادیو اختصاص دهید.

مهم نیست که روزانه یک ساعت به رادیو گوش می‌کنید یا پنج دقیقه. مهم‌ترین نکته استمرار در گوش کردن به رادیو است. مجاورت دائم در برابر زبان انگلیسی بسیار مهم است و برای همین است که باید هرروز به رادیو گوش کنید. برای ایجاد این عادت ابتدا روزانه یک تا پنج دقیقه به رادیو گوش کنید. اگر برنامه‌ای جالب بود این زمان را افزایش دهید. به‌مرور با نهادینه شدن این عادت در خود زمان این کار را نیز بیشتر کنید.

 

۴- به برنامه‌های رادیویی ساده گوش کنید.

اگر فعلاً قادر نیستید از برنامه‌های رادیویی که ویژه بومی زبان‌ها است استفاده کنید به رادیوهای معروف‌تری که اخبارهای ساده را پخش می‌کنند گوش دهید. دو نمونه از این رادیوهای معروف عبارت‌اند از: VOA و BBC. به‌ویژه رادیو VOA به شما این امکان را می‌دهد که متناسب با سطح خود برنامه‌های موردعلاقه را انتخاب نموده و سپس به‌تدریج سطح برنامه‌ها را دشوارتر کنید. همچنین می‌توانید با تایپ عنوان “radio news for kids” سایتهای بسیار متنوعی را پیدا کنید.

 

۵- به مصاحبه‌ها گوش کنید.

گوش کردن به مصاحبه باعث تقویت درک مطلب می‌شود. زیرا این‌گونه برنامه‌ها معمولاً از الگوی سؤالات ساده به دشوار پیروی می‌کنند. گوش کردن به مصاحبه‌ها کمک می‌کند تا با نحوه پرسش سؤالات آشنا شده و نیز نحوه پاسخ به این‌گونه سؤالات را بیاموزید. برای شروع سایت ( NPR (National Public Radio مصاحبه‌های فراوانی دارد. رادیو BBC هم دارای آرشیو کاملی از مصاحبه‌های انجام‌ شده با افراد مهم می‌باشد.

مصاحبه‌ها همچنین به شما کمک می‌کنند تا با “fillers” (کلماتی که فضای خالی بین جملات را هنگام صحبت کردن کامل می‌کنند و به شما امکان می‌دهد تا زمان بیشتری برای فکر کردن داشته باشید) آشنا شوید. عباراتی مثل
“Let me see.”, “Give me a second,” and “Hmmm good question” از این گروه هستند. این عبارات بسیار مفید بوده و ضمن آنکه یادگیری آن‌ها ساده است به شما این امکان را می‌دهند که سبک صحبت کردنتان شبیه بومی زبان‌ها باشد.

 

۶- کلمات و عبارات جالب را یادداشت کنید.

اگر موقع گوش کردن به یک موضوع دائماً یک گروه کلمات خاص را می‌شنوید به این معنا است که این کلمات پرتکرارترین کلمات مربوط به آن موضوع هستند. بنابراین این کلمات ارزش یادداشت کردن دارد. کلمات یا عباراتی را که می‌شنوید یادداشت کنید. همچنین با نوشتن متن یک مصاحبه می‌توانید با نحوه استفاده صحیح از کلمات و عبارات آشنا شوید.

 

۷- برای فهمیدن بیشتر موضوع به الگوی جملات گوش کنید.

مثلاً وقتی به گزارش هواشناسی گوش می‌کنید متوجه می‌شوید که گزارشات مختلف تماماً مثل هم یا تکراری هستند. در این‌گونه گزارشات اغلب از عبارات و کلمات مشابه استفاده می‌شود. بنابراین می‌توانید از این موضوع به نفع خود بهره ببرید.

 

۸- برای کمک گرفتن بیشتر به وب سایت‌های رادیویی سری بزنید.

همه ایستگاه‌های رادیویی دارای وب‌سایت بوده و شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اغلب اوقات این رادیوها برنامه‌های معروف خود را ضبط می‌کنند و آن‌ها را به‌عنوان پادکست‌های طبقه‌بندی‌شده ارائه می‌کنند .شما می‌توانید با جستجو در این سایت‌ها موضوعات موردعلاقه خود را پیدا کنید.

به خاطر داشته باشید برای یادگیری زبان انگلیسی باید دائماً برنامه‌های موردعلاقه خود را بارها و بارها گوش کنید. همچنین برخی ایستگاه‌های رادیویی متن‌های برنامه‌های خود را برای علاقه‌مندان ارسال می‌کنند.

از طرفی تمام برنامه‌های معروف دارای توضیحات مکتوب بوده و در مورد موضوع آن برنامه اطلاع‌رسانی می‌کنند. شما می‌توانید در مورد آن موضوع اطلاعات پیش‌زمینه‌ای کسب کنید تا بهتر متوجه موضوع شوید.

 

۹- بلافاصله سراغ دیکشنری نروید.

هنگام یادگیری یک‌زبان شاید بخواهید معانی تک‌تک لغاتی را که نمی‌دانید در دیکشنری جستجو کنید. هیچ لزومی به انجام این کار نیست خصوصاً اگر اوایل کار هستید. مهم‌تر از پیدا کردن معانی لغات این نکته است که منظور کلی بحث را بفهمید نه معنای تک‌تک کلمات را. همین‌که معنای کلی موضوع را بفهمید کافی است.

اگر متوجه مفاهیم کلی بحث نشدید بر روی موضوع مکالمه تمرکز کنید نه روی تک‌تک کلماتی که می‌شنوید. به‌مرور توانایی لیسنینگ شما افزایش می‌یابد و خواهید دید که بدون باز کردن دیکشنری می‌توانید بیشتر مطالب را بفهمید.

البته اگر کلمه‌ای را زیاد می‌شنوید و معنای آن را نمی‌دانید می‌توانید معنای آن را در دیکشنری پیدا کنید . اگر کلمه‌ای زیاد تکرار می‌شود به معنای این است که جزء کلمات مهم و کلیدی آن بحث به‌حساب می‌آید.

 

۱۰- به پادکست‌ها گوش کنید.

اگر نگرانید که متوجه تمامی مطالب در برنامه‌های رادیویی نمی‌شوید بهتر است ابتدا به پادکست‌های رادیویی گوش کنید. پادکست‌ها فوق‌العاده‌اند زیرا می‌توانید هر تعداد که مایل باشید به آن‌ها گوش کنید. مثلاً هنگام دویدن، رانندگی، پیاده‌روی و … .یکی از بهترین منابع پادکست عبارت است از BBC Podcasts – استفاده از این پادکست‌ها بسیار ساده است و موضوعاتی مثل نمایش‌نامه، یادگیری ، سرگرمی و بسیاری چیزهای دیگر را دربرمی گیرد.

اگر به دنبال اطلاعات خاص یا سخنرانی‌های انگیزشی با موضوعات خاص هستید می‌توانید به سخنرانی‌های TED گوش کنید. تمام سخنرانی‌های TED با فرمت MP3 ارائه می‌شود و به‌راحتی قابل دانلود هستند و سخنرانی افراد معروفی مثل خانم رولینگ نویسنده کتاب هری پاتر و همچنین افراد عادی را شامل می‌شوند.

این سخنرانی‌ها آن‌قدر جذاب و الهام بخشند که اغلب یادتان می‌رود که دارید تمرین لیسنینگ انجام می‌دهید. یادگیری هر چیزی می‌تواند خسته‌کننده باشد به همین دلیل خیلی مهم است که به موضوعات موردعلاقه خود گوش کنید.

مجبور نیستید دائماً مقابل کامپیوتر بنشینید و به برنامه‌های خود گوش کنید. می‌توانید هنگام آشپزی، رانندگی یا شستن ظرف‌ها به رادیو گوش کنید. بعد از مدتی بزرگ‌ترین پاداش نصیبتان می‌شود و آن این است که قادر خواهید بود تمامی یک برنامه را متوجه شوید و بفهمید.

 

لیسنینگ سرشار از شادمانی و لذت داشته باشید!

 

 

 

 

 

 

 

 

9 دیدگاه برای “10 نکته فوق العاده برای یادگیری انگلیسی از طریق رادیو

  1. از راهنمایی ارزشمند شما متشکرم .منتظر مطالب مفید شما هستم.

  2. مطلب بسیار خوبی بود به خصوص برای افرادی مثل من که نمی دونند چه رادیویی رو انتخاب کنند

  3. عالی بود مخصوصا معرفی سایت و منابع آموزشیتون ممنونم

  4. بسیار عالی بود. مخصوصا معرفی ایستگاههای رادیویی که من هیچ اطلاعی نداشتم.

  5. آفرین به شما
    زمانی که بچه بودم رادیو آلمانی گوش می کردم و چیزی متوجه نمی شدم تقریبا هیچ
    آنزمان اینترنت هم نبود و فقط با ضبط قدیمی می توانستم دویچه وله را بگیرم که سخت هم بود و گویندگان حرفه ای داشت
    آرزو می کردم روزی برسد که هر چه این رادیو می گوید متوجه شوم
    آرزویی که در آنزمان و برای یک بچه 12 ساله محال می نمود
    پس از سالها به آرزوی خود رسیدم و به آلمان هم رفتم ولی این عادت را فراموش نکردم
    حالا استاد زبان آلمانی و مترجم هستم
    با آرزوی موفقیت برای همه دوستان و شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.