چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟  آیا ربطی به ژن دارد؟ آیا واقعا استعداد یادگیری نداریم؟ راستش موضوع هیچ ارتباطی به ژن یا استعداد ندارد. پاسخ این سوال را در 9 مورد خلاصه کرده ام تا ببینید دلیل آن چقدر ساده است.

 

شاید بعضی اوقات حس کنید که مهارت اسپیکینگ شما در حال بهتر شدن است. اغلب ایمیل هایی از افراد دریافت می کنم با این مضمون که می گویند:

 

“لطفا به من کمک کنید! خیلی وقته زبان می خونم اما احساس می کنم اصلا پیشرفت نمی کنم. پیشنهاد شما چیه؟ چه کار کنم؟”

 

حالا بیایید این 9 علت را با هم بررسی کنیم و ببینیم واقعا چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

 

دلیل اول: به اندازه کافی برای یادگیری وقت نمی گذارید.

 

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

 

همین اول بگویم که افسانه هایی مثل یادگیری زبان در 10 جلسه و امثال این فریب ها را فراموش کنید. در مقاله “یادگیری انگلیسی در 10 جلسه؛ رویا یا واقعیت؟!” این موضوع را کاملا توضیح داده ام. یادگیری انگلیسی نیازمند زمان است. برای این منظور باید حداقل روزانه یک ساعت تمرین کنید. اگر فقط می خواهید آخر هر هفته کمی به تمرین بپردازید این پروسه بسیار بسیار طولانی خواهد شد. باید هر روز تمرین کنید. حتی اگر شده هر روز ده دقیقه تمرین کنید بهتر از این است که اصلا تمرین نکنید و در عوض آخر هر هفته  چندین ساعت تمرین کنید!

 

حتما این بیت سعدی بزرگ را بخاطر داشته باشید:

رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود      رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود

 

دلیل دوم: بیش از حد منفعل هستید.

شاید شما نیز آنقدر ساده باور باشید که گول برخی از افراد را می خورید و فکر می کنید صرفا با خوابیدن می توان انگلیسی را یاد گرفت! ولی واقعیت این است که یادگیری این چنین نیست.

 

صرفا با گوش کردن و منفعل بودن نمی توان زبان را یاد گرفت بلکه باید به صورت فعال به تمرین بپردازید. اسپیکینگ یکی از مهارتهایی است که به یادگیری فعال نیازمند است. اگر کسی را ندارید که با او تمرین کنید می توانید از این روشها تمرین کنید. سعی کنید حدس بزنید که یک فرد چگونه می خواهد جمله اش را تمام کند. لغات جدیدی را که می شنوید حفظ کنید و معانی آنها را در دیکشنری پیدا کنید. با خودتان حرف بزنید. هر لغت و اصطلاح جدیدی که یاد می گیرید در نوشتار و گفتار خود استفاده کنید.

 

دلیل سوم: مرور نمی کنید.

 

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

 

بسیاری از زبان آموزان به اندازه کافی مطالب آموخته شده را مرور نمی کنند. وقتی مطلبی را قبل از فراموش شدن مرور می کنید با این کار به مغز خود پیام می دهید که این مطلب مهم است پس آن را به خاطر بسپار. پس هرگز مرور مطالب قبلی را فراموش نکنید.

 

دلیل چهارم: بیش از حد از زبان فارسی استفاده می کنید.

هیچگاه توضیحات جمله را به فارسی ننویسید. ترجمه لغات و اصطلاحات به فارسی صرفا دانش شما را زیاد می کند اما روش مناسبی برای تمرین کردن نیست.

 

دلیل پنجم: بیش از حد روی اشتباهاتتان تمرکز می کنید.

 

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

 

بسیاری از زبان آموزان اصرار دارند تا اشتباهات خود را بفهمند. زیرا فکر می کنند با تصحیح این اشتباهات زبانشان بی عیب و نقض خواهد شد. اما تمرکز روی اشتباهات کار نادرستی است. زیرا اولا تمرکز روی اشتباهات باعث می شود خجالت بکشید در نتیجه کمتر صحبت کنید. دوما برخی از اشتباهاتی که افراد به آن اشاره می کنند اساسا اشتباه نیستند.

 

دلیل ششم: جملات و عبارات را در کانتکس یاد نمی گیرید!

وقتی یک کلمه جدید را یاد می گیرید اولین چیزی که باید بفهمید معنای آن کلمه نیست بلکه باید ببینید چه موقع از آن کلمه باید استفاده کرد. کانتکس یا موقعیت کاربرد یک جمله بسیار مهم است. به همین دلیل در آموزش های یک دقیقه ای همیشه ابتدا به توضیح یک موقعیت می پردازم. همچنین به جای اینکه به آموزش تک تک کلمات بپردازم معمولا عبارات فعلی را به شما آموزش می دهم. باید ببینید که هر کلمه با چه کلمات دیگری جفت و جور می شود و معنای آن چیست؟ پس بر خلاف متدهای سنتی هیچ وقت کلمات را به صورت تک تک یاد نگیرید!

 

دلیل هفتم: واقعا نیازی به یادگیری انگلیسی احساس نمی کنید!

بعضی اوقات افرادی هستند که دوست دارند انگلیسی را یاد بگیرند اما واقعا نیازی به آن ندارند یا حداقل هنوز این نیاز را به طور جدی حس نکرده اند. مثلا افرادی به من پیام می دهند و می گویند: “در مهارت خواندن و نوشتن انگلیسی خوب هستم، اما می خواهم اسپیکینگم بهتر شود”. معمولا پاسخی که به این افراد می دهم این است که باید زمان بیشتری را برای اسپیکینگ اختصاص دهید.

 

بعد می گویند: “آخر کسی نیست که با آنها تمرین کنم”، پاسخ می دهم که در دوره مکالمه آنلاین فرمول یک شرکت کنید. و در آخر بهانه می آورند که “آخه وقتش را ندارم”. سوال من این است اگر واقعا برای صحبت کردن وقت ندارید آیا واقعا به انگلیسی نیاز دارید؟ اگر انگیزه شما برای یادگیری زبان به انذازه کافی قوی باشد، یادگیری آن زبان یا هر مهارت دیگر چندان دشوار نخواهد بود. نیچه جمله بسیار زیبایی دارد که می گوید: کسی که برای زندگی کردن دارای یک “چرا” است، می تواند تقریبا هر “چگونگی” را تاب بیاورد!

 

دلیل هشتم: سطح زبان شما مبتدی نیست.

وقتی یادگیری انگلیسی را آغاز می کنید، در ابتدا پیشرفت شما خیلی سریع خواهد بود. در واقع 75 درصد انگلیسی محاوره ای متشکل از 400 کلمه یا همین حدود است. بنابراین یادگیری این لغات و ساختارها خیلی ساده است. هر چه پیشرفت می کنید با عبارات و کلماتی آشنا می شوید که استفاده از آنها خیلی متدوال نیست. و یادگیری این کلمات و عبارات به کندی پیش می رود. در نتیجه طبیعی است که احساس کنید پیشرفت تان کند شده است و این نشانه خوبی است چون در واقع نشان می دهد شما در حال پیشرفت کردن هستید. متاسفانه از آنجایی که اغلب زبان آموزان از این راز آگاه نیستند، دقیقا همان زمان که در حال پیشروی هستند دست از تلاش بر می دارند!

 

دلیل نهم: حاضر نیستید برای یادگیری زبان هزینه کنید!

 

 

افراد پیشرو هر جامعه که 20 درصد یک جامعه را تشکیل می دهند؛ همواره اولویت خود را بر آموزش مدام خود می گذارند و برای این منظور هر ساله دهها و بلکه صدها میلیون تومان هزینه می کنند. قطعا صرف این مبالغ برای یادگیری از سر بی علاقگی آنها نسبت به پول نیست. بلکه بر عکس، این افراد به دلیل هوش بالا به این واقعیت پی برده اند که هر ریالی که برای رشد و آموزش خود هزینه می کنند، دهها و حتی صدها برابر آن را دریافت خواهند کرد.

 

چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟ یکی از دلایلی که عموم افراد هرگز زبان را یاد نمی گیرند این است حاضر نیستند برای این موضوع هزینه ای پرداخت کنند. آنها فکر می کنند می توانند به تنهایی و بدون دریافت کمک از دیگران زبان انگلیسی را به راحتی یاد بگیرند. به نظر این افراد، پرداخت هزینه برای یک دوره آموزشی مناسب و یا خرید محصولات آموزشی مناسب صرفا دور ریختن پول است. زیرا تصور می کنند همین مطالب را می توانند در صدها سایت رایگان پیدا کنند.

 

اولین بهانه این افراد برای نخریدن محصولات و یا دوره های آموزشی این است که این گونه دوره ها یا محصولات گران هستند.

 

بله، شاید این محصولات یا دوره ها گران باشند. اما فراموش نکنید هزینه ای که بابت ندانستن زبان انگلیسی خواهید پرداخت نسبت به هزینه ای که برای یادگیری انگلیسی می پردازید بسیار بسیار سنگین تر است! افراد بهانه جو به راحتی برای مواردی مثل رفتن به رستوران، خرید بازی های ویدیویی، رفتن به سینما، خرید گوشی جدیدتر و امثال آن هزینه می کنند. اما برای رشد و آموزش فردی خود خیر. زیرا اساسا یادگیری انگلیسی جزو اولویت های مهم آنها نیست.

 

پس اگر می خواهید جزو افراد پیشرو جامعه باشید، باید روی آموزش خودتان؛ از جمله یادگیری زبان سرمایه گذاری کنید. زیرا پرداخت پول برای این منظور نوعی سرمایه گذاری است نه هزینه! سرمایه گذاری که تا آخر عمرتان هزاران برابر آن را برداشت خواهید کرد.

 

خب، حالا کدام یک از دلایل ذکر شده جزو مهمترین دلایل شما برای یاد نگرفتن زبان انگلیسی است. آیا دلیل دیگری دارید که به این لیست اضافه کنیم؟

 

به من بگید چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟ از این که نظر خود را در بخش نظرات برای ما درج می کنید از شما متشکرم!

 

 

 

 

کتاب انگلیسی واقعی آمریکایی

 

 

 

 

 

 

 

 

9 دیدگاه برای “چرا نمی توانیم انگلیسی یاد بگیریم؟

  1. من خیلی کلاس رفتم. کلا آدم خجالتی هم نیستم اما مشکل اصلی من اینه که فکر می کنم اگه یک جمله رو اشتباه بگم همه بهم می خندن یا توی دلشون مسخره ام می کنن. بعد یهو استرس می گیرم و کلا بی خیال می شم:)

  2. سلام استاد من از تمرین و تکرار بدم میاد و نمیتونم ،hom work ,حل کنم

  3. از نوجوانی آرزو داشتم انگلیسی را مثل زبان مادری صحبت کنم،و این آرزوی تحقق نیافته همچنان در دلم باقیست،زمانی که شرایط مهیا بود ،کلاس رفتم و بابت خرید کتاب و سی دی های آموزشی هزینه کردم، اما …حق با شماست با این که بسیار علاقه مند بودم و هستم.همیشه برای ادامه ی یادگیری بهانه آوردم ،تنبلی کردن موجب شد اهمیت ارزش زبان آموزی را از اولویت هام حذف کنم، بابت این انتخاب،بسیار آزرده خاطرم،عذاب وجدان دارم ولی هیچ حرکتی هم در جهت یادگیری زبان نمی کنم😔

  4. من دلیلی برای یاد نگرفتن زبان انگلیسی نمی بینم. بزرگترین اقتصادها و تکنولوژی های دنیا مربوط به انگلیسی زبان ها هست و هر چی که جلوتر میریم لزوم یادگیری زبان انگلیسی بیشتر از ماه گذشته و سال گذشته احساس میشه و آدم احساس می کنه مدام داره از زندگی خودش عقب تر میفته! می دونه خلا ای در زندگیش وجود داره که جز یادگیری زبان انگلیسی چیز دیگه ای نمی تونه اونو پر بکنه. بیشتر سایت ها و کتاب های خوب دنیا به زبان انگلیسی هست. من عاشق دیجیتال مارکتینگ و برنامه نویسی چه با وردپرس و چه با زبان هایی مثل جاوااسکریپت و پی ایچ پی هستم؛ از اونجایی که انگلیسیم خیلی خوب نیست احساس کمبود شدیدی در این حوزه می کنم؛ مسلما اگه پایه انگلیسیم خوب بشه با لذتی باور نکردنی با سایت های انگلیسی کار خواهم کرد، هنر دیجیتال مارکتینگ رو یاد خواهم گرفت و روز بروز هم در زندگیم و هم در کسب و کارم پیشرفت خواهم کرد. الان کسایی که پایه انگلیسی قوی ای دارن بهترین جایگاه ها رو در برنامه نویسی و دیجیتال مارکتینگ از آن خودشون دارن. ممنون بخاطر تهیه چنین مقالات و ویدئوهای ارزشمندی

    1. با اراده و پشتکاری که شما دارید قطعا موفق خواهید داشت. حتما در لایوهای آموزشی روزهای فرد در اینستاگرام هم شرکت کنید!

  5. ممنون بخاطر پاسخگویی
    سعی می کنم شرکت کنم مهندس
    بزرگترین مشکل من در یادگیریه زبان انگلیسی اینه که از یه طرف باید دیجیتال مارکتینگ و سئو و تولید محتوا رو یاد بگیرم که این خودش یعنی من باید زیاد کتاب بخونم و به سایت های ایرانی و خارجی زیادی سر بزنم. تنظیم و هماهنگ کردن تمام اینها کنار هم کار مشکلی هست که ممکنه بعد یه مدت آدمو فرسوده و خسته بکنه. می دونم آدم وقتی چنتا هندونه رو با هم بر میداره بار سنگینی رو روی دوشش میزاره و بهتره یه کارو انجام بدی و بعد بری سراغ کار بعد (اصطلاحا روی یه کار تمرکز کن و از انجام چن کار با هم پرهیز کن!) ولی شرایطم جوریه که باید روی هر دو تا حوزه کار بکنم تا نتیجه مطلوبی بگیرم. در واقع برنامه ریزی و هماهنگ کردن این دو کار با هم بزرگترین دغدغه من هست؛ صد البته که من هر روز ورزش هم می کنم می دوم وزنه می زنم و برای سلامتیم خیلی ارزش قائلم و بر روی ورزش کردن و کمک کردن به مادرم برای کارهای خونه هم باید وقت و زمان کافی رو هم بزارم. ولی فکر می کنم اگه یه مقدار از زمان دیجیتال مارکتینگ بزنم و اونو روی زبان بزارم مشکلم تا حدودی برطرف بشه که خود این کار هم زمان بر هست و باید اونو جزو عادت هام در بیارم.

    1. حتما از روی نیم ساعت تا یکساعت شروع کنید و به صورت عادت روزانه در بیارید. قطعا نتیجه عالی خواهید گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.