فکر کردن به زبان انگلیسی: چگونه و چرا؟

فکر کردن به زبان انگلیسی یکی از قدم‌های مهم برای تسلط به زبان انگلیسی است لیکن بسیاری از فراگیران زبان انگلیسی این نکته مهم را نادیده می‌گیرند.

 

شاید فکر کردن به زبان انگلیسی ساده نباشد اما حداقل آن این است که می‌توانید در هر بخش از شبانه‌روز آن را انجام دهید.

 

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که تصمیم به فکر کردن به زبان انگلیسی به عهده شخص شماست و این تصمیم باید از همان اولین روزهای یادگیری زبان انگلیسی گرفته شود.

 

چرا باید به زبان انگلیسی فکر کرد؟

شاید بپرسید چرا باید این همه به خودمان دردسر دهیم و از همان ابتدا به زبان انگلیسی فکر کنیم؟ در پاسخ باید گفت فکر کردن به زبان انگلیسی به ویژه در آغاز کار ساده‌ترین روش برای مرور لغات و فکر کردن به ساختارهای دستوری آموخته شده است. بعلاوه وقتی مغز را مجبور به فکر کردن می‌کنید اطلاعات آموخته شده قبلی نیز فعال می‌شوند و در نتیجه کاربرد واقعی کلمات و ساختارها را در موقعیت‌های واقعی یاد می‌گیرید. همچنین سرعت انتقال لغات غیرفعال به فعال افزایش می‌یابد.

 

لغات غیرفعال لغاتی هستند که در حافظه کلامی ذخیره می‌شوند و برعکس لغات فعال هنگام استفاده برای اسپیکینگ و رایتینگ به سرعت قابل دسترسی نیستند.

 

دلیل دیگری که باید به زبان انگلیسی فکر کنیم این است که بر اساس یکی از تحقیقات انجام شده توسط تیم روانشناسی دانشگاه شیکاگو مشخص شده است که زبان در استدلال نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

بر این اساس افراد نسبت به موضوعاتی که نسبت به آن‌ها تعصب کمتری دارند تصمیماتی منطقی‌تر می‌گیرند چرا؟ زیرا بر اساس گفته مدیر این تیم یادگیری زبان بسیار اثرگذار است.

 

بنابراین با فکر کردن به زبان انگلیسی نه تنها مهارت‌های یادگیری شما از همان ابتدا به سرعت تقویت می‌شوند بلکه می‌توانید تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیرید.

 

چگونه به انگلیسی فکر کنیم؟

برای فکر کردن به زبان انگلیسی تنها راه این است که آگاهانه تلاش کنید. در اینجا به معرفی چند راهکار می‌پردازیم:
۱. اولین کار مهم این است که پیرامون خود باید حبابی از زبان ایجاد کنید به خصوص اگر سطح شما متوسط یا بالاتر است. منظور از حباب زبان این است که زبان انگلیسی را باید در زندگی خود وارد کنید.

 

۲. دومین قدم این است که به صورت آگاهانه چیزهای پیرامون خود را به زبان انگلیسی توصیف کنید. اگر دایره لغات شما ضعیف است یکی از بهترین راه‌ها این است که پیرامون اتاق، محیط کار، مدرسه و محله خود را نگاه کنید و هر چه را می‌بینید به صورت ذهنی نام‌گذاری کنید.

 

اگر رنگ‌ها را می‌شناسید چیزهای اطراف خود را به دقت نگاه کنید و برای هر یک رنگ مرتبط آن را در نظر بگیرید مثلاً orange folder (پوشه نارنجی) – اگر به تازگی یادگیری کلمات مربوط به لوازم منزل، صفات و یا کلمات مربوط به توصیف افراد را شروع کرده‌اید به همین روش عمل کنید.

 

به تدریج که دایره واژگان شما قوی‌تر می‌شود شروع کنید به ساخت عبارت و توصیف اتفاقات پیرامون خود. سعی نکنید که مطالبی را که بالاتر از سطح شماست را بیان کنید. مثلاً اگر در سطح مبتدی هستید احتمالاً جمله زیر برای شما دشوار خواهد بود:

  “I wish I would’ve been there”                                   . ای‌کاش آنجا بودم

در عوض می‌توانید همین جمله را ساده‌تر بکنید. مثلاً:

I want to go there                  . می‌خواهم آنجا بروم

یا یک جمله‌ای مثل این:

I wanted to go there but I couldn’t.”                   . می‌خواستم آنجا بروم اما نتوانستم

 

۳. اگر سطح شما بالاتر از متوسط است به مکالماتی که در طول روز به زبان فارسی انجام می‌دهید فکر کنید و سعی کنید معادل انگلیسی آن‌ها را بسازید. وقتی صبح هنگام از منزل خارج می‌شوید با همسایه خود احوالپرسی می‌کنید می‌توانید فکر کنید که همین مکالمه را چگونه باید به انگلیسی انجام داد.

 

شاید در مسیر رفتم به سر کار به مغازه‌ای بروید و بخواهید چیزی خرید کنید. کافی است با خود بیاندیشید که همین سفارش خرید را چگونه به انگلیسی باید انجام دهم.

اگر کلمات و یا عباراتی هستند که معادل انگلیسی آن‌ها را نمی‌دانید آن‌ها را در گوشی خود ثبت کنید و پس از بازگشت به منزل معادل آن‌ها را در Google translate پیدا کنید. بدین ترتیب می‌توانید کلمات و عبارات کاربردی که هر روز با آن‌ها سر و کار دارید را به سرعت یاد بگیرید.

 

۴. آخرین راهکار این که با خودتان در مقابل دوربین صحبت کنید. با این کار علاوه بر سازماندهی افکار تلفظ خود را نیز تقویت می‌کنید. همچنین می‌توانید از خودتان فیلم بگیرید و مراحل پیشرفت خود را در هر فیلم ارزیابی کنید. مثلاً در یک فیلم در مورد آب و هوا صحبت کنید.

 

در فیلم دیگر به مخاطبان فرضی خود داستان شروع یادگیری زبان انگلیسی‌تان را توضیح دهید و اینکه در حال حاضر از چه روشی استفاده می‌کنید. بسیاری از زبان آموزان و حتی افراد چندزبانه معروف دقیقاً همین کار را می‌کنند و دائماً ویدئوهای خود را در یوتیوب منتشر می‌کنند. شما با این کار می‌توانید هم زبان انگلیسی را تمرین کنید و هم با بسیاری از زبان آموزان ارتباط پیدا کنید.

 

انگلیسی را بخشی از زندگی خود کنید.

اگر می‌خواهید دائماً به انگلیسی فکر کنید باید از منطقه امن خود خارج شوید. اصلاً نترسید قول می‌دهم هیچ مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

 

برخی افراد نسبت به یادگیری زبان نگاهی بسته دارند به این معنا که فکر می‌کنند زبان را باید در پاره‌ای از اوقات خاص خواند و همین کافی است. و جالب اینکه بعد از آن هر چه انجام می‌دهند هیچ ربطی به زبان انگلیسی ندارد.

وقتی از بسیاری از افراد می‌پرسم که بیرون از کلاس برای تقویت مهارت‌های انگلیسی خود چکار می‌کنند اغلب یا هیچ کاری انجام نمی‌دهند و یا خیلی کم آن‌ها بررسی می‌کنند. اصطلاحاً بعد از کلاس انگلیسی را می‌بوسند و کنار می‌گذارند

 

به همین دلیل حتی پس از سالها کلاس رفتن هنوز برای صحبت کردن مشکل دارند. یکی از بهترین روش‌ها برای یادگیری زبان زندگی کردن در یک کشور خارجی است اما این امر به تنهایی کافی نیست چرا که

 

اولاً افراد را متعهد به استفاده از زبان انگلیسی نمی‌کند دوما هزینه‌های زندگی در یک کشور خارجی در توان هر کسی نیست. خبر خوش این که ناچار نیستید برای یادگیری زبان انگلیسی به خارج از ایران سفر کنید. بسیاری از افراد زبان انگلیسی را در کشورهای عربی و یا افغانستان از طریق دوره مکالمه آنلاین دکتر زبان یاد گرفته‌اند.

 

در اینجا چند راهکار معرفی می‌کنم که می‌توانید تا حد زیادی آن‌ها را در زندگی روزمره به کار بگیرید:

  • خواندن اخبار و مقالات انگلیسی را آغاز کنید.
  • تنظیمات گوشی همراه خود را به زبان انگلیسی تنظیم کنید.
  • فیلم‌ها را به زبان انگلیسی تماشا کنید. اگر به تماشای یک فیلم ایرانی نشسته‌اید سعی کنید آن را با زیرنویس انگلیسی یا دوبله انگلیسی تماشا کنید. با این کار سرعت ریدینگ خود را بالا می‌برید.
  • فیلم‌های مورد علاقه خود را در یوتیوب تماشا کنید.
  • به آهنگ‌های انگلیسی گوش کنید. بهتر است آهنگ‌ها را همراه با متن گوش کنید.
  •  در سایتهایی مثل Couchsurfing.com به افراد انگلیسی زبان بپیوندید. یادتان باشد برای صحبت کردن به زبان انگلیسی راه های گوناگونی وجود دارد، پس بهانه ممنوع!

 

خب نظرتان چیست؟

آیا تا به حال برای یادگیری زبان انگلیسی خود را در فشار قرار داده‌اید؟ چقدر حاضرید از نقطه امن خود خارج شوید؟ برای آنکه زبان انگلیسی جزئی از زندگی شما شود چه گام‌هایی برداشته‌اید؟

 

مطمئن هستم فقط با به کار بستن دو سه مورد از موارد گفته شده در این مقاله شاهد تغییرات بسیاری در صحبت کردن خود و نیز بالا رفتن قدرت تفکر خود به انگلیسی خواهید بود.

 

یادگیری زبان را مثل یک بازی ببینید و دائما در مورد آن مطالعه کنید. یادتان باشد مهمترین چیز این است که از یادگیری لذت ببرید و مدام خود را به چالش بکشید.

8 دیدگاه برای “فکر کردن به زبان انگلیسی: چگونه و چرا؟

  1. با سلام سوالی داشتم
    چه فرقی بین
    Could you help me?
    و
    can you help me?
    هست ؟؟ اگه به ایمیل زیر بفرستید ممنون میشم یا همین جا جواب بدید
    oghabweb2@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.