نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

روی موضوع مورد علاقه خود کلیک کنید!

چرا انگلیسی یاد بگیریم؟

چرا باید انگلیسی یاد بگیریم؟ اصلا چه فایده ای دارد؟ این همه وقت و انرژی برای یادگیری زبان بگذاریم که چی؟

 

بله، احتمالا افرادی که نسبت به یادگیری انگلیسی معترض هستند حق داشته باشند. اما باید بگویم اگر چه یادگیری زبان انگلیسی ممکن است چالش برانگیز و زمان بر باشد، اما همچنان نمی توان ارزش بالای یادگیری و فرصت های بسیاری را که ایجاد می کندنادیده گرفت.

 

امروزه یادگیری زبان انگلیسی امری بسیار مهم است و عزم تمام مردم دنیا بر این است که آن را به عنوان زبان دوم فرا بگیرند. بسیاری از کشورها این زبان را به عنوان زبان دوم در برنامه های درسی مدارس خود جای می دهند و کودکان از همان سنین پایین شروع به یادگیری این زبان می کنند.

 

ولی آیا می دانید واقعا چرا زبان انگلیسی مهم است؟ و چرا ارزشش را دارد برای یادگیری زبان انگلیسی سرمایه گذاری کنیم؟ در اینجا به 14 دلیل موجه در خصوص فراگیری زبان انگلیسی اشاره می کنیم:

 

1. دومین زبان رایج دنیا!

 

انگلیسی دومین زبان رایج در جهان و زبان رسمی پنجاه و سه کشور است.  از هر پنج نفر یک نفر قادر به صحبت با این زبان بوده یا حداقل این زبان را می فهمد. در کل جهان بیشتر از چهارصد میلیون نفر به زبان انگلیسی صحبت می کنند. گفته می شود تا سال 2020، جمعیتی بالغ بر 2 میلیارد نفر در سراسر جهان به یادگیری زبان انگلیسی خواهند بود.

 

2. ورود به مراکز آموزشی دلخواه خود

از طریق این زبان امکان ادامه تحصیل در هزاران مدرسه در سراسر جهان وجود دارد. اگر این زبان را بلد باشید، فرصت های بسیار زیادی برای شما به وجود می اید تا بتوانید مدرسه ای مناسب و درخور سلیقه خود  پیدا کرده و دوره های آموزشی روز دنیا را ببینید.

 

3. امکان دسترسی به دنیایی از سرگرمی ها!

 

انگلیسی زبان صنعت رسانه است! بسیاری از فیلم ها،  کتاب ها و آهنگهای درجه یک به زبان انگلیسی معرفی و منتشر می شوند. از این رو، شما با یادگیری زبان انگلیسی به یک منبع بزرگ سرگرمی دست می یابید. و به فرهنگی جدید با درک بزرگتر دست می یابید. اگر بتوانید به این زبان صحبت کنید، دیگر نیازی نیست متکی به ترجمه و زیرنویس فیلمها، آهنگها و کتابها باشید.

 

4. دسترسی بیشتر به اینترنت!

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

طبق گزارش Education First، انگلیسی زبان اینترنت است. روزانه 565 میلیون نفر از اینترنت استفاده می کنند و 52 درصد از بیشترین بازدید ها از سایت های انگلیسی زبان می باشد. یادگیری این زبان مهم است چرا که دسترسی بیش از نیمی از محتوای اینترنت را در اختیارتان قرار می دهد. اگر انگلیسی بلد باشید می توانید به میلیاردها صفحه از اطلاعات موجود در اینترنت دست پیدا کنید که برای دیگران قابل دسترسی نیست.

 

5. یافتن فرصت های شغلی فراوان!

 

بسیاری از کمپانی های بزرگ جهان دانستن زبان انگلیسی را برای کارکنان خود الزامی می دانند. در بعضی موارد هم این کمپانی ها الزام می کنند که کارکنان فقط از زبان انگلیسی استفاده کنند. همچنان که دنیا بیشتر به یکپارچگی نزدیک می شود (برقراری بهتر ارتباطات)، نیاز کمپانی های بزرگ برای ارتباطات بهتر هم کاملا طبیعی است.

 

همانطور که مدیرعامل اجرایی راکتون به سی ان ان گفت، “اگر می خواهید در کشورهای دیگر هم موفق باشید، باید ارکان خود را بین المللی کنید زیرا مردم سراسر دنیا زبان انگلیسی را می دانند و از آن برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می کنند.

 

یادگیری زبان انگلیسی برای کارمندان بسیار حائز اهمیت است. این زبان نقش مهمی در پروسه تبدیل شدن به یک شرکت به یک کمپانی بین المللی دارد.”

 

6. انگلیسی زبان کسب و کار!

 

انگلیسی زبان غالب در تجارت است. تسلط به این زبان برای افراد جویای کار در تمام دنیا تبدیل به یک ضرورت شده است. تحقیقات سراسر جهان نشان می دهد که روابط تجارت های برون مرزی، اغلب با زبان انگلیسی انجام می شود و بسیاری از کمپانی های بین المللی به زبان انگلیسی مسلط هستند.

 

کمپانی های جهانی مانند ایرباس، کرایسلر، فست ریتیلینگ، نوکیا، رنو، سامسونگ، ساپ، تکنیکالر و مایکروسافت در پکن، زبان انگلیسی را به عنوان زبان رسمی خود انتخاب کرده اند.

 

علاوه بر این، در سال 2010، کمپانی راکتون یادگیری زبان انگلیسی را برای 7.100 کارمند ژاپنی خود الزامی کرد. اهمیت یادگیری زبان انگلیسی در بازارهای بین المللی بسیار زیاد است. این زبان به طور حتم می تواند زندگی شغلی و اجتماعی شما را دگرگون کند.

 

10 مزیت دو زبانه بودن

 

7. یافتن درکی جدید از علوم!

 

دانستن یک زبان خارجی نه تنها قدرت مغز شما را افزایش می دهد، بلکه می توانید از زبان انگلیسی برای یادگیری بیشتر و بیشتر استفاده کنید. بسیاری از آثار بزرگان ادبیات، علوم، تاریخ و علوم اجتماعی به زبان انگلیسی نوشته شده است.

 

جان مک هورتر نیز در یکی از سخنرانی های جالب خود 4 دلیل قانع کننده برای یادگیری زبان ارائه می کند.

 

4 دلیل قانع کننده برای یادگیری یک زبان جدید از نگاه جان مک هورتر

8. سهولت در سفر به هر نقطه در دنیا!

 

چرا باید انگلیسی یاد بگیریم

 

با دانستن انگلیسی می توانید به مکان های مختلف دنیا سفر کنید و به راحتی با دیگر افراد ارتباط برقرار کنید زیرا اغلب مردم دنیا به این زبان صحبت می کنند. هر چند بد نیست تعداد محدودی از لغات در زبان های دیگر را نیز بلد باشید که نشان دهنده ادب و احترام نسبت به آن زبان هم هست، اما انگلیسی به شما در داشتن جزییات سفر کمک می کند.

 

حین سفر متوجه خواهید شد که برخی از بهترین تعاملات شما با افراد خیابانی است که سعی دارند چیزی را به شما بفروشند یا کسانی که دوست دارند در تعامل با شما مهارتهای انگلیسی خود را بهبود دهند. زبان انگلیسی شکاف ارتباطاتی شما را هموار ساخته و سفر شما را لذت بخش تر می سازد.

 

9. زبان انگلیسی، زبان ارتباطات بین الملل!

 

این یک واقعیت تاریخی است که طی چند قرن گذشته دو کشور انگلیس و آمریکا به دلیل قدرت بالای اقتصادی، تاکیدی فراوان بر گسترش زبان انگلیسی داشته و آنرا به یک زبان بین المللی تبدیل کرده اند.

 

تاریخ پیچیده است و همیشه دلپذیر نیست. زبان انگلیسی از طریق جنگ، تجارت، بردگی و مبلغان مذهبی گسترش یافت. امروزه می بینیم که زبان انگلیسی در همه جای دنیا تکلم می شود.

 

هر چند نمی توانیم اتفاقاتی که در گذشته افتاده است را تغییر دهیم، اما می توانیم از زبان انگلیسی به عنوان یک ابزار قدرت مثبت بهره ببریم. می توانیم با استفاده از آن مردمان جهان را گِرد هم آورده، با افراد خارجی ارتباط برقرار کرده و همدیگر را بهتر درک کنیم و دنیا را به محل بهتری برای زندگی کردن تبدیل کنیم.

 

 

10. یادگیری درباره فرهنگ های دیگر!

 

چرا باید انگلیسی یاد بگیریم

 

زبان و فرهنگ دو مقوله جدا ناشدنی از هم هستند. به زبان ساده تر، دانستن زبان انگلیسی درک بهتری از نحوه تفکر، زندگی و کار افراد انگلیسی زبان به شما می دهد. اگر چیزی درباره فرهنگ مردمان انگلیسی زبان ندانید، ممکن است در ارتباطات خود دچار سوتفاهم شوید. برای ایجاد ارتباط قوی در زبان انگلیسی دانستن لغات به تنهایی کافی نیست!

 

بلکه بایستی با مواردی مثل لحن، زبان بدن و حالات صورت آشنا باشید. چه بسا تصور کنید که یک انگلیسی زبان در حال توهین یا تحقیر شماست در حالی که واقعا این گونه نیست. باید یاد بگیرید کدام یک از کلمات و حالت ها در فرهنگ انگلیسی پسندیده و کدام یک ناپسند هستند تا در برخورد با دوستان و همکاران انگلیسی زبان خود دچار سو تفاهم نشوید!

 

11. سهولت در یادگیری زبانهای مرتبط!

 

این زبان براساس الفبای ساده ای شکل گرفته و یادگیری آن بدون اغراق در مقایسه با سایر زبانها سریع و آسان تر است. بیشتر افراد فکر می کنند که یادگیری زبان کار مشکلی است. در بسیاری از موارد، یادگیری زبان انگلیسی برای افرادی خاص آسان تر است، چون به زبان مادری آنها مرتبط می شود.

 

برای مثال، اروپایی ها زبان انگلیسی را بهتر یاد می گیرند. زبان آلمانی بسیار نزدیک به انگلیسی است. زبان فرانسه تا حد زیادی متاثر از انگلیسی است. البته برای افرادی که در کشورهای مختلف جهان زندگی می کنند و زبانشان ارتباطی با انگلیسی ندارد، این زبان می تواند بسیار غریب به نظر بیاید و خسته کننده و یا گیج کننده باشد.

شاید به خواندن این مقاله هم علاقه مند باشید!

آسان ترین و سخت ترین زبانها

البته موارد مهمی وجود دارد که یادگیری زبان را برای همه آسان می کند.شاید بپرسید چه جور مواردی؟

 

پاسخ این است که منابع قابل دسترس! زیرا انگلیسی مانند یک زبان همه جانبه است و در همه جای دنیا پیدا می شود و شما می توانید برای یادگیری زبان از منابع فراوانی استفاده کنید. در اینترنت حجم های بالایی از منابع رایگان وجود دارد. گاهی اوقات باید هزینه ناچیزی برای ثبت نام در یک دوره آنلاین پرداخت کنید اما بسیاری از این دوره ها ارزش این سرمایه گذاری را دارند.

 

بنابراین شروع کنید! انیمیشن ها و برنامه های کمدی انگلیسی را در یوتیوب، نت فلیکس، هولو و یا دیگر وب سایت ها تماشا کنید. دروس رایگان را در سایت های جالبی نظیر drzaban.com پیدا کنید. زبان انگلیسی همه جا هست! از این موقعیت نهایت استفاده را ببرید!

 

12. دنبال کردن علوم روز را از منابع دست اول!

 

زبان انگلیسی زبان علوم است. اگر می خواهید با مرجع علوم صحبت کنید، چیزی را نشر دهید و یا از آنها مطلبی یاد بگیرید باید زبان انگلیسی را یاد بگیرید. داروسازان، مهندسین و پزشکان در سراسر جهان باید زبان انگلیسی را در کنار دیگر دروس خود در دانشگاه یاد بگیرند.

 

در اکثر موارد، دروس آنها به زبان انگلیسی تدریس می شود و یا از یک منبع انگلیسی استفاده می شود. در اکثر مدارس پزشکی آمریکا یادگیری زبان انگلیسی به عنوان بخشی الزامی از دوره کارشناسی است. در سایر کشورها نیز این اتفاق در حال رخ دادن است.

 

پژوهش های علمی در درجه اول به زبان انگلیسی منتشر می شوند، و بیشتر تحقیقات به زبان انگلیسی نوشته می شوند تا دانشمندان بین المللی بتوانند آنها را بخوانند.

 

13. کمک در افزایش اعتماد به نفس!

 

چرا باید انگلیسی یاد بگیریم

 

بعید است فردی را پیدا کنید که آرزو نداشته باشد بتواند به زبان دیگری صحبت کند. همه افراد دوست دارند برای وزین کردن رزومه خود حداقل یک زبان بلد باشند. روزانه با صرف حداقل یک ربع وقت می توانید این مهارت را کسب کنید. سپس می توانید به خودتان در توانایی ایجاد ارتباط با افراد گوناگون افتخار کنید.

 

یادگیری زبان امری دشوار است و همه این را می دانند. افراد به تعهد شما نسبت به یادگیری انگلیسی احترام می گذارند و از شما حمایت می کنند. بسیاری به دنبال شما خواهند بود تا درباره شما و دیدگاه هایتان یاد بگیرند. آنها می خواهند اندیشه ها، امیدها، ترس ها و نظرات شما را از فرهنگهای دیگر بدانند. در نتیجه احساس ویژه تر و اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهید کرد.

 

14. تقویت مغز و حافظه!

 

یادگیری زبان انگلیسی شما را باهوش تر  و مغز شما را قوی نگه می دارد. دانشمندان ثابت کرده اند که افراد دو زبانه ها  قادر به درک سریع تر مفاهیم و نمرات بهتر در آزمونها هستند. چه کسی را می شناسید که این را مزیت را دوست نداشته باشد؟

 

زبان انگلیسی کلیدی است که قفل بسته دنیایی از امکانات جدید را برای شما باز می کند. پس با این مزایایی که از یادگیری زبان انگلیسی دانستیم، برای یادگیری زبان انگلیسی لحظه ای درنگ نکنید! منابع رایگان فراوانی در اینترنت وجود دارند که می توانید استفاده کنید.

 

اگر هم می خواهید موثرتر و سریع تر نتیجه بگیرید توصیه می کنم حتما در یک دوره مطمئن شرکت کنید. دوره ای که واقعا ارزش صرف زمان و پول ارزشمند شما را داشته باشد. ما در دوره مکالمه آنلاین فرمول یک همه آنچه یک زبان آموز برای تسلط به زبان انگلیسی نیاز دارد را آموزش می دهیم. این دوره تنها دوره ای است که همه افراد به آن نیاز دارند. تنها دوره…!

 

 

حتما نظرات شرکت کنندگان این دوره را ببینید و اگر دوست داشتید سریعا تغییرات را احساس کنید نگاهی به این دوره نیز بیندازید!

بهترین کتاب آموزش زبان انگلیسی چیست؟

برای  برخی از زبان آموزان همواره این سوال مطرح است که بهترین کتاب برای یادگیری انگلیسی چیست؟ مخاطب این سوالات اغلب افرادی هستند که قصد دارند به صورت خودآموز به آموزش زبان انگلیسی در خانه بپردازند.

 

روش بدون کلاس  یا خودآموز یکی از پر طرفدارترین روشهای رایج در بین علاقمندان به یادگیری زبان است. هر چند این روش محاسن خود را داراست لیکن در مقایسه با دیگر شیوه ها به ویژه کلاس های آنلاین یا خصوصی از بازدهی بسیار پایین تری برخوردار است. اما نمی توان منکر این واقعیت شد که همواره استفاده از کتابهای خودآموز حداقل برای عده ای از فراگیران سودمند می باشد.

در این مقاله به معرفی معروفترین کتابها در زمینه 4  مهارت اصلی، لغت و گرامر می پردازیم.

 

معرفی بهترین کتاب های یادگیری زبان انگلیسی برای بزرگسالان

 

نمی توان با قطعیت به این سوال پاسخ داد که “بهترین کتاب برای یادگیری زبان انگلیسی کدام کتاب است.”  چرا؟ چون بهترین کتاب باید مناسب سطح ، سن ، مدل یادگیری شما و همین طور هدف شما باشد.

 

آیا سطح شما در انگلیسی سطح مقدماتی است، متوسط یا پیشرفته؟ خردسال هستید هستید یا بزرگسال؟ از طریق بازی و سرگرمی بهتر یاد می گیرید یا متن؟ می خواهید برای ادامه تحصیل انگلیسی یاد بگیرید یا صرفا برای یک مسافرت تفریحی به خارج از ایران؟

 

فرض می کنیم می خواهید زبان را بصورت عمومی از مقدماتی تا متوسط یاد بگیرید. یا شاید هم می خواهید برای آزمون های پیشرفته مثل تافل و آیلتس آماده شوید! پس در این مقاله سعی می کنم نسبت به کتاب های موجود در بازار ایران یک دید کلی به شما ارائه کنم تا بر اساس نیاز و سطح خودتان کتاب مناسب خود را انتخاب کنید.

کتاب های مناسب برای تقویت لیسنینگ و اسپیکینگ با لهجه امریکن

کتاب Speak English like an American

این کتاب به آموزش اصطلاحات انگلیسی با لهجه امریکن در قالب مکالمه همراه با تمرینات تستی می پردازد. این کتاب شامل 25 درس و همراه با فایل صوتی است.

کتاب 101 کلید مکالمه آسان انگلیسی

این کتاب برای افرادی که در سطح مقدماتی تا متوسط هستند و می خواهند با جملات کلیدی در مکالمات روزمره آشنا شوند مناسب است.

کتاب مکالمه بدون گرامر

این کتاب برای افرادی که در سطوح پیش متوسط تا پیشرفته هستند مناسب است. زبان آموزان با انجام تمرینات مربوط به اسپیکینگ چلنج در پایان هر هفته می توانند ظرف 90 روز در حوزه اسپیکینگ پیشرفت چشمگیری را حس کنند. همچنین مدرسان انگلیسی می توانند از این کتاب به عنوان یک مجموعه مدون بویژه برای بحثهای آزاد در کلاس خود استفاده کنند.

کتاب های مناسب برای تقویت 4 مهارت اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ با لهجه آمریکایی

مجموعه interchange

این مجموعه چهار جلدی با لهجه آمریکایی تالیف پروفسور جک سی ریچارد بوده و یکی از بهترین مجموعه های آموزش زبان انگلیسی است که  در اکثر موسسات آموزش زبان انگلیسی تدریس می شود. اینترچینج شامل کتاب دانش آموز، سی دی صوتی ، کتاب کار و یک مجموعه فیلم همراه با کتاب برای هر فصل می باشد. در این فیلم های آموزشی موضوع، واژگان و گرامر همان فصل مرور می شود.

مجموعه Topnotch

مجموعه تاپ ناچ با لهجه آمریکایی از مطالب متنوع برای یادگیری سریع و کاربردی استفاده کرده است. این مجموعه که یکی از مجموعه های مورد علاقه بنده نیز هست شامل شش کتاب از مقدماتی تا پیشرفته است.

سی دی صوتی، کتاب آموزش، کتاب کار، بازی ها و معما های انگلیسی، فیلم های آموزشی زبان انگلیسی، آهنگ های آموزشی زبان انگلیسی، نرم افزار آموزشی به صورت تعاملی از امکانات این مجموعه هستند.

مجموعه Four Corners

این مجموعه با لهجه آمریکایی در چهار سطح تنظیم شده است و برای بزرگسالان و جوانانی که قصد دارند از زبان انگلیسی جهت برقراری ارتباطات موثر در زندگی روزمره استفاده کنند، مجموعه ای بسیارایده آل است.

هر درس شامل واژگان، دستور زبان، و یک درس کاربردی از انگلیسی روزمره به همراه تمرینات برنامه ریزی شده مهارت های چهارگانه زبانی می باشد.

تاکید این مجموعه افزایش اعتماد به نفس برای مکالمه روان است. تمرینات اسپیکینگ در پایان هر درس زبان آموز را قادر می سازند تا از میزان پیشرفت  خودش مطلع شود.

مجموعهEnglish Files

نسخه سوم این کتاب با لهجه آمریکایی شامل 7  کتاب است. کتاب دانش آموز، سی دی صوتی ، کتاب کار و یک مجموعه فیلم  برای هر بخش از محتویات این مجموعه می باشد.

مجموعه American English File

این مجموعه با لهجه آمریکایی یک دوره شش جلدی برای بزرگسالان است که توانسته موفقیت های بسیاری را کسب کند. این مجموعه نیز به تقویت گفتار و مکالمه براساس لهجه آمریکایی می پردازد. آموزش تلفظ به شیوه ای ایده آل از مزیت های بزرگ این مجموعه است.

درس هاس این مجموعه از بخش‌های مختلف تشکیل شده و با ارائه‌ متن و تمرین‌های متنوع سعی در آموزش مهارت های اصلی و واژگان زبان انگلیسی به شیوه‌ای جذاب را دارد. در این مجموعه کتاب های دانش آموز، کتاب کار، فایل های صوتی کتاب دانش آموز و کار، فایل های ویدیویی، نرم افزار کتاب دانش آموز و کتاب معلم را دریافت می کنید.

مجموعه American Headway

ویرایش سوم این مجموعه شش جلدی با عنوان American Headway 3rd بوده و سطوح مقدماتی تا پیشرفته را پوشش می دهد. این مجموعه کتاب دانش آموز، کتاب تمرین، فایل های صوتی و فایل های تصویری را در اختیار زیان آموز قرار می دهد.

برنامه آنلاین Oxford Online Skills Program به دانش آموزان این امکان را می دهد تا به طور مستقل مهارت های شنیدن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن خود را بهبود دهند. برنامه  Checker Online Self-Assessment  زبان آموزان را با نمونه سوالات متنوع برای امتحانات آماده می کند.

این کتاب برای مدرسین نیز بسیار مفید می باشد. طی یک نظر سنجی که در سال 2014 انجام شد،  بیش از 89 درصد از مدرسین در سراسر جهان ابراز داشتند که پس از آموزش این مجموعه، خلاقتر شده اند. همچنین 71 درصد اعلام کردند که برای تدریس مشتاق تر شده اند. در سومین ویرایش این مجموعه مدرسین می توانند تست های ارزیابی را از بخش Testing Program دانلود کنند.

مجموعه Market Leader

این مجموعه به آموزش انگلیسی جدید در زمینه کسب و کار می پردازد و تغییر و تحول بازار کسب و کار جهانی را منعکس می سازد. این مجموعه منابع عظیمی چون فایننشال تایمز و نیز سایر منابع ارزشمند دیگر که زبان آموز برای آشنایی و موفقیت در عرصه کسب و کار به آنها نیاز دارد را با استانداردهای بالا فراهم آورده است.

این مجموعه شامل پنج جلد از سطح مقدماتی تا پیشرفته است. زبان آموز نحوه نوشتن نامه های اداری، ارسال ایمیل های رسمی و نیز شیوه گفت و گوی حضوری یا تلفنی را به خوبی یاد می گیرد. در پایان کتاب چند بخش اضافی برای تقویت مهارت های نوشتن و دستور زبان آورده ارایه شده است.

این مجموعه دارای فایل های ویدئویی به همراه آزمون و تمرینات مصاحبه شغلی است. که هدف آن آشنا ساختن زبان آموز با تمامی جنبه های کسب و کار و به نحوی رفتار شناسی شغلی است.

همچنین مقاله ها و تمرین های معتبر Financial Times برای تقویت دانش موضوعی زبان آموزان در هر سطح موجود است. این مجموعه موضوعاتی از قبیل خرید و فروش، مهارت های کاری، بازاریابی و منابع انسانی تمام کارایی و کاربردهای اساسی کسب و کار را در عمل به زبان آموز می آموزد.

مجموعه Q Skills for Success

یک مجموعه شش جلدی با دو عنوان متفاوت ارایه شده است: خواندن و نوشتن؛ گوش کردن و صحبت کردن. کتابهای لیسنینگ و اسپیکینگ این مجموعه همه آن چه برای تقویت مهارت شنیداری و گفتاری لازم است را در اختیار زبان آموز قرار می دهد.

از سطوح بالاتر این مجموعه می توان برای کسب مهارت های بیشتر در آزمون های تافل و آیلتس استفاده کرد. هر یک از دروس دارای بخش های مشخصی برای تقویت مهارت شنیدن و صحبت کردن بوده و در پایان کتاب متن لیسنینگها ارائه گردیده است.

تمرکز اصلی کتابهای ریدینگ و رایتینگ این مجموعه عبارتست از درک مطلب، تقویت مهارت خواندن، نوشتن متن های آکادمیک و پاراگراف های اصولی و پیشرفته. زبان آموز با تمرینات ارائه شده در این مجموعه ابتدا اقدام به نوشتن تک پاراگراف نموده و در پایان مقالات اکادمیک را کامل می کند. مراحل نوشتن به گام های کوچک تقسیم شده اند تا زبان آموز نسبت به یادگیری و تقویت مهارت خود از اعتماد نفس کافی برخوردار شود.

مجموعه Open Forum

این مجموعه از انتشارات آکسفورد با لهجه امریکن در سه سطح  است که برای تقویت مهارت شنیداری و گفتاری در سطح آکادمیک طراحی شده است.  هر کتاب شامل 12 درس و هر درس شامل  تمریناتی برای مهارت های شنیداری و گفتاری است.

این سری کتاب ها همچنین بر مفاهیم تلفظ و واژگان نیز تمرکز نموده و در این حوزه تمارینی را ارائه نموده است. پاسخ تمامی تمرین ها بعلاوه متن فایل های صوتی در پایان کتاب ارائه گردیده است. این مجموعه می تواند منبعی کاربردی برای آزمونهای تافل و آیلتس باشد.

مجموعهTactics for Listening

این مجموعه از دیگر تالیفات پروفسور جک سی ریچارد بوده و یکی از بهترین منابع آموزش مهارت شنیداری با لهجه امریکن است. این سری از کتاب ها در سه جلد Basic – Developing – Expanding طراحی شده و به گونه ای تنظیم گردیده اند تا تمامی مباحث مورد نیاز زبان انگلیسی در زندگی روزمره را پوشش دهند. از ویژگی دیگر این کتاب تقویت همزمان مهارت شنیداری و گفتاری شماست.

مجموعه NorthStar

این مجموعه برای تقویت مهارتهای چهارگانه خواندن، نوشتن، صحبت کردن و نوشتن طراحی شده است.  به جرأت می توان این مجموعه را یکی از کامل ترین دوره های آموزشی در این زمینه معرفی نمود. این سری کتاب ها هم به صورت خود آموز و هم در آموزشگاههای زبان مورد تدریس قرار می گیرند. هر یک از سطوح این مجموعه شامل 8 درس می باشد و شامل موضوعات مختلف می باشند.

کتاب های مناسب برای تقویت 4 مهارت اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ با لهجه بریتیش

مجموعه New Headway

این مجموعه دارای لهجه بریتیش است. سطح ریدینگ های این مجموعه بسیار دشوار و متناسب با آزمون های بین المللی است. این مجموعه در شش جلد از مبتدی تا پیشرفته بوده و بالابردن اعتماد به نفس و آشنایی با پایه های اساسی یادگیری زبان از ویژگی آن محسوب می گردد.

مجموعه English Result

 این مجموعه با لهجه بریتیش شامل چهار کتاب از سطح مقدماتی تا بالاتر از متوسط می باشد. در این مجموعه از روش آموزشی “دو صفحه ای” استفاده شده است. به این صورت که در  صفحه چپ یک درس، آموزش داده شده و در صفحه سمت راست کتاب تمرینات مربوط به همان درس وجود دارد.

این کتاب  آموزش زبان را  با تصاویر همراه نموده که تاثیر بیشتری در درک مطالب دارد. این مجموعه علاوه بر فایل های صوتی شامل فیلم های آموزشی همرا با  زیرنویس انگلیسی است که باعث می شود زبان آموز هنگام تماشای فیلم درک دقیق تری نسبت به کلمات و جملات گفته شده پیدا کند.

کتاب Business Result نیز برای افرادی مناسب می باشد که می خواهند در دنیای کسب و کار فعالیت کنند. این مجموعه در پنج جلد از مقدماتی تا پیشرفته، علاوه بر آموزش زبان مهارت های ارتباطی در دنیای کسب و کار را آموزش می دهد .

تمرین های هر فصل به گونه ای طراحی شده اند که زبان آموز را به انجام تمرین ها و استفاده ی دوباره از اصطلاحات تجاری در جمله بندی های گوناگون ترغیب می کنند. این دوره نیز شامل فیلم ویدیویی همراه با زیرنویس انگلیسی می باشد .به طور کلی این مجموعه علاوه بر آموزش مطالب و نکات تجارت انگلیسی، در تقویت مهارت مکالمه نیز موثر است.

کتاب Listen Here

این مجموعه با لهجه بریتیش برای تقویت مهارت شنیداری زبان آموزان در سطح پیش متوسط تا متوسط است. این کتاب مشتمل بر 28 درس بر مبنای آزمون PET به صورت سوال و جواب تنظیم شده است.

مجموعه Real

مجموعه Real Listening & Speaking یک مجموعه چهار سطحی با لهجه بریتیش برای آموزش مهارت شنیداری و گفتاری زبان انگلیسی است. درس های این مجموعه شامل نکات با فایل صوتی است که به آموزش مکالمات واقعی در زبان انگلیسی می پردازد.

خلاصه مکالمات و نکات مهم هردرس و متن تمام فایل های صوتی همراه با پاسخنامه در آخر کتاب نیز آمده است. Real Reading هم مجموعه ای چهار جلدی (از مقدماتی تا پیشرفته) است که با مطالعه آن می توانید مهارت درک مطلب خود را برای آزمون آیلتس تقویت کنید.

کتاب های مناسب برای تقویت ریدینگ

مجموعه Select Reading

این مجموعه در چهار جلد از مقدماتی تا بالاتر از متوسط برای تقویت مهارت ریدینگ طراحی شده است و مهارت خواندن برای آزمون آیلتس را تا سطح بالاتر از متوسط تقویت می کند.

از ویژگی های این مجموعه آموزش مهارت خواندن، درک مطلب و واژگان، تجزیه و تحلیل دستوری، تحریک ذهن، بحث وگفتگو و است. هر سطح  شامل کتاب دانش آموز و فایل های صوتی می باشد. همچنین پاسخ تمرین ها در فایل جداگانه ای ارائه شده است. علاوه بر این موارد برای هر سطح یک نرم افزار ارائه شده است که شامل تمرینات اضافی ریدینگ به همراه پاسخ می باشد.

کتاب inside reading

این مجموعه برای تقویت مهارت خواندن و درک مطلب در پنج جلد از مبتدی تا پیشرفته است. در ابتدای هر درس بخشی به نام پیش از خواندن وجود دارد که در این بخش با وجود سوالات مطرح شده، مهارت گفتاری زبان آموز  نیز تقویت شده و زبان آموز را برای بحث و گفت و گو درباره سوالات به چالش کشیده می شود.

این مجموعه شامل متون اداری، آکادمیک، علمی و تخصصی درباره موضوعاتی چون روان شناسی، مهندسی، هنر، فن آوری، و کسب و کار می باشد. پاسخنامه  تمرینات برای بررسی پاسخها ارایه شده است. در هر سطح نرم افزار آزمون و تست به صورت تعاملی قرار گرفته است.

مجموعه Strategic Reading

این مجموعه در سه کتاب با سطح بندی متفاوت چاپ شده که می تواند سطح ریدینگ زبان آموزان را از پایین تر از متوسط به بالاتر از متوسط ارتقاء دهد. هر کتاب شامل 12 فصل است. هر فصل متونی به روز و کاربردی از منابع معتبر را ارائه می کند.

هر متن کاملا مطابق با سطح مورد نظر بوده و  می تواند شما را بیش از پیش در افزایش این توانایی کمک کند. هر سطح از این کتاب شامل 12 درس می باشد که در هر درس یک موضوع خاص در قالب سه متن مختلف بررسی می شود. دروس از بخش های مختلف تشکیل می شوند که با ارائه متن و تمارین متنوع سعی در آموزش ریدینگ و واژگان زبان انگلیسی به شیوه جذاب را خواهد داشت.

کتاب های مناسب برای تقویت واژگان

مجموعه English Collocations in Use

این مجموعه شامل دو جلد کتاب در سطوح متوسط وپیشرفته می‌باشد که به بررسی و معرفی همایند ها یعنی ترکیب‌های لغات پر کاربرد می‌پردازد. با استفاده از این کتاب می توانید علاوه بر تقویت لغات به تقویت مکالمه و رایتینگ خود را نیز بپردازید. همچنین این مجموعه برایآمادگی آزمون آیلتس هم مناسب می باشد.

مجموعه English Vocabulary in Use

این مجموعه شامل ۴ جلد از سطح مقدماتی تا پیشرفته است و اصطلاحات رایج زبان انگلیسی را آموزش می دهد. در پایان هر درس تمرینات آن درس ارائه شده است. همچنین در پایان هر سطح آزمون جامعی وجود دارد. پاسخ تمامی تمرین ها و آزمون ها در انتهای کتاب موجود است.

کتاب Merriam-Webster’s Vocabulary Builder

این کتاب دارای 30 درس می باشد. شیوه آموزش کتاب حاضر به این شکل است که ابتدا به واژگان پرداخته می شود؛ برای هر لغت مثالی ارائه می شود و سپس با جزئیات بسیار کامل در مورد کاربرد آن لغت توضیح داده می شود. در انتها نیز برای افزایش تسلط زبان آموزان تمریناتی ارائه می شود.

کتاب Oxford Word Skills

این مجموعه سه جلدی شامل سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته می باشد و برنده بهترین کتاب آموزشی اروپا در سال 2008 شده است.  هر یک از سطح های این مجموعه 80 درس داشته و هر  کتاب یک نرم افزار آموزشی دارا می باشد.

هر سطح تقریبا 2000 لغت را شامل می شود. این مجموعه زبان آموز را از سطح مبتدی تا کاملا پیشرفته هدایت خواهد نمود. نرم افزار این مجموعه به صورت تعاملی بوده و علاوه بر تلفظ تمامی لغات، شامل تمرین  نیز می شود.

کتاب 1100 Words You Need to Know

این کتاب مناسب سطح متوسط به بالا است و توسط انتشارات بارونز برای تقویت دایره لغات زبان انگلیسی مورد استفاده قرار می گیرد. کتاب 1100 واژه یکی از منابع لغت در آزمون های بین المللی نظیر تافل، آیلتس، GRE ،CAE  و همچنین ارشد و دکتری در ایران است.

سطح واژگان این کتاب به مراتب دشوارتر از لغت موجود در کتاب های 504 یا 601 واژه ی ضروری است. این کتاب تقریبا اغلب واژگان مورد نیاز برای این گونه آزمون ها را در اختیار شما قرار خواهد داد.

البته اگر قصد شما تمرکز برای صحبت کردن در مورد موضوعاتی است که در انگلیسی واقعی مورد استفاده قرار می گیرند، بهتر است وقت خود را برای یادگیری این منابع تلف نکنید زیرا مطالب این کتاب بسیار قدیمی هستند!

کتاب 504 Absolutely Essential Words

کتاب 504 واژه ضروری یکی از منابع لغت در آزمون های بین المللی نظیر تافل، آیلتس، GRE ،CAE و … است. و همچنین ارشد و دکتری در ایران است. این کتاب تقریبا اغلب واژگان مورد نیاز برای این گونه آزمون ها را در اختیار شما قرار خواهد داد.

تکرار می کنم اگر قصد شما تمرکز برای صحبت کردن در مورد موضوعاتی است که در انگلیسی واقعی مورد استفاده قرار می گیرند، بهتر است وقت خود را برای یادگیری این منابع تلف نکنید زیرا مطالب این کتاب بسیار قدیمی هستند!

کتاب های مناسب برای تقویت گرامر

مجموعه Oxford English Grammar Course

این مجموعه دارایسه سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته است. از ویژگی های برجسته این مجموعه، توضیحات کوتاه گرامری است که باعث می شود مباحث گرامری را راحت تر به خاطر بسپارید.

کتاب های سطح مقدماتی و متوسط هر کدام دارای 22 بخش و کتاب سطح پیشرفته دارای 17 بخش می باشد. در هر بخش به یک مبحث گرامری با جزئیات زیاد همراه با تمرین پرداخته شده است. همچنین در انتهای کتاب بخشی به نام مرور و بررسی وجود دارد که به یادگیری بهتر شما کمک می کند. پاسخنامه تمرینات در انتهای کتاب آمده است.

series  The Complete English Grammar

این مجموعه از سطح مقدماتی تا پیشرفته است که گرامر زبان انگلیسی را  به صورت کامل و بسیار واضح  همراه با مثال و تمرین آموزش می دهد. تمامی بخش های گرامر از ابتدا به طور کامل توضیح داده می شوند. مثال ها و تمرینات ارائه شده بسیار ساده و اصولی هستند و مخاطب به راحتی با آنها ارتباط برقرار می کند. فایل تصویری مجموعه در بردارنده چهارده ساعت آموزش ویدویی گرامر می باشد.

داوطلبان آزمون های بین المللی مانند SAT, TOEFL, GED, and GRE  و حتی شرکت کنندگان کنکور می توانند از مجوعه حاضر به عنوان منبع آموزش گرامر استفاده نمایند و دستور زبان انگلیسی خود را در سطح عالی تقویت نمایند.

مجموعه حاضر کمک بسیاری به تقویت مهارت های اسپیکینگ و رایتینگ کاربران نیز خواهد کرد و زبان آموزان با فراگیری اصول صحیح جمله سازی انگلیسی و سایر مباحث گرامری می توانند هنگام صحبت کردن و نوشتن بهترین جملات انگلیسی را استفاده نمایند.

کتاب Grammar in Use

مجموعه کتاب‌های Grammar in Use یکی از معتبرترین کتاب‌ها در حوزه آموزش گرامر زبان انگلیسی بوده همینطور برای آمادگی آزمون‌های بین‌المللی تافل و آیلتس منبع مناسبی است. این مجموعه در سه سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته است. در این کتاب توضیحات کامل دستور زبان انگلیسی و همچنین تمرینات فراوان برای ارزیابی میزان یادگیری زبان‌آموزان آورده شده است.

در کنار این مجموعه کتاب‌ها، کتاب دیگری با نام English Grammar in Use نیز توسط انتشارات دانشگاه کمبریج برای سطح متوسط منتشر شده است. این کتاب می تواند یک راهنمای کامل برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی به صورت خودآموز باشد. کتاب شامل 145 درس می باشد که هر درس به موضوع مشخصی اختصاص یافته است. چیدمان درس ها از ساده به مشکل نیست بلکه به صورت موضوعی است.

هر درس از دو صفحه تشکیل شده است که یک صفحه به آموزش مباحث گرامری و صفحه دیگر به تمرین های مرتبط با آن موضوع اختصاص یافته است. در پایان کتاب نیز پاسخ تمامی تمارین ارائه می گردد. همچنین در سی دی نرم افزار نیز تمرین های بیشتری گنجانده شده است. این کتاب نسبت به کتاب های دیگر به جزئیات بیشتری پرداخته است.

کتاب Understanding and Using English Grammar

این کتاب500 صفحه ای همراه با فایل های ویدئویی برای زبان آموزان سطوح متوسط تا پیشرفته طراحی شده است. ویرایش پنجم این کتاب در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این کتاب این است که قواعد و تمرین ها به گونه ای ارائه شده اند که به پیشرفت هر چهار مهارت زبانی کمک می کنند. ناشر این کتاب Pearson است و مولفان آن Betty S. Azar و Stacy A. Hagen هستند.

اگر به موضوعات و توضیحات گرامری نیازمندید کلیک کنید!

گرامر زبان انگلیسی به روایت دکتر زبان

دیکشنری های پیشنهادی دکتر زبان برای 25 زبان 

تقریبا هیچ زبان آموزی از جمله خودم وجود ندارد که هر روز با دیکشنری سر و کار نداشته باشد. کافی است در اینترنت جستجو کنید تا صدها دیکشنری پیدا کنید. اما سوال بسیاری از کاربران این است که از این بین کدام

دیکشنری برای هر زبان مناسب تر است.

در این مقاله به معرفی معتبرترین دیکشنریهای رایگان آنلاین پرداخته ام. هر چند بنده خود به همه این زبانها مسلط نیستم لیکن از آنجاییکه همواره تقاضاهای متعددی از سوی دوستان در خصوص معرفی دیکشنری های مختلف برای زبانهای گوناگون وجود داشت، تصمیم گرفتم پس از تحقیق در این زمینه لیستی از۶۶ دیکشنری برتر آنلاین برای ۲۵ زبان رایج دنیا را به شما خوبان معرفی کنم. امیدوارم این مجموعه که با تلاش فراوان تهیه شده است برای شما مفید باشد.

 

چگونه مهارت های زبان انگلیسی را به سرعت بهبود دهیم؟

اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا آنقدر متقاعد شده اید که چرا باید انگلیسی را یاد بگیریم و به مزایای بی شمار یادگیری زبان انگلیسی پی برده اید. سوال مهم این است که چگونه مهارت های زبان انگلیسی را به سرعت بهبود دهیم؟ شادی می گوید: ” با وجود اینکه سال‌ها تلاش کرده ام نمی توانم به راحتی به انگلیسی صحبت کنم. همچنین در زمینه تلفظ و فهم انگلیسی محاوره ای با مشکل روبرو هستم. تقریبا می توانم هر متنی را بخوانم و گوش کنم، اما تنها در حد ابتدایی می توانم صحبت کنم. اغلب اوقات موقع صحبت کردن ذهنم قفل می شود زیرا کلمات از ذهنم پاک می شوند.

 

مشکل دیگرم این است که ابتدا باید به فارسی فکر کنم بعد کلمات و جملات را به انگلیسی ترجمه کنم تا بتوانم دست و پا شکسته چند جمله صحبت کنم. موقع تلفظ برخی کلمات خاص دچار تردید هستم زیرا مطمئن نیستم که قضاوت دیگران در مورد نحوه تلفظ من چگونه خواهد بود…!”

 

تسلط به زبان انگلیسی تقریباً برای همه افرادی که به تازگی یادگیری زبان را شروع کرده اند و آشنایی چندانی با آن ندارند رویایی دست نیافتنی است. به عنوان یک مدرس که نزدیک از سال 1380 رسما در حوزه آموزش زبان انگلیسی فعالیت دارم دقیقا می دانم که زبان آموزان با چه چالش هایی روبرو هستند!

 

به شما قول می دهم اگر نکات کاربردی و ارزشمند گفته شده در این مقاله را به کار بگیرید، به چنان نتایج عالی خواهید رسید که به هیچ عنوان نمی توانید ارزش آن را با پول اندازه گیری کنید!

مطالبی که در این پست می آموزید پایه ای ترین و مهم ترین چیزهایی هستند که باید در خصوص یادگیری یک زبان بدانید. و اگر شما به این موارد مسلط شوید سرعت یادگیری شما در زبان انگلیسی بسیار بسیار افزایش پیدا خواهد کرد! توجه داشته باشید اگر مواردی را که در این پست آموزشی گفته می شود به کار نگیرید قطعا هیچ نتیجه ای از این مطالب نخواهید گرفت.

 

روشهایی که برای شما می گویم تماما مواردی هستند که در دوره مکالمه آنلاین فرمول ۱ درست بودنشان به اثبات رسیده اند. همه افراد عملگرایی که در این دوره ثبت نام کرده اند، توانسته اند از همان ابتدا مهارت های اسپیکینگ خود را از پایه تقویت کنند و به پیشرفتهای چشمگیری برسند.

 

قطعا در مسیر یادگیری زبان به مشکلاتی بر خواهید خورد. در این مقاله می خواهم به شما به نشان دهم که چطور می توانید به این دسته مشکلات که ممکن است در مسیر تسلط به زبان انگلیسی سر راهتان سبز شوند غلبه کنید.

 

اول از همه بخاطر داشته باشید که برای یادگیری انگلیسی هیچ راه میانبر و راه کار فوری وجود ندارد. پس خیلی به وعده های برخی سودجویان که مدعی می شوند کل زبان انگلیسی را در 10 یا 30 جلسه به شما آموزش می دهند دل خوش نباشید!

 

برای اثبات این ادعا می توانید مقاله آیا واقعا می توان در 10 روز به زبان انگلیسی مسلط شد؟ را بخوانید تا متوجه شوید به لحاظ علمی چنین چیزی امکان پذیر نیست! واقعیت این است که گام های زیادی هست که باید بردارید تا به نتیجه ای که می خواهید برسید.

 

به طور کلی برای یادگیری یک زبان باید دو کار اساسی انجام دهیم:

الف) هدفگذاری و برنامه ریزی

 

ب) اقدام صحیح برای یادگیری مهارتهای لازم

 

ابتدا بیایید به موضوع هدفگذاری و برنامه ریزی بپردازیم.

 

اولین و کلیدی ترین راز یادگیری یک زبان این است که هدفگذاری کنید. فهمیدن این قانون بیش از اندازه مهم است!

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

اول باید ببینید واقعا به دنبال یادگرفتن چه نوع انگلیسی هستید؛ انگلیسی واقعی یا انگلیسی کتابی؟

 

اگر هدف شما صرفا شرکت در یک آزمون خاص هست، در این صورت باید انگلیسی کتابی را یاد بگیرید. در سیستم انگلیسی کتابی هدف شما یادگیری نکات گرامری خاص و کلمات یا عباراتی است که بتوانید با استفاده از آنها در این دسته آزمونها قبول شوید. اما اگر هدف شما سفر کردن و صحبت کردن با افراد بومی زبان و یا درک فیلم های زبان اصلی است در این صورت باید انگلیسی واقعی را یاد بگیرید.

 

مشکل اغلب زبان آموزان این است که می خواهند با افراد بومی زبان به راحتی صحبت کنند در حالیکه تمرکز اصلی آنها بر یادگیری از طریق انگلیسی کتابی است!

 

دومین نکته این است که روی تصویر بزرگتر تمرکز کنید. درحوزه یادگیری زبان منظور از تصویر بزرگتر یعنی با اعتماد به نفس و بدون تپق صحبت کردن! برای روشن تر شدن این مطلب به این فیلم توجه کنید.

خب، اجازه بدهید کمی در مورد این فیلم و رابطه آن با یادگیری زبان انگلیسی صحبت کنیم. در این فیلم لباس افراد، رنگ میز و حتی رنگ زمینه تغییر کرد. اما اغلب ما متوجه نشدیم. حداقل خودم اولین بار متوجه نشدم! در بسیاری از موارد یادگیری زبان انگلیسی دقیقا شبیه همین فیلم است.

 

در این فیلم ما روی کارتها تمرکز کردیم و از آنجاییکه دقت ما محدود است، در نتیجه تصویر بزرگتر را از دست دادیم. تصویر بزرگتر در بحث یادگیری زبان انگلیسی یعنی اینکه بتوانیم هنگام مکالمه خیلی روان و با اعتماد به نفس صحبت کنیم.

 

قواعد دستور زبان، لغت و ترجمه جملات از فارسی به انگلیسی و یا به عکس در واقع همان کارتها هستند. بسیاری از ما تمرکز خود را روی کارتها می گذاریم. در نتیجه فرصت خود را برای دیدن تصویر بزرگتر (که همان مهارتهای لیسنینگ و اسپیکینگ هستند) از دست می دهیم.

 

البته دانستن مبانی لغت و گرامر در هر زبانی ضروری است. اما تمرکز اصلی شما باید روی فلوانسی  باشد. فلوانسی یعنی توانایی فهمیدن مطالب انگلیسی و صحبت کردن بدون تلاش و بدون فکر کردن. این دقیقا همان چیزی است که باید به دنبالش باشید!

 

خب، حالا فکر می کنید شیوه یادگیری ما در گذشته در مدارس به چه صورت بوده است؟ و این عادتهای غلط چگونه باعث شده اند که تصویر بزرگتر را از دست بدهیم؟! چطور می توانیم توجه و یادگیری خود را از گرامر، لغت و ترجمه به سمت اسپیکینگ و لیسنینگ معطوف کنیم؟ امیدوارم که به اندازه کافی هیجان زده باشید تا به خواندن این مقاله ادامه دهید.

 

فلوانسی (روان صحبت کردن) بسیار ساده است. به تنها چیزی که نیاز دارید یادگیری با متد صحیح است. جدول اهدافتان را طراحی کنید و با کلیک روی این صفحه آنها را برای ما ارسال کنید. ما به شما کمک می کنیم تا به این اهداف برسید.

 

همواره در مورد  اهداف تان صحبت کنید. اینکه بدانید چرا می خواهید انگلیسی را یاد بگیرید به دو دلیل مهم است. اول این که به شما کمک می کند تا روی آنچه واقعا باید انجام دهید تمرکز کنید. دوم، این که به شما انگیزه لازم را می بخشد تا همواره در این مسیر استوار بمانید و به راحتی مایوس نشوید.

 

ببیند واقعا چرا می خواهید انگلیسی یاد بگیرید؟ به دنبال چه هدف خاصی هستید؟ آیا عاشق زبان هستید؟ یادگیری انگلیسی چه تأثیری بر زندگی شغلی و اجتماعی شما خواهد داشت؟ فکر کردن به این موارد به شما کمک می کند تا در این مسیر انگیزه خود را حفظ کنید و روی موارد درست تمرکز کنید.

 

حالا ببینیم برای بهبود سریع مهارت های زبان انگلیسی و رشد سریعتر در این زمینه چه اقداماتی را باید انجام دهیم.

 

موانع یادگیری انگلیسی را شناسایی و برطرف کنید!

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

تسلط به زبان انگلیسی یک عادت است. مهارت خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن تنها نوعی عادت هستند که فقط به مرور زمان شکل می گیرند.

 

مشکل این است که اکثر زبان آموزان عادت هایی را خلق می کنند که این عادت ها مانع از رسیدن  آنها به سطوح پیشرفته زبان می شود. مثلا یکی از این عادتها این است که این افراد به مکالماتی گوش می کنند که به هیچ وجه در انگلیسی واقعی کاربرد ندارند.

 

دیگر این که به مطالعه کتابهای گرامر می پردازند و عجیب این که انتظار هم دارند بتوانند بدون مکث و اضطراب و به راحتی مکالمه کنند!!

 

یکی از قدمهای مهم برای یادگیری و تقویت مهارت های انگلیسی عبارتست از شناسایی موانع موجود در این مسیر.  شناسایی این موانع نیز هیچ ارتباطی به “سن” یا “استعداد ذاتی” برای یادگیری زبان ندارد.

 

خب، حالا ببینیم واقعا بزرگترین موانع یادگیری زبان انگلیسی چه هستند؟ در اینجا به هفت مانع رایج و راههای غلبه بر آنها اشاره می کنم.

 

1. ترس از اشتباه کردن:

 

به یاد داشته باشید هر فرد متخصصی که می بینید روزی یک مبتدی بوده و برای تبدیل شدن به متخصص صدها و بلکه هزاران بار اشتباده کرده است. شما نیز به عنوان یک زبان آموز نمی توانید بدون اشتباه کردن به سطحی عالی از زبان انگلیسی برسید! پس تا می توانید اشتباه کنید و از اشتباهات خود یاد بگیرید و مرتب پیشرفت کنید.

 

2. ترس از مسخره شدن:

 

ممکن است دوستانتان شما را مسخره کنند. حتی شاید توصیه کنند از منطقه امن خارج نشوید. اما مطمئن باشید هنگام مصاحبه شغلی این شما هستید که باید با پیامدهای ضعف مهارت انگلیسی خود روبرو شوید نه دوستانتان! پس، بهتر است به خودتان فکر کنید و نگران قضاوت دیگران در مورد خودتان نباشید!

 

3. نداشتن انگیزه:

 

برای کسب انگیزه، کافی است به این موضوع فکر کنید که چطور مهارت های ارتباطی قوی می تواند زندگی شما را تغییر دهد. مواردی مثل جایگاه شغلی بهتر، کار بهتر و درآمد بیشتر. برای درک بهتر این موضوع مقاله چگونه برای یادگیری زبان انگیزه خود را حفظ کنیم؟ را مطالعه کنید.

 

4. نداشتن استعداد

 

وقتی فکر می کنید بی استعداد هستید، یعنی این که از قبل مجوز تنبلی را برای خود صادر کرده اید. در نتیجه هیچ وقت به اندازه کافی تلاش نخواهید کرد. زیرا معتقدید شرط لازم برای تسلط به زبان، “استعداد” است نه “تلاش”!

 

بهانه بسیاری از افراد این است که می گویند ” من استعداد یادگیری زبان ندارم یا ژن یادگیری زبان ندارم!” راستش هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که به موضوعی ” مثل ژن زبان ” اعتقاد داشته باشیم! خوشبختانه هیچ کس با ژن خوب صحبت کردن و خوب نوشتن به دنیا نمی آید و این مهارتها کاملا اکتسابی هستند.

 

واقعیت این است که اگر واقعا ژن چند زبانه بودن وجود می داشت اکنون همه ما باید با آن ژن متولد می شدیم . اغلب افراد جهان به بیش از یک زبان صحبت می کنند. مثلا در چین افراد به راحتی به دو زبان صحبت می کنند. در هند افراد به راحتی به پنج زبان مکالمه می کنند. در کشور لوکزامبورک هر چند سال یک بار زبان آموزش کتاب های درسی در مدارس تغییر می کند.

 

در نتیجه دانش آموزان پس از اتمام دوران مدرسه به سه زبان فرانسه، آلمانی و لوگزامبورکی تسلط کامل دارند. اگر ما ایرانی ها نیز در چنین محیطی رشد می یافتیم، قطعا ما نیز به همین زبان ها مسلط می شدیم. فارغ از اینکه چه ژنتیکی داریم. پس شک نداشته باشید که شما خودتان مسئول تصمیم گیری و ضامن موفقیت خودتان هستید.

 

باید همه کارهای لازم برای یادگیری زبان را انجام دهید و آنگاه خواهید دید که استعداد ذاتی هیچ ارتباطی به یادگیری زبان ندارد . تنها چیزی که به آن نیاز دارید متد درست باضافه تمرین کافی است. باید از روش ها و متدهایی استفاده کنید که برای شخص شما موثر هستند. زیرا قرار نیست که وقت و سرمایه خود را برای متدی که هیچ کمکی به شما نمی کند هدر دهید!

 

برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم به مقاله “چگونه هنگام صحبت کردن به تردیدها و ترسهایمان فائق بیاییم؟” مراجعه کنید.

 

5. منابع کم

همیشه برداشتن گام اول دشوار است، به ویژه اگر هیچ تجربه قبلی در مورد یادگیری زبان انگلیسی ندارید. از کجا آغاز کنیم؟ بهترین روش یادگیری انگلیسی کدام است؟ کافی است شروع کنید. مثلا با خواندن همین مقاله مطمئنا دیدگاههای جدیدتری برای حل این مشکل پیدا می کنید.

 

6. نداشتن وقت

 

همه ما زندگی پر مشغله ای داریم. کار، خانواده، دوستان و … که باید برای هر کدامشان بخشی از وقتمان را اختصاص دهیم. اغلب ما حتی اگر بخواهیم زبان انگلیسی یاد بگیریم، برای پیدا کردن وقت برای این منظور با مشکل روبرو هستیم. اما اگر راستش را بخواهید همیشه می توانیم برای مواردی که الویت ما هستند وقت پیدا کنیم. کافی است الویت تلوزیون دیدن را با مطالعه زبان انگلیسی جا یه جا کنید. یا در وقت های مرده خود مثل انتظار در صف، نشستن در اتوبوس و … برای یادگیری استفاده کنید.

 

  • عدم مسئولیت پذیری – حالا بعد از این که برای یادگیری زبان وقت پیدا کردیم، مشکل عمده این است که ممکن است انگیزه ما دستخوش تغییرات شود. کسانی که به صورت خودآموز کار می کنند نسبت به زبان آموزانی که یک پارتنر یا معلم دارند بیشتر با این مشکل روبرو هستند. یکی از دلایل راه اندازی دوره مکالمه آنلاین فرمول یک حل مشکل مسئولیت پذیری است تا زبان آموز در کنار مدرسین و بقیه زبان آموزان از انگیزه بیشتری برای کار کردن برخوردار باشد.

 

7. عدم اعتماد به نفس:

 

مشکل نداشتن اعتماد به نفس زمانی حاد می شود که اطرافیان از سر دلسوزی یا حتی حسادت خواسته یا ناخواسته اعتماد به نفس شما را پایین می آورند. در مسیر یادگیری لحظات خوب و بد را تجربه خواهید کرد. در برخی از این لحظات بد دچار تردید، استرس و خستگی خواهید شد. برخی اوقات احساس می کنید که هیچ پیشرفتی نمی کنید و درجا می زنید. گاهی وقتها نیز افراد ( از روی دلسوزی یا حسادت) شما را به شک و تردید می‌اندازند و در نتیجه نمی توانید با سرعت مناسب پیش بروید.

 

یکی از رازهای مهم موفقیت در یادگیری زبان این است که به خودتان ایمان داشته باشید. این جمله معروف هنری فورد را بخاطر داشته باشید که می گوید: “چه فکر کنید می توانید یا نمی توانید در هر دو حالت حق با شماست.” این جمله یکی از جملات مورد علاقه من است. شما باید ایمان داشته باشید که اگر تمرین کنید و پشتکار داشته باشید قطعاً به هدف خود خواهید رسید.

چگونه محیطی سرشار از انگلیسی خلق کنیم؟

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

محیط سرشار از انگلیسی یعنی محیطی که در آن به انگلیسی صحبت کنید، بخوانید، بنویسید و گوش کنید. هر چه بیشتر در چنین محیطی باقی بمانید بهتر است، اما سعی کنید هر روز  حداقل ۳۰ دقیقه خود را در چنین محیطی قرار دهید. غرق شدن در انگلیسی، سریع ترین روش برای تسلط به زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر است.

 

مَتیو یُلدن که حدوداً به ۲۰ زبان صحبت می کند، معتقد است که باید “با زبان زندگی کنید”. پنج قانون طلایی او برای یادگیری یک زبان عبارتند از: صحبت کردن، خواندن، نوشتن، رویا دیدن و آواز خواندن به آن زبان!

 

به دو نمونه بررسی موردی در خصوص یک محیط صد در صد انگلیسی توجه کنید.

 

در سطح پیشرفته مکالمه آنلاین فرمول ۱ زبان آموزان سوگند یاد می کنند که فقط به زبان انگلیسی صحبت کنند، گوش کنند، بخوانند و بنویسند. زبان آموزانی که سوگند خود را زیر پا بگذارند از دوره اخراج خواهند شد. بر اساس نظر زبان آموزان این دوره “سوگند زبان” نقش مهمی در موفقیت آنها برای یادگیری انگلیسی ایفا نموده است.

 

نمونه دوم سازمان غیر انتفاعی FEA در هند است که بنیان گذار آن دیپاک چوپراست. در این موسسه همه زبان آموزان ملزم هستند که فقط به زبان انگلیسی صحبت کنند، بنویسند،گوش کنند یا بخوانند و حق استفاده از زبان مادری خود را ندارند. اغلب زبان آموزان در این موسسه ظرف ۱۲ ماه پیشرفت های چشمگیری می کنند. مهم ترین دلیل این پیشرفت، قوانین سختگیرانه برای استفاده از زبان انگلیسی است.

 

در نتیجه وقتی همه زبان آموزان با هر سطحی که هستند به زبان انگلیسی صحبت می کنند از اعتماد به نفس لازم برخوردار بوده و بدون ترس و قضاوت شدن به راحتی صحبت می کنند.

چگونه خود را در محیطی سرشار از انگلیسی غرق کنیم؟

 

برای ساخت چنین فضایی قطعاً نیازی نیست به یک کشور انگلیسی زبان سفر کنید. می توانید خودتان به سادگی این محیط را خلق کنید. کافی است خودتان را در مطالب انگلیسی غرق کنید. یعنی تا می توانید مطالب انگلیسی بخوانید، تماشا کنید و گوش کنید. بخش عمده ای از یادگیری زبان به صورت ناخودآگاه اتفاق می افتد. یعنی درست زمانی که شما انگلیسی نمی خوانید بلکه خودتان را در آن غرق می کنید.

 

وقتی خودتان را در محتوای انگلیسی غرق می کنید، به صورت ناخودآگاه و غیر ارادی تلفظ، لغات و گرامر انگلیسی را یاد می گیرید. طی این فرایند  الگوها در مغز شما ذخیره شده و سپس می توانید بدون فکر کردن به قواعد بنویسید و صحبت کنید.

 

اغلب زبان آموزان به اندازه کافی ورودی انگلیسی (از طریق چشمها و گوشها) دریافت نمی کنند. طبق آمار 60 درصد زبان آموزان در هفته کمتر از یک ساعت به فایلهای صوتی گوش می کنند! خبر خوب این که دسترسی به این محتوا ها بسیار آسان است. ساده ترین کار برای دریافت محتوای بیشتر این است که تا می توانید بیشتر گوش کنید.

 

حتی می توانید هنگام انجام کارهای دیگر نیز به مطالب انگلیسی گوش کنید. مهم نیست کجا زندگی می کنید. به لطف انقلاب دیجیتال امروزه همه می توانند از هر کجا به اینترنت دسترسی داشته باشند و به  محتوای انگلیسی مورد نیاز دسترسی پیدا کنند. مثلا کافی است به سایت دکتر زبان مراجعه کنید و صدها مطلب رایگان را دانلود کنید. این مطالب در بخش رایگان قابل دسترسی است.

 

کار دیگری که می توانید انجام دهید این است که چند دوست هم سلیقه پیدا کنید و با آن ها به انگلیسی صحبت کنید. اگر برنامه تلویزیونی می بینید سعی کنید آن را به زبان انگلیسی ببینید. مزیت بزرگ مجبور کردن خودتان به استفاده از زبان انگلیسی این است که وقتی چنین محیطی ایجاد می‌کنید می‌توانید پرکاربردترین لغات، عبارات و قواعد گرامری را از همان ابتدا یاد بگیرید.( این قانون برای افراد تازه کار در زبان انگلیسی نیز بسیار موثر است).

 

در نتیجه می توانید به سرعت از همان ابتدای کار پیشرفت کنید. اگر خودتان را در چنین محیطی قرار دهید که دائماً در معرض انگلیسی قرار بگیرید، یعنی به زبان انگلیسی صحبت کنید،گوش کنید و بخوانید می توانید به سرعت شاهد پیشرفت خود باشید.

به طور خلاصه انگلیسی گفتاری ترکیبی است از لغت، گرامر و تلفظ.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

کار مهم دیگر برای ایجاد محیط انگلیسی زبان این است که زبان گوشی موبایل و همه دستگاه های خود را به زبان انگلیسی تغییر دهید. شاید انجام این کار مستقیما مرتبط با مهارتهای گفتاری شما نباشد، اما تحقیقات نشان داده است که تقویت مهارتهای ریدینگ و رایتینگ می تواند به بهبود مهارت های گفتاری نیز کمک کنند.

 

کافی است هر بارفقط 5 ثانیه ناچار باشید نوشته های گوشی یا لپ تاپ خود را به انگلیسی بخوانید و بعد از مدتی خواهید دید که خواندن مطالب به انگلیسی نسبت به زبان فارسی برایتان ساده تر خواهد بود!

تقویت مهارت لیسنینگ

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

اگر خاطرتان باشد ابتدا به شما گفتم که باید روی تصویر بزرگتر تمرکز کنید. و گفتیم که درحوزه یادگیری زبان منظور از تصویر بزرگتر یعنی با اعتماد به نفس و روان صحبت کردن! حالا ببینیم چطور روی تصویر بزرگتر تمرکز کنیم. برای این منظور باید دو کار انجام دهیم: 1. تمرکز روی لیسنینگ   2. استمرار در تکرار آنچه می شنوید

 

برای اینکه روی مهارت لیسنینگ متمرکز شوید باید خود را در زبان انگلیسی غرق کنید. لابد می پرسید چطور؟ پاسخ ساده است. با انجام سه کار: اول گوش کنید. دوم گوش کنید. و سوم گوش کنید! به خصوص اگر مبتدی هستید تا می توانید به فایلهای انگلیسی که گویندگان آن نیتیو هستند گوش کنید!

 

قدرت لیسنینگ را دست کم نگیرید!

 

شاید بپرسید چرا لیسنینگ اینقدر مهم است؟ پاسخ این است که چون ما زبان را از طریق گوشهایمان یاد می گیریم. گوش کردن قطعاً مهمترین ورودی برای پیشرفت سریع در صحبت کردن محسوب می شود. اغلب زبان آموزان اهمیت لیسنینگ را در یادگیری زبان خیلی دست کم می‌گیرند. اما باید دانست که لیسنینگ، مهمترین مهارت در یادگیری یک زبان است.

 

تحقیقات نشان می دهد که هنگام ارتباط با دیگران حدود ۹ درصد از زمان را برای نوشتن، ۱۶ درصد برای خواندن، ۳۰ درصد برای اسپیکینگ و ۴۵ درصد را به لیسنینگ می پردازیم. به همین دلیل است که برای این که بتوانید با تسلط صحبت کنید ابتدا باید یک شنونده ماهر باشید.

 

برای درک بهتر اهمیت لیسنینگ به نحوه یادگیری زبان توسط کودکان توجه کنید. کودکان قبل از این که صحبت کنند، چندین ماه فقط به گوش کردن اصوات پیرامون خود می پردازند. از جمله صحبت های پدر و مادر، اطرافیان، صدای تلوزیون، آهنگهای گوناگون و … این صداها توسط افراد مختلف با لهجه ها و گویش های متنوع تولید می شوند. این دقیقا همان چیزی است که ما به آن غرق شدن کامل در یک زبان می گوییم.

 

پس از گذشت 6 تا 8 ماه کودک شروع به فهمیدن برخی کلمات می کند و سعی می کند کلماتی که می شنود را تقلید کند. کلماتی مثل بابا، مامان، شیر، و … هر چه کودک بزرگتر می شود جمله بندی های او بهتر شده تا بلاخره به زبان مادری خود مسلط می گردد. در این پروسه هنوز برای تسلط به  زبان مادری خبری از کتاب گرامر نیست که نیست!  پیشنهاد می کنم به مقاله ” 5 راز تقویت لیسنینگ” نیز مراجعه کنید.

 

تکرار کنید تا عمیق تر یاد بگیرید!

 

برای گرفتن نتیجه بهتر باید مطالبی را انتخاب کنید که بتوانید حداقل 75% آن را بفهمید. باید بتوانید بفهمید و از آن استفاده کنید. 25% باقیمانده را با استفاده از “تکرار کردن ” یاد می گیرید. بر اساس تحقیقات جدید، کلید به خاطر سپاری مطالب عبارت است از “تکرار” و این دقیقا همان چیزی است که به آن نیازمندید.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

جان مدینا در قانون پنجم کتاب معروف خود با عنوان ” قوانین ذهن” می گوید برای بیاد آوردن باید تکرار کنید. هر چه بیشتر یک کلمه یا عبارت را بشنوید و تکرار کنید یادآوری، فهم و نهایتا کاربرد آن کلمه یا عبارت برایتان راحت تر و همراه با اعتماد به نفس بیشتری خواهد بود. اگر طی روز عبارتی را چندین مرتبه بشنوید، متوجه مفهوم آن خواهید شد و مهمتر این که قادر خواهید شد آن را به کار ببرید.

 

احتمالا تا اینجا متوجه شده ا ید که شیوه یادگیری ما در مدارس به چه صورت بوده و عادتهای غلط یادگیری در گذشته چطور باعث شده اند که ما تصویر بزرگتر را از دست بدهیم. به گونه ای که اغلب ما با وجود سالیان متمادی انگلیسی خواندن در مدرسه و دانشگاه توانایی صحبت کردن به انگلیسی را نداریم!

 

 

  • لیسنینگ از چندین جهت به مهارت اسپیکینگ کمک می کند. از طریق لیسنینگ می توانید اوقات مرده مثل زمانهای رفت و آمد به محل کار را به راحتی به زمانهای یادگیری موثر تبدیل کنید.
  • از طریق لیسنینگ در معرض انگلیسی گفتاری قرار می‌گیرید. انگلیسی گفتاری متفاوت از انگلیسی نوشتاری است. به این مثالها توجه کنید:

‘I want to complete this task by tomorrow afternoon.’ vs. ‘I wanna complete this task by tomorrow afternoon.’

 

‘How is it going?’ vs. ‘Howzit goin?’

 

‘How are you?’ vs. ‘How are ya?’

 

جملات اول کمی خشک و کتابی هستند اما جملات دوم همان روشی است که در انگلیسی واقعی کاربرد دارد. در انگلیسی واقعی سرعت اسپیکینگ نسبت به انگلیسی کتابی بیشتر است و اغلب از عبارات فعلی، اصطلاحات و اسلنگها استفاده می شود. که البته شما می توانید همه این موارد را از طریق لیسنینگ یاد بگیرید.

 

لیسنینگ به شما کمک می کند تا تلفظ خود را تقویت کنید.

 

برخی افراد تصور می کنند اینتونیشن صرفا یعنی بالا و پایین آوردن صدا هنگام صحبت کردن. تلفظ به نحوه صدای کلمات اشاره دارد، در حالی که تمرکز اینتونیشن به کل جمله است. این ویدیوی کاربردی را در مورد اینتونیشن ببینید.

با اینتونیشن صحیح به پیام خود وضوح و به جملات، ریتم می بخشید.( تاکید بر کلمه نادرست می‌تواند پیام شما را تغییر دهد)

 

لیسنینگ مانند ریدینگ به شما کمک می کند تا خود را در معرض کلمات جدید قرار داده و باعث تقویت واژگان شما نیز می شود. با مراجعه به دیکشنری می توانید معانی کلمات ناآشنا را پیدا کنید.

 

به چه چیزی گوش کنیم؟

 

تقریبا می توانید به هر چیزی گوش کنید. امروزه به لطف اینترنت می توانید دریایی از محتواهای صوتی و تصویری در هر زمینه ای که بخواهید را به راحتی پیدا کنید.البته سعی کنید هنگام انتخاب محتوا قوانین زیر را در نظر بگیرید:

 

1. باید بتوانید بین ۷۵ تا ۸۰ درصد آنچه را می شنوید، بفهمید. اگر کمتر از این میزان متوجه می شوید یعنی اینکه این مطلب برای شما سنگین است. اگر محتوای انتخاب شده بالاتر از سطح شما باشد چیزی متوجه نخواهید شد و در نتیجه تمرین را رها خواهید کرد. اگر مبتدی هستید می توانید با محتواهایی که برای کودکان تولید می‌شود شروع کنید. سپس همچنان که پیشرفت می کنید می توانید آرام آرام سطح مطالب را افزایش دهید.

 

2. باید روزانه بین یک تا سه ساعت به فایلهای انگلیسی که توسط افراد بومی زبان صحبت می شود گوش کنید. برای این منظور به مقاله ” 12 پادکست فوق العاده” مراجعه کنید.

 

3. باید مطلبی که انتخاب می کنید علاوه بر جذاب بودن، مفید نیز باشند تا مغز شما به دنبال کردن مطلب ترغیب شود. باید محتواهایی را انتخاب کنید که با صنعت و حرفه ی شما مرتبط باشند. برای این منظور سایت TED یکی از بهترین گزینه ها برای همه افراد است. به این ترتیب با یک تیر دو نشان می زنید. هم انگلیسی خود را تقویت می کنید هم یک مطلب جدید یاد می گیرید!

 

4. آهنگها گزینه مناسبی برای گوش کردن نیستند. زیرا اغلب این قدر دشوارند که چیزی متوجه نمی شوید. ( قانون شماره 1 را که به خاطر دارید!) بعلاوه آهنگها چندان به انگلیسی واقعی نزدیک نیستند، زیرا غالبا در کلمات اغراق می کنند و این اغراق به وضوح در مقایسه با مکالمات واقعی مشهود است. باید آهنگ هایی را انتخاب کنید که به شنیدن آن ها واقعا علاقه مند هستید. پیشنهاد می کنم در این زمینه مقاله “انگلیسی از طریق آهنگ با 8 راهکار عالی” را مطالعه کنید.

 

5. خودتان را مجبور به تماشای فیلمهایی که سطح دشوار دارند نکنید. مگر این که مجموعه ای آموزشی مثل سریال فرندز باشد که علاوه بر فیلم به آموزش های مربوط به محتوای فیلم هم بپردازد. البته اگر جزو آن دسته افرادی هستید که با تماشای فیلم احساس راحتی می کنید موضوع فرق می کند.

 

 چطور گوش کنیم؟

 

اگر سطح یک محتوا کمی از سطح درک مطلب شما بالاتر است، برای فهم آن مطلب مشکل چندانی نخواهید داشت. هنگام گوش کردن ببینید آیا کلماتی که تلفظ می شوند با آنچه شما تلفظ می کنید متفاوت هستند یا خیر. به استرس کلمات و نحوه مکث ها خوب دقت کنید. هر کلمه ای را که نسبت به معنی و کاربرد آن مطمئن نیستید یادداشت کنید و بعدا با مراجعه به دیکشنری به لیست لغات خود اضافه کنید.

 

موقع گوش کردن تمرکز کنید. در صورتی که بخش خاصی از یک فایل صوتی را متوجه نشدید به متن صوت مراجعه کنید. امروزه اغلب ویدیو ها و محتوا های صوتی همراه با متن ارائه می‌شوند که در کنار هر پاراگراف زمان دقیق آن نیز مشخص شده تا بتوانید به راحتی آن را در متن جستجو کنید. به خصوص در یوتیوب امکان روشن کردن متن در زیر فیلم وجود دارد. کافی است روی سه نقطه سمت راست فیلم کلیک کنید و سپس گزینه ی ‘Open transcript’ را کلیک کنید تا همزمان با پخش فیلم زیر نویس آن را مشاهده کنید.

 

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

ا

اگر می خواهید در متن به دنبال یک کلمه خاص بگردید، کافی است دکمه ‘control + F’ را  همزمان فشار دهید. سمت چپ یک منو باز می شود. کلمه مورد نظر را تایپ کنید بلافاصله آن کلمه در متن با رنگ زرد، هایلایت می شود.

 

اگر بعد از گوش کردن به فایل صوتی یا ویدیویی، نحوه تلفظ و اینتونیشن جمله ای برایتان دشوار بود چند بار استاپ کنید و با صدای بلند آن جمله را تکرار کنید. تکرار کردن بخصوص برای سطوح مبتدی بسیار موثر است. بهتر است جمله به جمله یا هر دو جمله یکبار تکرار کنید. سعی کنید مکثها، استرس و سرعت گوینده را دقیقا تقلید کنید. آنچه را می شنوید با استفاده از جملات خود بیان کنید.

تقویت مهارت اسپیکینگ

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

دایماً در رسانه های اجتماعی از طرف بسیاری از زبان آموزان پیام‌هایی دریافت می‌کنم که خواستار این هستند که با آنها به انگلیسی صحبت کنم.

 

واقعیت این است که برنامه شلوغ کاری من اجازه نمی دهد که بتوانم با همه افراد به انگلیسی صحبت کنم. به علاوه من هم باید در ازای این کار چیز تازه ای دریافت کنم. زیرا دوستی باید دو طرفه باشد نه یک طرفه! یکی از توصیه های من برای حل این مشکل استفاده از نرم افزار Hellotalk است. در اینجا برای تقویت مهارت اسپیکینگ چند پیشنهاد متفاوت به شما ارایه می کنم.

 

1. دفترچه ای را  برای اسپیکینگ اختصاص دهید.

 

در انگلیسی محاوره ای صدها پاسخ استاندارد و کوتاه وجود دارند که می‌توانید در مکالمات خود استفاده کنید. مثلا شاید بخواهید بدانید برای جواب تبریک عید به انگلیسی از چه جملاتی استفاده کنید. هر گاه که به این دسته جملات برخورد می‌کنید آنها را در دفتر خود یادداشت کنید و هر چند از گاهی به آنها نگاهی بیندازید. می توانید از همین دفتر برای یادداشت کردن کلمات و تلفظ آنها استفاده کنید. به مثالهای زیر دقت کنید:

 

You’re welcome.

خواهش می کنم.

 

Thanks for having me.

مرسی که مرا دعوت کردید.

 

Can I get your name, please?

ممکنه اسمتون رو بفرمایید؟

 

 

Could you pass that box, please?

ممکن است لطفاً آن جعبه را به من بدهید؟

 

Please excuse me for a moment.

لطفاً مرا چند لحظه ببخشید.

 

Sorry, I can’t hear you. Could you speak a little louder?

ببخشید صدای تان را نمی شنوم ممکن است کمی بلند تر صحبت کنید؟

 

I’m sorry I didn’t get that. Could you repeat yourself?

ببخشید، متوجه نشدم. ممکنه دوباره تکرار کنید؟

 

با تسلط بر این دسته اصطلاحات رایج که در کتاب صد و یک کلید مکالمه آسان و نیز محصول انگلیسی ترافیکی بیان شده اند، می‌توانید سرعت خود را در اسپیکینگ بالاتر برده و عادت فکر کردن به زبان فارسی قبل از صحبت کردن را کنترل کنید.

 

 2. با صدای بلند بخوانید.

 

خواندن متن با صدای بلند روش بسیار موثری برای تقویت اسپیکینگ برای زبان آموزان مبتدی و روشی بسیار عالی برای تقویت پایه تلفظ، لحن و صدا است. بدیهی است که خواندن با صدای بلند باعث تقویت حافظه تصویری، لغت و دیکته شده و گوشهای شما را تیز می کند تا بتوانید مکالمات افراد بومی زبان را بهتر بفهمید.

 

خواندن با صدای بلند چندین مزیت برای انگلیسی گفتاری دارد:

 

1. همه صداهایی که از دهان شما بیرون می آیند، نتیجه عملکرد منظم اندام صوتی یعنی زبان، لب ها و گلوی شماست. اگر دایره واژگان شما محدود است – که غالبا همه ما این گونه هستیم – باید به عضلات اندام صوتی خود تمرین دهید. اندام صوتی ما از طریق تمرین خود را به گونه ای تنظیم می کند که بتواند  صداهای مختلف را تولید کند. در نتیجه ما می توانیم هنگام صحبت کردن، اصوات و کلمات را سلیس تر بیان کنیم.

 

2. هنگام خواندن با صدای بلند می توانید متوجه کلماتی که تا بحال اشتباه تلفظ می کردید بشوید. وقتی با صدای آرام چیزی را می‌خوانید نمی توانید صدای خود را بشنوید. اما وقتی با صدای بلند می خوانید صدای خود را می شنوید و نتیجه این فرایند کلماتی که صدای آن ها برای شما غیر طبیعی به نظر می رسند را متوجه می شوید. در مقاله “چگونه تلفظ خود را بهبود دهیم؟” این موضوع را به تفصیل توضیح داده ام.

 

از طریق خواندن با صدای بلند می توانید اینتونیشن (لحن) خود را نیز تمرین کنید. (اینتونیشن یعنی تغییر استرس در بخش های مختلف یک جمله.)  هر روز دو بار و هر بار پنج دقیقه با صدای بلند بخوانید. می توانید با روزنامه ها شروع کنید. پیشنهاد می کنم مقاله انگلیسی از طریق اخبار” را مطالعه کنید. وقتی مکالمات یا متن یک خبر را می خوانید سعی کنید اغراق کنید. طوری بخوانید که انگار یکی از شخصیت های مکالمه یا گوینده خبر هستید.خواندن با صدای بلند بیان شما را تقویت می کند.

 

3. با خودتان صحبت کنید.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

شاید فکر کنید کمی احقمانه باشد که بخواهیم با خودمان به انگلیسی صحبت کنیم! اما راستش را بخواهید صحبت کردن با خودمان یکی از موثرترین روش ها برای تقویت مهارت اسپیکینگ است. اول از همه وقتی با خودتان صحبت می کنید ترس از اشتباه و مضطرب شدن بخاطر اشتباهات در شما از بین می رود. حتی لازم نیست با صدای بلند صحبت کنید.

 

اگر نمی دانید در مورد چه موضوعی صحبت کنید همیشه می‌توانید افکار خود و هر کاری که در همان لحظه در حال انجامش هستید را بیان کنید. خیلی مهم نیست که چه می گویید، مهم آن است که به سادگی شروع به حرف زدن کنید. کار دیگری که می‌توانید بکنید این است که فردی را تصور کنید که در حال سوال پرسیدن از شماست و شما می خواهید به او پاسخ دهید. این روش یکی از روش هایی عالی برای تمرین به منظور فکر کردن به زبان انگلیسی نیز هست.

 

همچنین برای صحبت کردن با خودتان، سعی کنید از آینه استفاده کنید. در مقابل آینه ۲ تا ۳ دقیقه بدون توقف صحبت کنید. هر موضوعی را می خواهید انتخاب کنید و در مورد آن موضوع چند دقیقه بدون توقف صحبت کنید. بسیار مهم است که حتی اگر فکر می کنید که کلمات کافی برای صحبت کردن ندارید یا حتی نمی توانید کلمه مناسب را پیدا کنید، همچنان به صحبت کردن ادامه دهید. صحبت کنید و سعی کنید افکار خود را به روش های مختلف بیان کنید. به مرور زمان خودتان متوجه خواهید شد که این تمرین واقعا چقدر موثر است.

 

 4. تکنیک سایه را تمرین کنید.

 

استفاده از تکنیک سایه یکی از بهترین روش ها برای تقویت مهارت اسپیکینگ است. سعی کنید روزانه حداقل 10 دقیقه این تمرین را انجام دهید.برای این کار به صحبت های افراد بومی زبان گوش کنید و  آنچه را می شنوید همزمان با گوینده  تکرار کنید.  سعی کنید مو به مو سرعت صحبت کردن ، لهجه و اینتونیشن گوینده را تقلید کنید. به مرور عبارات طولانی تر را انتخاب و تکرار کنید. بعد از مدتی می توانید پس از هر جمله استاپ کرده و به جای اینکه هر جمله را عینا تکرار کنید آن را با استفاده از کلمات و واژگان خود بیان کنید. این تمرین بسیار عالی است و به شما کمک می کند تا بسیار بسیار به سطح افراد بومی زبان نزدیک شوید.

 

 5. با قدرت تمام به تمرین اسپیکینگ بپردازید.

 

بهترین روش برای تسلط به زبان انگلیسی تمرین منظم است. برای خود یک پارتنر مکالمه پیدا کنید تا به شما کمک کند و مهارت های مکالمه و گفتاری شما را  تا حد ممکن تصحیح کند. اگر در یک کشور غیر انگلیسی زبان زندگی می کنید می توانید افرادی را پیدا کنید که با آنها به انگلیسی تمرین کنید. کافیست رسانه های اجتماعی و گروه های مکالمه را سرچ کنید و در آنها عضو شوید.

 

6. به انگلیسی فکر کنید.

 

فکر کردن به انگلیسی در تقویت مهارت اسپیکینگ بسیار موثر است. در مقاله “فکر کردن به زبان انگلیسی چگونه و چرا؟” توضیحات دیگری در این زمینه ارایه کرده ام. این جا می خواهم این مطلب را بگویم که حتی اگر سطح انگلیسی گفتاری شما خیلی هم خوب باشد احتمالا ابتدا به زبان فارسی فکر می کنید و سپس به انگلیسی آن را ترجمه کرده در نهایت صحبت می کنید.

 

این فرایند موجب مکث زیاد و در نتیجه کند شدن سرعت اسپیکینگ شما می شود. اگر بتوانید به جای زبان مادری به انگلیسی فکر کنید، نه تنها می توانید یک عالمه تمرین کنید، بلکه از شر مکثهای طولانی و فکر کردن به زبان مادری حین صحبت کردن نجات پیدا می کنید.

 

البته قبول دارم که  این کار گفتنش آسان است. اما می توانید با گامهای ساده شروع کنید.  مثلا ابتدا با اسامی ساده انگلیسی شروع کنید. اگر در خانه هستید چند دقیقه وقت بگذارید و شروع کنید  هرچه اطرافتان هست  را به انگلیسی نام گذاری کنید. مثلا میز ناهارخوری، آب میوه گیری، سینک آشپزخانه، سطل آشغال، فرش و غیره، سپس این تمرین را در مورد اشیا بیرون از منزل انجام دهید.

 

نکته کلیدی این است که این تمرین را باید با سرعت انجام دهید. یعنی به محض این که چیزی را می بینید سعی کنید نام آن را به انگلیسی بیان کنید حتی اگر اشتباه بگویید! دلیل این امر هم این است که به خودتان فرصت ندهید که به زبان فارسی فکر کنید.

 

بعد از این مرحله سعی کنید افعال را به تمرین خود اضافه کرده، هر حرکتی پیرامون خود می بینید نام ببرید. مثلا فردی را در حال سوار شدن به اتوبوس می‌بینید. زوجی را در حال تماشای ویترین مغازه ها می بینید. خانمی را در اتوبوس در حال غیبت کردن و … کافی است سعی کنید همه این افعال را به انگلیسی نام ببرید. لزومی ندارد همه افعال را بلد باشید. می توانید بیخیال افعالی که نمی دانید بشوید و بعدا آنها را یاد بگیرید. در پایان بعد از افعال سراغ جمله سازی بروید. سعی کنید پیرامون خود را با جملات کامل توصیف کنید.

 

7. با دیگران صحبت کنید.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

فردی را می شناسم که تقریباً هر مجله و کتابی را که می خواند می تواند به راحتی بفهمد. این شخص می تواند انواع برنامه‌های انگلیسی را گوش کند و متوجه شود اما شاید باورتان نشود که همین شخص در صحبت کردن به انگلیسی بسیار ناتوان است! چرا؟! زیرا تقریبا هیچ وقت به انگلیسی صحبت نمی کند. دلیلش هم این است که حرفه او ایجاب نمی کند که نیازی به صحبت کردن به انگلیسی داشته باشد.

 

شاید این وضعیت برای شما نیز آشنا به نظر برسد. شما هم شاید بتوانید بخوانید و بفهمید. شاید بتوانید بشنوید و هر چیزی را متوجه شوید، اما در اسپیکینگ ضعیف باشید. اگر اندام صوتی خود را به اندازه کافی به کار نگیرید، و صحبت نکنید محال است با وجود درک مطلب عالی باز بتوانید به راحتی صحبت کنید. واقعیت این است که هرگز نمی توان بدون صحبت کردن در مهارت اسپیکینگ مسلط شد. هر چند بسیاری از زبان آموزان به این واقعیت واقف هستند، اما همچنان حاضر نیستند برای صحبت کردن خود را به چالش بکشند.

 

یک سوال از شما دارم آیا می توانیم با ایستادن کنار استخر، شنا کردن را یاد بگیریم؟ قطعاً خیر. تنها زمانی می توانیم شناگر قابلی شویم که بی پروا  به وسط استخر آب بپریم. یادتان باشد تمرین کردن و صحبت کردن، شاه کلید تبدیل شدن به یک اسپیکر قدرتمند است. بنابراین صحبت کردن روزمره را به یک عادت دائمی تبدیل کنید. هرگاه فرصت پیدا می کنید با دوستان، همکاران، مشتریان و حتی غریبه ها صحبت کنید.

 

نکته بسیار مهم این که همواره از یک فرد مسلط به زبان انگلیسی بخواهید تا وضعیت شما را ارزیابی کند تا به نقاط ضعف و قوت خود پی ببرید. در کتاب مکالمه بدون گرامر این امکان را فراهم ساخته ایم تا خریداران کتاب، چلنج های هفتگی مربوط به اسپیکینگ را انجام داده و برای ما ارسال کنند تا بررسی کنیم. به این ترتیب هر فردی که این تمرینات را به طور منظم انجام دهد بعد از 90 روز به راحتی انگلیسی صحبت می کند. به نظرتان فوق العاده نیست؟!

 

8. به تنهایی و بدون متن صحبت کنید.

 

وقتی از نگاه دیگران دور هستید می توانید موبایل خود را بردارید و وانمود کنید که دارید با یک فرد صحبت می کنید. می توانید در مورد هر موضوعی بخواهید صحبت کنید. نوع موضوع اهمیت چندانی ندارد. تمرین دادن اندام صوتی و مشخص کردن اشکالات از خود موضوع مهم تر هستند. فقط سعی کنید با صدای بلند صحبت کنید! چیزی که مهم است این است که شروع به صحبت کردن کنید. می توانید در مورد موضوعات  مورد علاقه، برنامه روزانه، اخبار یا حتی در مورد وقایع گذشته زندگی خود صحبت کنید.

 

9. تنها و با استفاده از متن صحبت کنید.

 

برنامه های تلویزیونی را تقلید کنید. در این روش به این ترتیب عمل کنید: برنامه مورد علاقه خود را انتخاب کنید. صدای تلویزیون را قطع کرده و آنچه را می بینید  تفسیر کنید. سعی کنید نقش یکی از بازیگرها را ایفا کنید. حالات صورت و زبان بدن آنها را نشان دهید. افروموویچ که به هفت زبان صحبت می کند این روش را برای یادگیری زبان به کار می برد. روش او عبارتست از مکالمه زیر دوش حمام. او سعی می کند به جای دو طرف مکالمه صحبت کند.

تمرکزتان بر صحبت کردن مستمر باشد نه بر بی عیب و نقص صحبت کردن. اغلب زبان آموزان، ایده آل گرا هستند و می خواهند قواعد گرامر و لغت را به طور کامل در صحبت کردن رعایت کنند. اما راستش این موضوع آنقدرها هم برای خود بومی زبان ها مهم نیست.

 

آنچه مهم است این است که سیالی کلام را هنگام صحبت کردن حفظ کرده و خیلی در بند درست بودن قواعد گرامری نباشید. همانطور که گفتم سعی کنید با صدای بلند صحبت کنید. (حتی اگر دیگران به دید یک فرد ابله به شما نگاه کنند!) صحبت کردن با صدای بلند یکی از بهترین روشها برای تمرین کردن به تنهایی است. درست مثل این است که به تنهایی شروع به پرتاپ توپ بسکتبال کنید و با این روش خود را برای ورود به بازی بزرگ آماده کنید. این یکی از بهترین روش هایی است که ما برای تقویت اسپیکینگ پیدا کرده ایم.

 

10. قانون 80/20 را در یادگیری مکالمه فراموش نکنید.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

برای این که بتوانید سلیس و روان صحبت کنید لازم نیست که از همان ابتدا همه کلمات و ساختارهای انگلیسی را یاد بگیرید. اگر 20 درصد لغات و ساختارهای ضروری را یاد بگیرید کافی است. بعدا به تدریج می توانید لغات و ساختارهای دیگر را یاد بگیرید. دوره مکالمه آنلاین فرمول 1 بر همین مبنا طراحی شده است.

 

بنا به تحقیقات انجام شده با استفاده از 2000 تا از رایج ترین کلمات انگلیسی و 20 درصد ساختارهای گرامری مثل زمان ها، جملات معلوم و مجهول و عبارات وصفی می توان 80 درصد مکالمات روزمره را به راحتی انجام داد. مطالب بیشتر در این مورد را می توانید در مقاله “قانون 80/20 در یادگیری زبان انگلیسی” بخوانید.

 

و اما سه نکته مهم که بسیاری از افراد نمی دانند:

 

نکته 1: سریع صحبت کردن معادل فلوانسی (سلیس صحبت کردن) نیست!

 

بسیاری از افراد که تحت تاثیر بازیگران سینما قرار دارند به اشتباه فکر می‌کنند که فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) یعنی تا جایی که می توانیم سریع صحبت کرده و رگباری از کلمات را تولید کنیم. فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) یعنی صحبت کردن بدون مکث های طولانی و به صورت کاملا طبیعی.

 

آنچه برای انگلیسی صحبت کردن ایده آل است این است که دو عامل دقت (accuracy) و سیالی کلام (fluency) را رعایت کنید. فراموش نکنید رسیدن به این درجه از اسپیکینگ نیازمند سالها تمرین است!

 

از جمله افرادی که با فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) مشکل جدی دارند متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس هستند. بیایید با هم نگاهی به تعریف دقیق فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) انداخته و اهمیت آن را در آزمون آیلتس نیز بررسی کنیم.

 

ابتدا باید بگویم فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) 25 درصد نمره نهایی در آزمون اسپیکینگ آیلتس را شامل می شود. فلوانسی ( سلیس صحبت کردن) به سه عامل جریان کلمات، روان صحبت کردن و پیوستگی جملات بستگی دارد. به عبارن دقیق تر:

 

جریان کلمات (flow) یعنی توانایی شما در ادامه دادن به صحبت. مثلا اگر متقاضی نمره بالاتر از 6 هستید، باید بتوانید به سوالات خواسته شده پاسخ کامل بدهید نه صرفا یک پاسخ کوتاه.

 

روان صحبت کردن (smoothness) یعنی این که حین صحبت کردن به چه میزان مکث می کنید، چقدر دچار تردید می شوید، چقدر سکوت می کنید و تا چه اندازه اشتباهات خود را تصحیح می کنید. متقاضیان نمره بالاتر از 6  باید از مکث های طولانی و تصحیح مکرر اشتباهات جدا خودداری کنند.

 

پیوستگی جملات (coherence) یعنی انسجام منطقی جملات به گونه ای که فرد مقابل، منظور شما را کاملا متوجه شده و دچار سردرگمی نشود.

 

 

نکته 2: گرامر و ریدینگ برای تقویت اسپیکینگ از اهمیت کمتری برخوردارند.

 

ریدینگ می‌تواند به اسپیکینگ شما کمک کند به ویژه اگر سطح شما مبتدی باشد. برای سطوح مبتدی کتابهایی که دارای دیالوگ های زیاد باشند مناسب تر هستند. همچنین ریدینگ به طور غیر مستقیم به افزایش دایره واژگان شما کمک کرده و در نتیجه اسپیکینگ شما را بهبود خواهد بخشید. اما به طور کلی تاثیر ریدینگ در تقویت مهارت اسپیکینگ خیلی زیاد نیست و انتظار نداشته باشید که صرفا از طریق ریدینگ مثل بلبل صحبت کنید! (هر چند به قول یکی از دوستان مگر بلبل هم صحبت می کند؟!:))

 

و اما در خصوص گرامر باید بگویم همان گونه که در کتاب 4 راز یادگیری زبان انگلیسی توضیح داده ام – و البته بسیاری از افراد با این نظر مخالفت کردند –  برای صحبت کردن به انگلیسی یا هر زبان دیگر لزومی ندارد که از همان  ابتدا به یادگیری گرامر بپردازید! می توانید گرامر را حین صحبت کردن یاد بگیرید. دقیقا به همان صورتی که کودکان دستور زبان را یاد می گیرند. توجه کنید که در انگلیسی محاوره ای قواعد گرامری چندان رعایت نمی شوند.

 

 

نکته 3: در برنامه روزانه خود زمانی را  برای یادگیری انگلیسی اختصاص دهید!

 

در جزوه ” 10 روش خلق زمان بیشتر برای یادگیری زبان” به تفصیل در خصوص راههای خلق زمان برای یادگیری صحبت کرده ام. برای یادگیری انگلیسی و ثابت ‌قدم ماندن در این مسیر پیدا کردن وقت کار آسانی نیست، می دانم. اما همانطور که قبلا گفتم اگر هدف شما این است که واقعاً به حد تسلط به زبان انگلیسی برسید باید آن را در اولویت برنامه های خود قرار دهید، از بعضی لذت ها چشم بپوشید و برای این کار وقت بگذارید. از آنجایی که همه ما دارای وقت و زمان محدودی هستیم، بسیار مهم است که زمان خود را برای استفاده از محصولات و دوره های صرف کنیم که واقعاً موثر و کارآمد هستند. به همین دلیل است که معتقدم برای تسلط به زبان دو طرف معادله مهمند: متد و زمان!

تقویت دایره واژگان 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

شاید شما نیز بعضی اوقات هنگام صحبت کردن ناچارید دنبال لغت مناسب بگردید. دلیل این مشکل نداشتن بانک کافی لغات است که موجب می شود اعتماد به نفس شما هنگام صحبت کردن پایین بیاید.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

به طور خلاصه برای این که بتوانید هنگام صحبت کردن مکثهای خود را  به طور کامل حذف کنید باید به سطح مشخصی از دایره لغات برسید.

 

 چگونه دایره لغات خود را افزایش دهیم؟

 

در مقاله “سه روش حرفه ای حفظ لغات”  به معرفی روش هایی در این زمینه پرداخته ام. در اینجا باید اضافه کنم که تنها تعداد کمی از افراد برای افزایش دایره واژگان قدم‌های موثر بر می‌دارند. به همین دلیل است که اغلب بزرگسالان به میزان کمی در سال می توانند دایره لغت خود را افزایش دهند. ( بین ۲۵ تا ۵۰ کلمه در سال!) که این تعداد عمدتاً از طریق خواندن و گوش کردن اضافه می شود.

 

تمرین ریدینگ و لیسنینگ عمدتا دایره لغات فعال شما را افزایش می دهند – یعنی لغاتی که می توانید موقع خواندن و شنیدن بفهمید، اما موقع صحبت کردن یا نوشتن نمی توانید از آنها استفاده کنید. بسیاری از ما دارای دایره وسیعی از واژگان غیر فعال هستیم و دایره واژگان فعال ما خیلی محدود است. اغلب ما لغات غیر فعال را با لغات فعال یکسان می پنداریم. از این رو به اشتباه فکر می کنیم که دایره واژگان مان خیلی بالاست. به نمودار زیر دقت کنید تا متوجه منظورم بشوید!

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

یک روش موثر برای افزایش دایره واژگان آن است که از بانک واژگان غیرفعال موجود استفاده کنید سپس بعضی از این لغات را به لغات فعال تبدیل کنید. بهترین روش برای این منظور این است که هر بار به این دسته لغات بر می خورید آنها را یادداشت کرده و معانی مختلف و کاربردهای آنها را در دیکشنری های آنلاین سرچ کنید. هر از گاهی به طور مرتب این لغات را مرور کرده و حتما حتما در نوشتار و گفتار خود از آنها استفاده کنید.

 

با مبانی پایه شروع کنید.

 

آنچه بسیاری از زبان آموزان نمی دانند این است که برای تسلط به زبان انگلیسی لازم نیست که همه چیز را بطور کامل بدانید تا بتوانید ایده ها و افکار خود را به روشنی و با اعتماد به نفس بیان کنید. بلکه باید تلاش کنید تا هر روز بهتر شوید و البته کامل شدن دشوار است.

 

همانطور که قبلا توضیح دادم یکی از رازهای ساده برای تسلط به زبان انگلیسی استفاده از قانون پارتو است. قانونی که می توان در بسیاری از حوزه‌های زندگی از جمله یادگیری زبان آن را اعمال نمود. قانون پاراتو یا قانون 80/20 می گوید 2۰ درصد تلاش ها 8۰ درصد نتایج را ایجاد می‌کنند.

 

به عبارت دیگر، در مورد زبان انگلیسی شما با یادگیری ۲۰ درصد از لغات، عبارات و ساختارهای گرامری رایج قادر خواهید بود که ۸۰ درصد مکالمات محاوره گفتاری و نوشتاری از جمله متن های آکادمیک دشوار را بفهمید. این یعنی این که نیازی نیست که همه چیز را یاد بگیرید تا بتوانید با تسلط به زبان انگلیسی صحبت کنید. می بینید که با استفاده از قدرت قانون ۸۰/۲۰ می توانید به سادگی در مسیر تسلط به زبان انگلیسی قرار بگیرید.

 

 

به جای یاد گرفتن تک تک کلمات سعی کنید عبارات را یاد بگیرید.

 

قبلا گفتیم که رایج ترین کلمات کاربردی در انگلیسی را یاد بگیرید. اما این نکته را باید اضافه کنیم که باید به جای خواندن و یادگرفتن تک تک کلمات سعی کنید عبارات را یاد بگیرید. هرچند این توصیه در متد های سنتی آموزش زبان چندان رایج نیست. اما در واقع این روش بسیار موثر است زیرا  خواندن و ترجمه تک تک کلمات کار ساده ای نیست.

 

اگر بخواهید کلمات را به صورت تک تک و جدای از متن  یاد بگیرید، در نتیجه گره زدن کلمات به همدیگر برای مغز دشوار شده و این فرایند بسیار خسته کننده خواهد بود. دلیل این که صحبت کردن به زبان انگلیسی برای بسیاری از زبان آموزان دشوار است این است که آنها ناچارند ابتدا برای ترکیب کردن کلمات با هم و ساخت عبارات و جملات با ساختار گرامری معنادار کلی فکر کنند. وقتی عبارات را یاد می گیرید به صورت خودکار فضای درست استفاده از آن عبارت در ذهن شما شکل گرفته و به راحتی می توانید در موقعیت های مورد نیاز بدون فکر کردن از آن ها استفاده کرده و به راحتی صحبت کنید.

 

روش درست این است که انگلیسی را از طریق کانتکست (در فضای مرتبط) و همینطور از طریق جملات یاد بگیرید. لازم نیست که کلمات را به صورت تک تک حفظ کنید. مثلا نیایید ۵۰ اصطلاح در مورد ورزش یا کسب و کار حفظ کنید. بلکه سعی کنید انگلیسی را در کانتکست (در فضای مرتبط) یاد بگیرید یعنی از طریق جملات. این امر به شما کمک می کند که بفهمید کلمات و عبارات انگلیسی چگونه و چه موقع به کار می روند. بعد از آنجایی که کلمات را از طریق جملات یاد می گیرید، گرامر را نیز فرا خواهید گرفت.

 

تیم فریس جمله معروفی دارد که می گوید: “تقسیم کن سپس فتح کن.” این قاعده ساده برای تسلط به زبان انگلیسی نیز مصداق دارد. برای این کار:

 

الف) یک محتوا را به بخش های کوچک قابل فهم تقسیم کنید. این محتوا می تواند لغت یا قواعد گرامری باشد که در یک آهنگ به آنها بر می خورید.

 

ب) ۲۰ درصد از مهمترین مطالب را که شامل اطلاعات مفید آن محتوا می باشد را انتخاب کنید. این ۲۰ درصد اطلاعات به شما کمک می کند تا ۸۰ درصد متن را بفهمید. مثلا اگر می خواهید در یک آهنگ خاص ده کلمه را یاد بگیرید، دو تا از کلماتی که بیشتر از ۸ کلمه دیگر در مکالمات کاربرد دارد را انتخاب کنید و یاد بگیرید.

 

ج) اطلاعات کسب شده را از ساده به دشوار تقسیم کنید و شروع به یادگیری کنید.

 

وقتی به جای یادگرفتن لغات، عبارات را یادمی گیرید، متوجه خواهید شد که چگونه مفاهیم و صدای کلمات با همدیگر ترکیب می شوند. این روش به شما کمک می کند تا وقتی افراد بومی زبان سریع صحبت می کنند متوجه حرف های آن ها بشوید و به علاوه به تقویت  تلفظ نیز کمک می کند. گروه کلمات همچنین برای تصویرسازی و حفظ کردن آسان تر هستند.

 

نکته دیگر این که در مورد موضوعات مورد علاقه مطلب بخوانید، فیلم ببینید و به اخبار مربوط به آن موضوعات گوش کنید. مثلا اگر به یوگا علاقه مندید، می توانید در مورد یوگا یک خبر در روزنامه بخوانید، بعد به یک پادکست در مورد یوگا گوش کنید و سپس ویدیوی در مورد یوگا ببینید. تکرار یک مطلب از کانتکست های مختلف به شما کمک می کند تا گرامر و لغت به صورت طبیعی برای شما تکرار شده و بتوانید آنها را به شکل درست در نوشتار و گفتار خود به کار ببرید.

تقویت تلفظ 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

گاهی اوقت حین مکالمه ممکن است در مورد نحوه تلفظ برخی کلمات دچار تردید شوید. تلفظ اشتباه می تواند تاثیر نامطلوبی در قضاوت مخاطبین نسبت به شما داشته باشد. همانگونه که تلفظ صحیح نتیجه ای عکس دارد.

 

اشتباهات رایج در تلفظ بین اغلب زبان آموزان بسیار متداول است. علت این امر نیز به خاطر این است که اغلب افراد غیر انگلیسی زبان در سنین پایین، به شکل نادرست اصول تلفظ را یاد می گیرند. مدارس نیز در این خصوص حساسیت چندانی قائل نمی شوند. در نتیجه این چرخه اشتباه دائماً تکرار می شود. مثلا در یکی  از مدارس همکاری داشتم که کلمه mosque را ماسکی یو تلفظ می کرد!!

 

اگر می خواهید از این چرخه بیرون بیایید، باید آگاهانه قدم بردارید. رایج ترین روش برای حل این مشکل این است که وقتی با کلمه ای برخوردید که تلفظ آن با آنچه شما تلفظ می کنید متفاوت است آنرا یادداشت کرده سپس به دیکشنری های آنلاین مراجعه و طریقه تلفظ آنرا چک کنید. برای فراگیری تلفظ باید صداها را در انگلیسی خوب بشناسید.

 

اغلب زبان آموزان در مدارس خود هرگز آموزش اصولی تلفظ را ندیده اند. یکی از دلایل مهم آن این است که در کلاس های شلوغ مدارس تدریس گرامر نسبت به تدریس تلفظ راحت تر است. اما همانطور که قبلا گفتم شما باید به یک فراگیر مستقل تبدیل شوید. خوشبختانه می توانید تلفظ خود را به صورت خود آموز تقویت کنید و اصول آنرا یاد بگیرید.

 

روش تقویت تلفظ

 

در مقاله “چگونه تلفظ خود را تقویت کنیم؟ در مورد تقویت تلفظ به طور کامل صحبت کرده ام. اما به طور خلاصه می توانید برای تقویت تلفظ از این روش قوی استفاده کنید:

 

  • صداهای مختلف را  تلفظ کرده و صدای خود را ضبط کنید.

 

  • فایل صوتی را با فایل اصلی مقایسه کنید. به مواردی مثل ریتم، اینتونیشن، وضوح کلام و اعتماد به نفس خود توجه کنید.

 

  • تمرین کنید تمرین کنید و تمرین کنید. اگر به اندازه کافی تمرین کنید در نتیجه دهان شما قادر خواهد بود این صداها را به صورت طبیعی هنگام صحبت کردن تولید کند. این روش به شما کمک می کند تا هم مهارت اسپیکینگ و هم مهارت لیسنینگ خود را تقویت کنید.

 

  • نحوه صحبت کردن افراد بومی زبان را تقلید کنید. یک فایل صوتی متناسب با سطح خود به زبان اصلی انتخاب کنید. به فایل صوتی گوش کنید و آنچه که گفته می‌شود را تکرار کنید. صدای خود را ضبط کنید و در پایان صدای خود را با فایل اصلی مقایسه کنید. کپی کردن لهجه بومی زبان ها بسیار موثر است. در واقع هر چقدر بتوانید نحوه صحبت کردن بومی زبان ها را بهتر کپی کنید، سریعتر می توانید پیشرفت کنید.

 

  • به دقت به نحوه اینونیشن جملات و استرس کلمات توجه کنید. با این روش می توانید علاوه بر تقویت تلفظ، کلمات و گرامر را در ذهن خود نهادینه کنید. همواره فایل های صوتی را انتخاب کنید که متناسب با اهداف شما هستند. مثلا اگر می خواهید انگلیسی بریتانیایی یاد بگیرید سعی کنید فایل های صوتی را انتخاب کنید که گویندگان آن بریتیش هستند.

 

  • از انگلیسی خود بازخورد بگیرید. بهترین روش برای این منظور این است که از دیگران بازخورد بگیرید. اگر چیزی می نویسید از دیگران بخواهید که آن را برای شما چک کنند و اشکالات شما را به شما بگویند. یا هنگام صحبت کردن با دیگران از آنها بخواهید شما را تصحیح کنند.

از منابع درست استفاده کنید!

 

شاید بپرسید منابع عالی برای یادگیری انگلیسی کدامند؟  برای دسترسی به منابع مختلف می توانید به این منابع مراجعه کنید:

 

اپلیکیشن های برتر

گرامر

دیکشنری

تقویت لیسنینگ و پادکست

مکالمات کاربردی

ریدینگ

فیلمهای زبان اصلی

داستان

 

نتیجه گیری

 

 

در پایان می خواهم به طور خلاصه چند نکته مهم را به شما یادآوری کنم.

 

  • فراموش نکنید که یادگیری زبان نیازمند زمان است و به کُندی صورت می گیرد. شاید چندین ماه یا حتی چندین سال نیاز باشد تا به سطح پیشرفته زبان برسید. آنچه مهم است این است که دائما مسیر حرکت شما به سمت بالا باشد. رسیدن به سطح پیشرفته یک زبان نیازمند صرف زمان کافی است. برخی از مدرسین مدعی هستند روشهایی کشف کرده اند که به شما کمک می کنند ظرف ۳۰ روز یا حتی کمتر به کل زبان انگلیسی مسلط شوید!!! واقعیت این است که این عده یا از علم آموزش زبان اطلاعی ندارند یا صرفا سودجویانی هستند که می خواهند با سوء استفاده از نا آگاهی افراد یک شبه پولدار شوند! شاید بتوان در این گونه دوره ها با مبانی اولیه زبان انگلیسی آشنا شد، اما قطعا نمی توان کل زبان انگلیسی را طرف این مدت کوتاه یاد گرفت.

 

آموزش زبان علم بسیار دقیق و حساسی است. نمی توان صرفا با جمع آوری چند مطلب از اینترنت یا سر هم کردن چند روش شخصی تدریس مدعی خلق یک متد شد. هر چند عده ای از زبان آموزان از روی ناآگاهی دنباله رو این افراد می شوند و البته متاسفانه تعداد این افراد هم کم نیست! آنچه می توان معیار اصلی برای درست بودن این گونه ادعاها قرار گیرد این است که واقعا چند درصد افرادی که در این گونه دوره های ده یا سی جلسه ای شرکت کرده اند قادرند با تسلط صحبت کنند؟ اصلا خود این مدرسین از نظر علمی مثل گرامر، تلفظ و صحبت کردن تا چه حد توانمند هستند؟!!

 

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

  • اهمیت نظم در یادگیری زبان را فراموش نکنید. اگر روزانه ۳۰ دقیقه زبان بخوانید بهتر از این است که در یک روز هفته پنج ساعت تمرین کنید. درست مثل این می ماند که سه روز تمام گرسنه بمانید و بعد روز چهارم بخواهید حسابی غذا بخورید تا جبران سه روز گرسنگی را بکنید! بنابراین سعی کنید تمرین روزانه را حتی اگر دشوار هم باشد به نوعی عادت تبدیل کنید و این نظم را دایما حفظ کنید.

 

  • دائماً پیشرفت خود را اندازه گیری کنید. این کار چندان ساده نیست زیرا پیشرفت به کندی صورت می گیرد. شاید بپرسید لزوم این کار چیست؟ دلیلش این است که پیشرفت به سمت یک هدف معنادار بزرگترین انگیزاننده برای همه ماست. وقتی پیشرفت خود را مشاهده می کنید حاضرید هر سختی را برای رسیدن به هدفتان تحمل کنید.

 

  • تمامی اوقات مرده خود مثل ترافیک، انتظار در صف (که در ایران جزیی لاینفک از زندگی روزانه ماست!)، رفت و آمد به محل کار و … را به فرصتهایی برای یادگیری زبان انگلیسی تبدیل کنید.

 

  • هر روز صبح که از خواب برمی خیزید یک کار به انگلیسی انجام دهید. برای حل این مشکل سعی کنید هر روز صبح بیست دقیقه زودتر از خواب برخیزید و انگلیسی تمرین کنید. این کار دو فایده دارد. اول این که به حکم اثر مرکب  بیست دقیقه تمرین روزانه بعد از یک بازه زمانی نتایجی بزرگ برای شما ایجاد خواهد کرد.

 

نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

 

دوم این که وقتی صبح را با انگلیسی آغاز می کنید احتمال این که در طول روز هم از انگلیسی استفاده کنید بیشتر می شود. در نتیجه انگیزه بیشتری می گیرید تا از اوقات مرده خود مثل وقت ناهار، زمان برگشت به خانه، وقت استراحت و …. بیشترین استفاده را ببرید. زیرا در این حالت شما از “اثر گلوله برفی” استفاده می کنید. وقتی یک گلوله برفی درست می کنید و آن را از روی یک تپه به سمت پایین غلط می دهید، هر چه گلوله برف به سمت پایین حرکت می کند بزرگ و بزرگتر می شود. یادگیری زبان با این روش نیز نتیجه ای مشابه در بر خواهد داشت.

 

  • توانایی تسلط به صحبت کردن سلیس امری است اکتسابی است نه ذاتی. دموستن دولتمردی برجسته و سخنرانی توانا در آتن (یونان باستان) بود. او لکنت زبان داشت و برای رفع این مشکل هنگام سخن گفتن دانه شنی در دهان نگه می‌داشت. یا هنگام دویدن به تمرین سخنرانی می پرداخت. مجموعه این تمرینات از او سخنوری برجسته ساخت. بنابراین اگر شما نیز به اندازه کافی و در چارچوب یک متد صحیح تلاش کنید و زمان کافی هم اختصاص دهید، قطعا دلیلی وجود نخواهد داشت که نتوانید به یک اسپیکر قدرتمند انگلیسی زبان تبدیل شوید. حرفم را باور کنید و ابدا شک نکنید!

 

لطفا اگر مطالب گفته شده در این مقاله  را مفید می دانید لینک این صفحه را در شبکه های اجتماعی خود منتشر کنید تا دوستان بیشتری بتوانند با رموز یادگیری سریع، آسان و لذت بخش یادگیری زبان انگلیسی آشنا شوند. خب، آیا مطلبی هست که بخواهید برای ما و خوانندگان سایتمان بنویسید؟ اگر شما نیز تجربه ای از یادگیری زبان دارید قطعا می توانید در بخش نظرات برای ما درج کنید و به دیگران در یادگیری بهتر و بیشتر زبان انگلیسی کمک کنید. لطفا اولین نفری باشید که نظر و تجربه خود را ثبت می کنید!

آیا می خواهید مکالمه انگلیسی را به روشی اصولی و حرفه ای یاد بگیرید و جایگاه شغلی و اجتماعی خود را ارتقا دهید؟

 

اگر به آموزشهای بسیار حرفه ای تر برای یادگیری زبان انگلیسی نیازمندید، می توانید در “دوره مکالمه آنلاین فرمول یک” ثبت نام کنید و رویای شیرین تسلط به زبان انگلیسی را به واقعیت تبدیل کنید!

20 دیدگاه برای “نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی

  1. استاد گرامی سلام وقتتون بخیر تبریک می گم خدمتتون مطالب بسیار جامع و کامل است و همه موارد و نکته ها در آن به خوبی گنجانده شده
    مطالب اصلی و مواردی که به آنها ارجاع شده و… کامل و جالبه بازهم میشه وقت گذاشت و با دقت بیشتری خوند در مورد خودم اشکالاتم رو متوجه شدم اینکه من به فایلهای صوتی و انگلیسی گوش و نگاه نمی کنم و به قول شما خودم رو غرق در انگلیسی نمی کنم بزرگترین ایراد کارمه
    دایره واژگان هم بسیار محدوده
    خلاصه این که این مقاله واقعا یک نقشه راه است برای رسیدن به مقصد
    باز هم بهتون تبریک می گم

  2. سلام . مقاله ای بسیار جامع و ارزشمند است.این مقاله برای من که به علت مشغله ی کاری حدود 3 سال هست زبان را کنار گزاشتم یک تلنگر بود و ضرورتش برای من یادآوری شد.
    این مقاله بسیار پر بار هست و اینکه به خوبی میتواند برای همه ی خوانندگان یک نقشه راه باشد. تفکیک کتاب ها و توضیح راجع به آنها بسار عالی بود.
    به شما تبریک میگم چون این مقاله نشان دهنده تعهد شما به کارتان و علاقه شما به اینکه چقدر مشتاق هستید نقشه ی راهی را معرفی کنید تا باعث پیشرفت مردم جامعه بشود.
    (کارتان سرشار از برکت خدا)
    موفق باشید

  3. مطالب فوق العاده كاربردي و عالي گفتيد. ممنون از شما. اگر امكان داره منابع ايلتس رو هم معرفي كنيد

  4. سلام به دکترزبانی های عزیز
    مطالب گفته شده بسیار جالب، جامع و دسته بندی شده بود. از خوندنش لذت بردم استاد.
    موانعی که گفته شده بود در واقعیت برای خود من پیش اومده و با خوندن این مقاله و راهکارهایی که ارائه دادین تلاش میکنمکه برطرفشون کنم.
    مواردی مثل صحبت کردن در آینه ، تکنیک سایه،نوشتن مطالب به انگلیسی،صحبت کردن با صدای بلند، نحوه فکر کردن به انگلیسی از طریق اسم گذاری و بعد افعال و بعد جمله بندی و همچنین اختصاص یه زمان در صبح برای زبان رو خیلی پسندیدم و سعی میکنم به کار بگیرم.
    واقعا این عقیده که باید زبان رو طبق برنامه منظمی پیش برد رو بهش رسیدم، چون وقفه ای که بین خوندن زبان پیش میاد فرد رو عقب میندازه.
    متشکرم بابت این مقاله کامل که در اختیارمون گذاشتین.

  5. استاد عزيز سلام و عرض خسته نباشيد به شما. خواستم از مقاله خيلي عالي و پر محتواتون واقعا تشكر كنم. مطالب براي من خيلي خيلي جذاب و كاربردي بود. البته خوندن كامل اين مقاله زمان بيشتري مي طلبه ولي همين نيمي از مطالبش رو كه خوندم واقعا خيلي چيزها برام روشن شد. باز هم ممنون

  6. سلام به همه دست اندركاران مجموعه پر توان دكتر زبان. اين اولين باري است كه مي بينم سايتي اين قدر سخاوتمندانه و دقيق مطالبي رو ارايه مي كنه كه كاربردي و راهگشاست. به نظرم عنوان راهنماي جامع براي اين مطالب ارزشمند انصافا برازنده اين محتواي عالي است. من سالها از دوران بچگي كلاس زبان و آموزشگاه زبان رفته ام اما اين مطالب بوي تازگي ميده و خيلي از موارد رو نمي دونستم. از شما متشكرم
    و براي همه شما آرزوي موفقيت هاي بزرگتر دارم.

  7. با عرض سلام و خدا قوت
    مطالب بسیار کامل و کاربردی ارائه دادید.
    واقعا متشکرم و خسته نباشید.

  8. سلام و خسته نباشید خدمت استاد اکبری عزیز
    هر چند تمام مقاله رو مطالعه نکردم (به مرور تمامشو مطالعه می کنم و حتی توی ورد می نویسمش تا مسیر و شبکه های عصبی یادگیریش بتدریج در ذهنم شکل بگیره) اما بهترین مقاله ای هست که در رابطه با اهمیت و چرایی یادگیریه زبان مطالعه کردم. من دارم روی وردپرس، برنامه نویسی و اقتصاد مطالعه و تمرین می کنم و احتیاج به این دارم که با سایت های انگلیسی مثل اینستاگرام، یوتیوب، فیس بک، توییتر، لینکدین، وردپرس، بوتسترپ، جاوااسکریپت، پی ایچ پی و … کار بکنم. بنابراین ضروری هست که در درجه اول ریدینگ (65 درصد)، در درجه دوم لیسنینگ (30 درصد) و در درجه آخر اسپیکینگمو (5 درصد) ارتقاء بدم. باید بتونم کتاب های مربوط به حوزه برنامه نویسی، دیجیتال مارکتینگ، اقتصاد، رمان و … رو هم مطالعه بکنم. بعد از ریدینگ باید ویدئوهای آموزشی انگلیسی مربوط به برنامه نویسی، دیجیتال مارکتینگ و اقتصاد رو ببینم و بفهمم. در حال حاضر روانه حداقل سه ساعت دارم روی وردپرس کار می کنم. برای حوزه نویسندگی و تولید محتوای مناسب سایت سازی هم باید شروع کنم به خوندن کتاب (کتاب های رمان در درجه اول و بعد خوندن مقالات و نوشته هایی که در اینترنت موجود هست برای الهام گرفتن برای تولید محتوای متنی). روزانه هم حداقل می تونم یک ساعت رو برای یادگیری زبان اختصاص بدم و می دونم که یادگیریه هر چهار مهارت احتیاج به زمان زیادی داره. بنابراین این طور حساب کردم که اگه در طول هفته شیش روز و روزی یک ساعت مطالعه بکنم و جمعه ها رو استراحت بکنم، بعد از یک سال می تونم شاهد بهبود ریدینگ و لیسنینگم باشم؛ هر چند لیسنینگ احتیاج به زمان بیشتری داره و حداقل باید دو سال روش کار بکنم تا یه تسلط نسبی بهش پیدا بکنم و اسپیکینگ هم که کاملا مشخصه دو الی سه برابر لیسنینگ زمان احتیاج داره تا یه تسلط نسبی بهش پیدا کرد! (حداقل چهار سال).
    من یه پیام هم خدمتتون فرستادم و شرایط خودمو براتون به همین شکلی که اینجا تشریح کردم، نوشتم. لطفا آموزش مناسب با شرایط من رو ذکر بکنید تا با راهنمایی ها و پشتیبانی های شما شاهد پیشرفت روزانم باشم.
    خیلی ممنون و سپاسگزارم از زحمات شما

    1. سلام محسن جان.
      اول دوره رایگان 9 روزه را ثبت نام کنید تا سریعتر بتونید به نتیجه برسید: http://drzaban.com/free-course/
      بعد در دوره فرمول 1 پیش ثبت نام کنید و زمان ثبت نام پلن جامع را انتخاب کنید: http://drzaban.com/formula-1/
      اگر هم به صورت خودآموز می خواهین مظالعه کنید و سطحتون متوسط است کتاب انگلیسی واقعی آمریکایی و محصول فرندز خیلی می تونه کمکتون بکنه. برای تعیین سطح هم می تونید روی سایت امتحان بدید برای این منظور حتما باید سطح 2 باشید. http://drzaban.com/placement-1/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.