12 اشتباه رایج زبان آموزان و راهکارهای اصلاح آن – قسمت دوم

اشتباه شماره ۷: دنبال نکردن علایق
یکی از رایج ترین دلایلی که فراگیران یادگیری زبان را رها می کنند این است که از آن زبان خسته می شوند. ممکن است شما هم از یک پروسه یادگیری خسته شوید.

مثلا مرور لیستهای لغت، استفاده از فلش کارت و خواندن داستانهایی که اصلا و ابدا به آنها علاقه ای ندارید. بسیاری از زبان آموزان به این نکته واقف نیستند که قادرند یادگیری زبان را برای خود جذاب کنند.

یادتان باشد مجبور نیستید کتابهای خسته کننده ای را مطالعه کنید که هیچگاه به کارتان نمی خورند. بدیهی است که اگر به مطلبی علاقه مند نباشید یادگیری موثری اتفاق نخواهد افتاد.

 

راهکار:
فعالیتهای یادگیری تان را با علائق خود پیوند بزنید. ببینید به چه چیزی علاقه مندید. مثلا اگر به ورزش علاقه مندید برای تقویت مهارت ریدینگ، مقالات ورزشی را بخوانید.

یا با یک دوست انگلیسی زبان که طرفدار تیم فوتبال مورد علاقه شماست چت کنید. لغات بدرد بخور در زمینه فوتبال را یاد بگیرید. در کانال آپارات و غیره ویدئوهای مربوط به ورزش را تماشا کنید. خلاصه فقط به ندای دلتان گوش کنید و یادتان باشد که یادگیری یک زبان به هیچ وجه نباید خسته کننده باشد.

 

اشتباه شماره ۸: صحبت نکردن به اندازه کافی
اگر می خواهید یک زبان را به طور موثر یاد بگیرید، باید تئوری و عمل را با هم ترکیب کنید. اشتباه بسیاری از زبان آموزان این است که به اندازه کافی صحبت نمی کنند.

البته یادگیری لغت و خواندن مطالب فراوان در پیشرفت شما بسیار موثر است، اما این موارد را باید با مهارت های اسپیکینگ و رایتینگ ترکیب کنید. در غیر این صورت فقط در مهارتهای خواندن و شنیدن مسلط می شوید ولی در مهارت صحبت کردن خیر.

 

راهکار:
وقتی لغات جدید را یاد می گیرید سعی کنید سریعا با آنها جمله سازی کنید حتی اگر شده یک جمله. هنگامی که به طور همزمان به تمرین مهارت اسپیکینگ می پردازید در واقع به بهترین شکل ممکن لغات را به خاطر می سپارید.

حتی اگر کسی را سراغ ندارید که با او به تمرین اسپیکینگ بپردازید، روشهای متعددی را می توانید استفاده کنید. مثلا می توانید با صدای بلند به توصیف پیرامون خودتان بپردازید. یا در مورد اخبار نظر بدهید و یا در مورد موضوعی که به آن علاقه مندید سخنرانی کنید.

فقط مطمئن شوید که تا جایی که می توانید صحبت کنید. به این ترتیب پیشرفت می کنید و در عین حال انگیزه اتان هم افزایش می یابد.

 

اشتباه شماره ۹: داشتن انتظارات نامعقول
یکی دیگر از اشتباهات رایج اغلب زبان آموزان این است که از خودشان و میزان پیشرفتشان انتظاری نامعقول دارند. یعنی می خواهند راه صدساله را یک شبه طی کنند. نتیجه این دیدگاه این است که فقط به خودشان فشار بی مورد می آورند!

 

راهکار:
دوباره به الگوی SMART باز می گردیم. همانگونه که در این الگو گفته ایم، اهداف شما باید واقع بینانه باشند. یعنی این که بتوانید به آنها برسید.

مثلا آیا می توانید در همین هفته صد لغت یاد بگیرید؟ و یا ظرف یک ماه با تسلط کامل به زبان انگلیسی صحبت کنید؟ احتمال زیاد نه! پس، از خودتان انتظار معقول داشته باشید تا سریعتر موفق شوید و رضایت بیشتری از خودتان داشته باشید.

یادتان باشد که یادگیری یک زبان پروسه ای است که نیازمند تعهد و انضباط شخصی است. و با رعایت این دو دیر یا زود نتایج خیلی خوبی خواهید گرفت.

 

اشتباه شماره ۱۰: نداشتن ثبات و تعهد
آیا تا بحال برای یادگیری یک زبان به خودتان قول داده اید؟

برخی از فراگیران فقط “می خواهند که یاد بگیرند” اما تعهد لازم برای یادگیری را ندارند. این افراد دائما برای یادگیری اهمال کاری می کنند و کلاسهای خود را کنسل می کنند و به این ترتیب پیشرفتشان لاک پشتی می شود.

 

راهکار:
تعهد به انجام یک چیز مثل این است که به خودتان یک قول بدهید. فرمول موفقیت شخصا برای من دو کلمه است: کار سخت + تعهد. فقط کار سخت کافی نیست، باید پیشرفت و یادگیری منظم را به صورت آگاهانه انتخاب کنید.

اگر با این مسئله مشکل دارید، این سوال را از خودتان بپرسید: کمترین زمان و آسانترین چیزی که می توانم خودم را به انجامش متعهد کنم چیست؟

سپس آن کار را انجام دهید. بعد از آن زمان و حجم کار بعدی را کمی بیشتر کنید. درست مثل نخ زدن دندان. ابتدا یک دندان را نخ می زنیم سپس دندان بعدی و بعدی و به این ترتیب همه دندانها را نخ می زنیم!

 

اشتباه شماره ۱۱: مقایسه خود با دیگران
اینکه اطراف خود را با زبان آموزان الهام بخش پر کنیم، امری بسیار ضروری است. این افراد می توانند کسانی باشند که شخصا آنها را می شناسید و یا کسانی که در رسانه های اجتماعی دنبال می کنید و یا به خواندن مقالات و کتابهای آنها علاقه مندید.

شاید این افراد تا حدی برای شما الهام بخش و انگیزه بخش باشند، اما سطح بالای آنها در زبان انگلیسی نباید موجب نا امیدی شما شود. اشتباه بزرگ بسیاری از زبان آموزان این است که خودشان را با دیگران مقایسه می کنند. مثلا “فلانی لهجه بهتری از من داره.

” یا ” فلانی انگلیسی محاوره ای را بهتر از من می فهمه.” راستش  حاصل این دیدگاه فقط یک چیز است و آن اینکه شما را از پیشرفت عقب می اندازد و اعتماد به نفس تان را به شدت کاهش می دهد.

 

راهکار:
شما هر روز سخت کار می کنید و پیشرفت می کنید. همه کسانی که الان از شما “بهتر” هستند همین روال را طی کرده اند. شما هم اگر پشتکار به خرج دهید به همین نقطه خواهید رسید.

خلاصه این که شما ساختار منحصر به فرد خودتان را دارا هستید! و فقط هم همین نکته مهم است. شما فوق العاده اید و باید به جای اینکه مدام دیگران را ببینید و از آنها بُت بسازید،  به پیشرفتهای خودتان افتخار کنید.

 

اشتباه شماره ۱۲: ترس از اشتباه کردن
این مورد آخر مرتبط  با مورد قبلی است. ترس از اشتباه یعنی اینکه:

  • هنگامی که فرصتش را دارید کمتر صحبت می کنید و در نتیجه کند تر پیشرفت می کنید.
  • بیشتر بر جنبه های منفی تمرکز می کنید تا جنبه های مثبت. در نتیجه کلافه شده و از انگیزه کمتری برخوردارید.
  • دایما به خودتان فشار می آورید تا بدون عیب و نقص صحبت کنید و درنتیجه مدام استرس دارید و از خلاقیت کمتری برخوردارید.

 

راهکار:
به اشتباهات خود جور دیگری نگاه کنید. اشتباهات، شکست نیستند بلکه فرصتهایی هستند برای یادگیری. اشتباهات خود را به دید یک درس بنگرید. از آنها چه چیزی آموخته اید؟

چگونه می توانید دفعه بعدی متفاوت تر عمل کنید؟ آموختن از اشتباهات، خیلی هم عالی است. هیچ کسی کامل نیست. همه افراد از جمله خود بومی زبانها اشتباه می کنند! پس به خودتان ایمان داشته باشید و رویاهای خود را دنبال کنید!

 

لطفا اولین کسی باشید که نظر خود را در خصوص مطالب گفته شده در این مقاله برای ما می نویسید.

4 دیدگاه برای “12 اشتباه رایج زبان آموزان و راهکارهای اصلاح آن – قسمت دوم

  1. سلام .واقعاتاثیر گدار بووود ممنون
    من که قرار بود(است)تو یه ماه زبانم رو فول کنم حالا ببینیم چیمیشه

  2. تشکر ، مقاله خوب و کاربردی بود و از زحمات شما سپاسگزاری میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.