کنکور زبان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اگه قصد دارین یادگیری زبان انگلیسی رو به صورت حرفه ای دنبال کنین و علاقه زیادی به تحصیل در رشته زبان انگلیسی در دانشگاه دارین، خواندن این مقاله رو بهتون پیشنهاد میدم چون مختص شماست.

 

همونطور که گفتم، این مقاله مخصوص داوطلبانی طراحی شده که قصد دارن صرفاً در کنکور زبان انگلیسی شرکت کنن و یا در کنار یکی از کنکور های اصلی خود در رشته های علوم تجربی، ریاضی، علوم انسانی و هنر، در کنکور زبان انگلیسی هم شرکت کنن. این مقاله به شما کمک می کنه تا برنامه ریزی دقیق تر و کامل تری برای آماده سازی خود، شرکت و قبولی در این آزمون داشته باشید. پس با ما همراه باشید.

 

انتخاب رشته زبان انگلیسی و اطلاعاتی درباره آن:

کنکور زبان

 

انتخاب رشته زبان انگلیسی برای بسیاری از دانش آموزان سوال برانگیزه و حتی میشه گفت که اغلب متقاضیان، اطلاعات کمی در خصوص انتخاب رشته زبان انگلیسی دارن. قبل از هر چیز بهتره بدونید که:

 

” گروه آزمایشی زبان، یک گروه شناور است؛ یعنی می توان در کنار یک گروه آزمایشی اصلی، در این آزمون هم شرکت کرد.”

شاخه های رشته زبان انگلیسی شامل: رشته تربیت دبیر زبان انگلیسی، رشته زبان و ادبیات انگلیسی، رشته مترجمی زبان انگلیسی، رشته آموزش زبان انگلیسی و رشته کارشناسی مترجمی خبر انگلیسی هستند که پذیرفته شدگان بعد از قبولی در کنکور، بسته به رشته ای که در اون قبول شده اند، یک سری آموزش های اصولی در زمینه مخصوص به همون رشته یاد می گیرن. مثلاً در رشته literature  یا ادبیات زبان انگلیسی، نمایشنامه ها، رمان ها، شعرها، و مواردی از این دست به دانشجو آموزش داده میشه و در رشته های مترجمی و teaching، آموزش هایی در خصوص خواندن متون مطبوعاتی و زبان­شناسی و غیره آموزش داده میشه.

 

تصورات اشتباه از رشته زبان انگلیسی

این تصور که ساده ترین راه قبولی در کنکور سراسری، شرکت در آزمون زبان انگلیسی و قبولی در این آزمون هست، یک تصور بسیار اشتباه است. دسته ای از دانش آموزان با آگاهی، علاقه و هدفمند این رشته رو انتخاب می کنند و عده ای هم صرفاً به این دلیل که به ادامه تحصیل در این رشته علاقه دارند، دراین آزمون شرکت می کنند، اما متاسفأنه پس از قبولی و به دلیل نداشتن آگاهی کافی، با شرایط سختی در دوران تحصیل رو به رو میشن، و حتی در بسیاری موارد در دانشگاه مشروط و یا مجبور به انصراف از تحصیل میشن.

 

همچنین برخی متقاضیان رشته زبان انگلیسی به اشتباه تصور می کنن که در طول تحصیل، مکالمه هم با اون ها کار میشه و میتونن این مهارت رو در خودشون تقویت کنن. اما باید گفت که پس از قبولی در این آزمون، تمرکز چندانی روی آموزش این مهارت وجود نداره.

 

پس بهتره که قبل از شرکت در آزمون و چه بسا از سال اول یا دوم دبیرستان و پیش از قبولی در این رشته، روی مکالمه خودتون کار کنین و دوره های آموزشی مکالمه به زبان انگلیسی رو گذرونده باشین و تا حدودی به مکالمه مسلط باشید، چون معمولاً از ترم دوم به بعد باید بتونین حداقل تا حد upper intermediate  به زبان انگلیسی مکالمه کنید؛ درغیر این صورت متوجه آموزش های اساتید نمی شوید و در آماده کردن و قبل از آن نت برداری و یادگیری دروس دچار مشکل می شوید.

 

اهمیت شرکت در دوره آموزش یادگیری مکالمه انگلیسی:

 

داشتن مهارت مکالمه نه تنها باعث میشه در طول تحصیل، برتری بیشتری نسبت به سایر دانشجوها داشته باشید، بلکه بعدها و پس از فارغ التحصیلی و زمانی که می خواهید وارد بازارکار این رشته بشید، متوجه خواهید شد که این فاکتور یعنی داشتن مهارت مکالمه انگلیسی، چه تأثیر مثبتی در جذب سریع نیروی کار داره.

 

دو نفر رو تصور کنید که هر دو رتبه یکسانی در کنکور رشته زبان میارن و هر دو هم به تحصیل در این رشته علاقه دارن. به علاوه، هر دو با انگیزه، اراده و با سخت کوشی در این آزمون شرکت می کنن و قبول میشن. با این تفاوت که نفر اول با آگاهی و آینده نگری و پیش از شرکت در آزمون و حتی از سال های اول یا دوم دبیرستان، در دوره های آموزشی یادگیری مکالمه انگلیسی شرکت کرده، اما نفر دوم بدون این پیش نیاز در این رشته شروع به تحصیل میکنه.

 

درست متوجه شدید!!! نفر اول بی شک در دانشگاه و در یادگیری درس ها و آموزش های اساتید که به زبان انگلیسی تدریس میشن و حتی بعد از فارغ التحصیلی موفق تر عمل میکنه؛ در حالی که نفر دوم گیج و سردرگم در میان انبوهی از کتاب ها و آموز های انگلیسی قرار می گیره!!! یا درس ها رو پاس نمی کنه و مشروط میشه و یا مجبور به انصراف از تحصیل میشه حتی اگه شانس بیاره و به سختی فارغ التحصیل شه، تازه در اول راه قرار داره، چون برای جذب در بازار کار مثل شغل معلمی در یک موسسه آموزشی یا به عنوان یک مترجم در یک شرکت، تنها میتونه یک مدرک ارائه بده و به صورت عملی قادر به صحبت کردن و ارائه دانش زبانی که در دانشگاه آموخته، نیست. پس فکر نکنید که در دانشگاه مکالمه زبان انگلیسی رو یاد می گیرید.

 

ضریب درس های عمومی و تحصصی کنکور سراسری زبان

 

کنکور زبان

 

سوالات اختصاصی کنکور زبان شامل موارد زیر می باشد:

 

کنکور زبان

 

منابع کنکور رشته زبان انگلیسی: (عمومی، اختصاصی و کمک درسی)

الف) معرفی منابع عمومی

کنکور سراسری نظام جدید:

باید گفت که دروس عمومی نظام جدید در تمامی گروه های آزمایشی مشترک است.

 

کنکور زبان

 

کنکور سراسری نظام قدیم:

آخرین چاپ کتاب های نظام قدیم سال 96 – 97 مربوط به مقطع پیش دانشگاهی می باشد، بنابراین سوالات از همان کتاب ها طرح خواهد شد.

 

ب) منابع دروس اختصاصی کنکور زبان

بخش گرامر:

English Grammar in Use by Raymond Murphey – Upper Intermediate Level.

 

بخش واژگان:

504 Absolutely Essential Words.

Vocabulary for the High School Student by Harold Levine.

vocabulary in use

 

این‌ها هم یه سری منابع پیشنهادی هستن، که گرفتنشون خیلی واجبه.

 Longman Dictionary of Contemporary English (LDOCE) for Advanced Learners.

English Idioms in Use by Felicity O’Dell and Michael McCarthy.

 

ج)کتاب های کمک درسی و کنکور

1- استفاده از منابع تست ترجیحاً تست های آزمون سراسری و آزاد سال گذشته که به صورت کتاب در اختیار داوطلبان کنکور قرار گرفته است.

2- سوالات کنکور آزمون های آزمایشی که در ایران برگزار می شوند: سوالات آزمون سنجش و سوال های گزینه دو.

3- تست های تألیفی نیز در زمره کتاب های کمک درسی برای کنکور در اختیار زبان آموزان قرار گرفته، که میشه از اون ها هم استفاده کرد.

 

مدت زمان کل کنکور زبان،تعداد تست ها و اطلاعات مربوطه

کنکور رشته زبان خارجی، ساعت 3 عصر (ساعت 15) شروع می شود و درب های محل های برگزاری آزمون از ساعت 14:30دقیقه بسته می شود. مدت زمان کل کنکور زبان انگلیسی 180دقیقه یعنی 3ساعت می باشد.

مجموع سوالات دفترچه عمومی و اختصاصی در کنکور سراسری 170 تست است.

دفترچه عمومی شامل 100 تست و مدت زمان پاسخ گویی به سوالات این دفترچه 75 دقیقه است.

 

کنکور زبان

 

دفترچه اختصاصی شامل 70 تست و مدت زمان پاسخ گویی به سوالات این دفترچه 105 دقیقه است.

 

کنکور زبان

 

کنکور زبان

 

کدام درس ها بیشترین تاثیر را در تزاز ما دارند؟

دروس عمومی، نقش تعیین کننده ای در تراز شما دارن! بیشتر داوطلبان، دروس عمومی رو دست کم می گیرن.

 

این یک اشتباه بزرگه! به خصوص درس های عربی و ادبیات فارسی. دروس عمومی رو جدی بگیرید و از اون ها سرسری رد نشید! این درس ها رو خوب بخونید تا در روز آزمون درصد بالایی از این دروس را درست بزنید.

 

اگر میخواید در “کنکور منحصراً زبان انگلیسی”  موفق بشین، روی درس عربی حسابی کار کنید و درصدش رو بالا ببرید. حسابی تمرین کنین و با هر نمونه سوال و تست آشنا بشید تا ریزه کاریا دستتون بیاد.

 

بعد از درس عربی، مهمترین درس زبان و ادبیات فارسی هستش که باز هم تأکید می کنم درصد بالایی از تست ها رو درست بزنید.

 

تصور کنید: از عمومی ها، عربی و فارسی رو بالا بزنید و از زبان اختصاصی هم درصد بالایی رو بزنید، نتیجه میشه یه رتبه خوب در یک دانشگاه عالی.

 

نکاتی در خصوص پذیرش در کنکور منحصراً زبان انگلیسی

1- درس های با ضریب بالا مانند عربی و فارسی رو جدی بگیرید!!

صرفاً روی درس زبان انگلیسی متمرکز نشید و فراموش نکنید اگه میخواید رتبه بالایی بیارید، باید در درس های عمومی به خصوص عربی و فارسی، ضریب بالایی کسب کنید. چرا میگیم درس عربی؟ چون بسیاری از داوطلبان علاقه چندانی به درس عربی ندارن و به جای تمرکز روی این درس، روی بقیه درس ها مثل دین و زندگی تمرکز می کنن تا حداکثر امتیاز رو از اون درس ها بگیرن.

 

تصور کنید از یک درس ضریب بالا مثل عربی امتیاز بالایی کسب کنید و بر فرض در درس زبان عمومی امتیاز کمتری بدست بیارید، امتیاز و رتبه شما نسبت به اون داوطلبی که درست برعکس شما عمل کرده بالاتر میشه. (یعنی درس های عربی و فارسی رو کمتر تست زده و در درس ضریب پایین مثل زبان عمومی درصد بالایی از تست ها رو زده).

 

2- لغات بیشتری یاد بگیرید.

هرچقدر دانش واژگانی شما بیشتر باشه، میتونید به تست های بیشتری از بخش هایی مانند گرامر و درک مطلب پاسخ بدید. پس دامنه لغاتی خودتون رو افزایش بدید. تا می تونید، از منابع و کتاب های خوب برای تست زنی استفاده کنید. دامنه لغات بالا و تست زنی زیاد، از عوامل موفقیت در کنکور زبان انگلیسی هستند.

 

3- به گرامر زبان انگلیسی مسلط شوید.

گرامر، ریزه کاری های بسیار زیادی داره. فراموش نکنید برای شرکت در آزمون های مختلف زبان، یادگیری گرامر به صورت کتابی بسیار مهمه.

 

4- شیوه درست تست زدن رو یاد بگیرید.

باید بدونید چطور به سرعت یک تست رو بخوانید و به اون پاسخ بدید، یا اول سراغ کدوم سوالات برید. به علاوه اگر با فرم سوالات کنکور آشنا باشید، میتونید به سرعت و به سادگی تست بزنید. برای کسب امتیاز بالا از درسی مثل عربی یا فارسی، اهمیت این نکته یعنی شیوه صحیح تست زدن، اهمیت بالایی داره چون این درس ها، ریزه کاری های زیادی دارن و هرچی بیشتر تست بزنید، با نمونه های مختلف سوالات در این خصوص آشنا میشید.

 

آینده شغلی و بازار کار رشته زبان انگلیسی

فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی با داشتن  مدرک زبان انگلیسی میتوانند برای استخدام در بانک، شرکت های بازرگانی، وزارت امور خارجه، دارالترجمه ها، استاد دانشگاه، آموزش و پرورش، آموزشگاه های تدریس زبان، مترجم یک شرکت و حتی برای ترجمه کتاب اقدام کنند. اما همونطور که در ابتدای مقاله هم گفتم، مشروط بر اینکه فارغ التحصیل این رشته قادر باشد به راحتی به زبان انگلیسی صحبت کنه.

 

 

سخنی با آن دسته از داوطلبانی که میخواهند در کنار کنکور اصلی خود یعنی کنکورهای ریاضی، تجربی، انسانی و یا هنر ، در کنکور زبان خارجی هم شرکت کنند:

 

1) این گروه از داوطلبان باید به حد کافی به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند تا نیاز نباشد در طول مهلت پیش از کنکور روی مطالعه برای کنکور زبان تمرکز زیادی داشته باشند. چون دراین صورت فشار روحی و استرس زیادی را متحمل می شوند و از کنکور اصلی خود غافل می مانند و در میانه راه پشیمان می شوند که چرا در کنکور زبان شرکت کرده اند.

 

2) داوطلبانی که کنکور اصلی آن ها رشته تجربی است، باید در طول روزهای قبل از کنکور حتماً از نظر برنامه ریزی تحصیلی و تمریناتی برای اجرای دو آزمون در صبح و بعداز ظهر اقدامات لازم رو به عمل آورند تا به این شرایط عادت کنند و دچار خستگی ذهنی نشوند.

 

3) یک یا دو روز قبل از برگزاری آزمون از محل آزمون بازدید کنید.

 

 

سخن آخر:

در این مقاله سعی کردیم تا تمام نکات و مواردی که افراد علاقه مند به شرکت در کنکور زبان انگلیسی باید بدونن رو (از قبل از اقدام به ثبت نام در کنکور زبان، تا بعد از فارغ التحصیلی) کاملاً در اختیارتون قرار بدیم. در بخش کامنت ها برای ما بنویسید که به نظر شما تا چه حد تسلط به مکالمه زبان انگلیسی برای موفقیت در این رشته و بازار کار اون اهمیت داره؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 دیدگاه برای “کنکور زبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.