آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی

موزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی

 

در این مقاله سعی می کنم آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی رو برای کسانی که در حال یادگیری زبان هستند یا تازه قصد دارن یادگیری زبان رو شروع کنن ارائه کنم.

 

در واقع من در این مقاله به سوالات و یا ابهامات شما در زمینه یادگیری سریع زبان انگلیسی پاسخ داده ام.

 

 

 

خیلی از زبان آموزان می پرسند:

 

بالاخره می تونم به راحتی و بدون مکث به زبان انگلیسی صحبت کنم؟

پاسخ: بله. حتما می تونید. اما به شرط رعایت کردن چندین نکته مهم و کلیدی.

 

آیا رسیدن به این هدف آسونه؟

پاسخ:خیر ،اما غیر ممکن هم نیست!

 

یادگیری زبان انگلیسی  هم مثل  یادگیری هر مهارت دیگه، شیوه و تکنیک های خاص خودش رو داره. البته که مسیر یادگیری یک زبان خارجی دشوار و ناهمواره، فراز و نشیب داره، در میانه راه گاهی خسته و ناامید می شی. گاهی با رغبت در این مسیر گام بر میداری و دوباره فرایند یادگیری برات کسالت آور می شه و در نهایت شاید برخلاف میل باطنی و اشتیاق به یادگیری،در میانه راه تسلیم بشی و از تلاش برای یادگیری دست بکشی.

 

در مقاله آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی می خوام بهتون 9 تا نکته کلیدی بگم که اگه در مسیر یادگیری زبان انگلیسی این نکات کلیدی رو رعایت کنید حتما می تونید مثل یک فرد انگلیسی زبان به راحتی به انگلیسی صحبت کنید.

 

 

نکته کلیدی شماره 1: هدفگذاری و تمرکز بر تصویر بزرگتر

 

در این خصوص دو نکته رو مد نظر داشته باشید.

 

  • اهداف خودتون رو دقیقا مشخص کنید.

این، مهمترین اصل یادگیری یک زبان خارجیه. یعنی اول از همه باید ببینید واقعا به دنبال یادگرفتن چه نوع انگلیسی هستید. انگلیسی واقعی یا انگلیسی کتابی؟

 

اگر هدف شما فقط شرکت در یک آزمون خاصه، در این صورت باید انگلیسی کتابی رو یاد بگیرید. مثلا اگه می خواید در آزمون تافل یا آیلتس شرکت کنید باید انگلیسی کتابی رو یاد بگیرید که شامل یادگیری نکات گرامری ، اصطلاحات، کلمات و عباراتیه که بتونید با استفاده از آنها در این آزمونها قبول بشید.

 

اما اگر هدف شما سفر کردن و صحبت کردن با افراد بومی زبانه در این صورت باید انگلیسی واقعی رو یاد بگیرید. یعنی کتاب های گرامر و کتاب های لغت و غیره رو بگذاری کنار و انگلیسی ای رو یاد بگیری که افراد بومی زبان در یک کشور خارجی صحبت می کنن.

 

  • روی تصویر بزرگتر تمرکز کنید.

تصویر بزرگتر یعنی چی؟

یعنی با اعتماد به نفس و روان صحبت کردن! یعنی اینکه بدون توجه به گرامر و قواعد زبان صرفا روی دو مهارت لیسینیگ و اسپیکینگ تمرکز کنیم.

اشکال کار خیلی از زبان آموزها اینه که با تمرکز کردن روی یادگیری گرامر و رعایت قواعد گرامری هنگام صحبت کردن، فرصت تمرکز روی تصویر بزرگتر رو از دست میدن.

(که همان مهارتهای لیسنینگ و اسپیکینگ هستند)

البته دونستن مبانی لغت و گرامر در هر زبانی ضروریه. اما تمرکز اصلی شما باید روی Fluency باشه. Fluency یعنی توانایی فهمیدن مطالب انگلیسی و صحبت کردن بدون تلاش و بدون فکر.

این دو تکنیک به شما کمک می کنند تا به راحتی به زبان انگلیسی صحبت کنید.

 

نکته کلیدی شماره 2: زیاد گوش کنید و تکرار کنید.

 

 

در نکته کلیدی شماره 1 گفتیم که گرامر و لغت به تنهایی فایده ای ندارند و باید روی تصویر بزرگتر یعنی fluency تمرکز کنید. برای تمرکز روی تصویر بزرگتر باید دو کار انجام بدید:

۱) تمرکز روی لیسنینگ

۲) استمرار در تکرار کردن

 

اما برای اینکه روی لیسنینگ تمرکز کنید، باید خودتون رو در زبان انگلیسی غرق کنید. این اولین گام در یادگیری یک زبان جدیده. و برای رسیدن به توانایی بالا در مهارت اسپیکینگ، این قدم خیلی خیلی ضروریه . هر چه بیشتر گوش کنید زودتر می تونید به زبان‌ انگلیسی صحبت کنید و مثل یک فرد انگلیسی زبان سلیس و روان مکالمه کنید.

 

اگه می خواید خودتون رو در انگلیسی غرق کنید و در نتیجه صحبت کنید، باید سه کار رو انجام بدید:

گوش کنید، گوش کنید و گوش کنید!

 

و اما دو نکته ای که باید برای لیسنینگ لحاظ کنید:

 

اول اینکه باید بتونید بیش از 75 درصد آنچه رو می شنوید بفهمید. اگر کمتر از این میزان می فهمید یعنی اینکه این مطلب برای شما سنگینه.

 

دومین نکته اینه که باید مطلبی که انتخاب می کنید جالب و جذاب باشه تا مغز شما  به ادامه مطلب ترغیب بشه.

 

مثلا گوش کردن به یک موضوع در مورد مهندسی برق در حالیکه هیچ علاقه یا تخصصی به این موضوع ندارید، کاملا بی فایده است. چون این موضوع برای شما جذاب نیست.

 

و اما یک‌ سوال  که برای خیلی از زبان آموزان مطرحه اینه که:

چرا لیسنینگ اینقدر مهمه و لیسنینگ چطوری به اونها کمک می کنه تا به یک اسپیکر بهتر تبدیل بشن؟

پاسخ اینه که چون ما از طریق گوشهامون زبان رو یاد می گیریم. پس یادتون باشه دائما به محتواهای انگلیسی گوش کنید.

 

برای درک بهتر موضوع یک مثال می زنم.

کودک رو در نظر بگیرید، قبل از اینکه شروع به حرف زدن کند تا دو سالگی فقط به صداها و حرفهای اطرافیان گوش میدهد و بعد از دو سالگی حرف زدن رو با کلماتی ساده مثل مامان و بابا شروع میکنه تا اینکه رفته رفته می تونه جملات بهتری بسازه و نهایتا موفق میشه به راحتی صحبت کنه. یعنی در زبان فارسی غرق میشه، صحبت های پدر و‌ مادر، عمه، خاله و همه اطرافیان رو میشنوه و اونها رو تکرار می کنه.

 

این متد کاملا  منطقیه. بله، اول گوش می کنیم، دوم صحبت می کنیم، بعد می خونیم و در نهایت می نویسیم. این ترتیبی است که به طور طبیعی مهارت های زبانی را یاد می گیریم.

 

در هر سطحی که هستید یادتون باشه توانایی شما در صحبت کردن ( که هم شامل فلوئنسی است و هم تلفظ) در صورتی تقویت می شه که اون سه کاری که گفتم رو انجام بدید یعنی: گوش کنید، گوش کنید و باز هم گوش کنید!

 

هرچی بیشتر گوش کنید بهتره. بارها و بار ها یک فایل صوتی یا تصویری رو گوش کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

 

نکته مهم اینه که دائماً و به طور منظم باید گوش کنید. هر روز حداقل ۱۰ دقیقه گوش کنید. اگر هر روز 10 دقیقه مرتب گوش کنید بهتر از این است که هر هفته یک ساعت به فایلهای صوتی گوش کنید.

 

چند پیشنهاد برای تقویت لیسنینگ برای شما دارم:

  • به برنامه های انگلیسی زبان گوش کنید. چشمان خودتون رو ببندید و سعی کنید به ریتم، اینتونیشن و اصطلاحات انگلیسی واقعی گوش کنید.
  • فیلم های زبان اصلی ترجیحا بدون زیرنویس تماشا کنید. (برای این منظور محصول انگلیسی واقعی به سبک فرندز رو به شما پیشنهاد می کنم.)
  • به پادکستها و رادیو های انگلیسی زبان گوش کنید. صدها نمونه از این پادکستها رو می تونید در سایت دکتر زبان بشنوید و دانلود کنید.

 

  • به آهنگ های انگلیسی گوش کنید. سعی کنید همراه با آهنگ، متن آهنگ رو بخونید. برای این منظور پیشنهاد می کنم مقاله انگلیسی از طریق آهنگ با 8 راهکار عالی رو در سایت دکتر زبان بخونید.
  • به کتابهای صوتی گوش کنید.
  • موقع پیاده روی، توی کافی شاپ، اتوبوس، و مهمانی به مکالمات انگلیسی گوش کنید. مجددا می تونید صدها نمونه از این مکالمات رو همراه با ترجمه در سایت دکتر زبان پیدا کنید.
  • هر موقع کلمه جدیدی را می شنوید، بارها و بارها اون رو تکرار کنید و باهاش جمله بسازید. ببینید آیا متوجه آن کلمه می شوید.
  • از منابع عظیم اینترنت برای گوش کردن و تمرین کردن استفاده کنید. برای شروع می تونید به این سایت ها مراجعه کنید:

 

www.drzaban.com

http://home.gwu.edu/~meloni/eslstudyhall/shlistening.htm

http://iteslj.org/links/ESL/Listening/

 

 

نکته کلیدی شماره 3: تا می توانید بخوانید.

 

یکی از بزرگترین مزایای ریدینگ اینه که دایره واژگان شما را تقویت می کنه. شما می تونید از طریق ریدینگ، لغات جدید زیادی رو یاد بگیرید.صحیح ترین شیوه یادگیری لغات، یادگرفتن معنای این لغات در داخل متنه. به جز این، از طریق خوندن می تونید مهارت رایتینگ رو هم تقویت کنید.

 

فرض کنید کلمه “shout” به معنی “فریاد زدن” رو یاد می گیرید. ولی آیا می‌تونید از آن استفاده کنید؟

مثلا اگر یک داستان می خونید و جمله ای به این صورت می بینید:

“He shouted so loudly, it hurt her ears.”

بعد داستان دیگری می خونید که این جمله رو نوشته است:

“Don’t shout so loud – you’ll wake the baby!”

 

الان می بینید که با خوندن همین دو جمله به درک بهتری از کلمه “shout” به معنی “فریاد زدن” می رسید.بنابراین ریدینگ روشی بسیار عالی برای ساختن بانک قدرتمند واژگان است.

 

فراموش نکنید که هنگام ریدینگ از دیکشنری استفاده نکنید. یا حداقل کمتر استفاده کنید.  (لیست معروفترین دیکشنری ها رو می تونید در مقاله 66 دیکشنری آنلاین برای 25 زبان ببینید.)

 

دلیل دیگه در خصوص اهمیت ریدینگ اینه که این مهارت به شما کمک می کنه تا به طور کلی در معرض جملات انگلیسی قرار بگیرید (غرق شدن در انگلیسی). به عبارت دیگر از طریق ریدینگ می‌تونید اصطلاحات و موارد دیگه رو بیشتر یاد بگیرید.

 

راهکار های عالی برای انجام موثر ریدینگ:

  • بدون استفاده از دیکشنری بخونید. وقتی یک متن را می خونید سعی کنید معنای کلمات ناآشنا را حدس بزنید و به آنها توجهی نکنید. نگران جزئیات نباشید. سعی کنید معنا و مفهوم کلی رو بفهمید.
  • سریع بخونید. اگر ریتم طبیعی و جریان کلمات را حفظ کنید، می تونید معانی لغات رو بفهمید.
  • با صدای بلند برای خودتون یا دیگران بخونید. این روش به تقویت تلفظ شما هم کمک می کنه. اگه یک کتاب، خسته کننده یا دشواره،خوندن آن رو کنار بگذارید و کتاب دیگه ای رو انتخاب کنید.
  • به منظور کسب لذت و بدون اضطراب بخونید. یک فنجان چای یا قهوه کنار خودتون بگذارید و استراحت کنید. دائماً بخوانید. هر روز ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخونید. اگه هر روز ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخونید بهتر از اینه که در هفته یک ساعت بخونید.

پیشنهاد می کنم به مقاله “8 کتاب فوق العاده که باید بخوانید” هم نیز مراجعه کنید.

 

و اما یک روش عالی برای تمرین مهارت لیسنینگ و ریدینگ:

کتابهایی رو بخوانید که دارای فایل صوتی هستند. وقتی به فایل صوتی گوش می کنید و همزمان کتاب رو می خونید در واقع دارید مهارت های دریافتی یعنی لیسنینگ و ریدینگ رو تقویت می‌کنید. این تمرین بسیار بسیار موثره.

 

تحقیقات علمی فراوان ثابت کرده اند که وقتی زبان آموزان زیاد می خوانند میزان اعتماد به نفس آنها بیشتر می شه و بنابراین سطح انگلیسی آنها هم تقویت می شه. می تونید یک وبلاگ ریدینگ راه اندازی کنید. یعنی همه آنچه رو می خونید ثبت کنید.

 

یادتون باشه همونطور که گفتم اگر روزانه ۱۰ دقیقه بخونید بهتر از اینه که در هفته یک ساعت بخونید.

 

نکته کلیدی شماره ۴: اسپیکینگ

 

 

باید تا می تونید در هر موقعیتی به انگلیسی صحبت کنید. حتی اگر خجالت می کشید یا مطمئن نیستید که بقیه متوجه صحبت های شما می شن، باز هم باید به انگلیسی صحبت کنید. شاید بگین من یک آدم کم رو و خجالتی هستم. پس خوب گوش کنید.

 

من همیشه به زبان آموزانم می گم:  خجالتی بودن بسیار پر هزینه است.  منظورم اینه که هزینه خجالتی بودن مساوی است با از دست دادن بسیاری از فرصت ها. اگه می خواید خیلی روان و سلیس و بدون مکث به زبان انگلیسی صحبت کنید باید از هر فرصتی برای صحبت کردن استفاده کنید. همیشه یادتون باشهتمرین اسپیکینگ ” تنها چیزی است که برای تقویت مکالمه  به شما کمک می‌کنه.

 

این یک حقیقت ساده است که جز با “تمرین اسپیکینگ” نمی تونید به هیچ شکل ممکن به زبان انگلیسی مسلط بشید. شما زبان مادری خودتون رو هم از طریق تمرین اسپیکینگ یاد گرفتید. تمرین اسپیکینگ تنها روشی است که هر کسی می تونه به زبان مسلط شود.

 

واقعیت اینه که بسیاری از زبان آموزان صحبت نمی کنند و در  کلاسهای مکالمه سرشان رو پایین می اندازند و با کتاب و دیکشنری سر خودشون رو گرم می کنند. به جای سوال پرسیدن از معلم به دیکشنری‌های دو زبانه مراجعه می‌کنند. بعضی اوقات از یک دوست یا همکلاسی می‌خواهند تا چیزی را به آنها به زبان فارسی توضیح دهد.

 

و اما چه کارهایی می تونید انجام بدید تا اسپیکینگ شما تقویت بشه؟

 

پاسخ به این سوال بستگی به این داره که کجا زندگی می کنید.

اگه در کشور خودتون زندگی می کنید می تونید در دوره های مکالمه شرکت کنید که صرفا بر مبنای مکالمه برنامه ریزی شده اند و صد البته نه دوره هایی که به گرامر و یادگیری لغت بپردازند.

اما اگه در یک کشور انگلیسی زبان زندگی می کنید گزینه های بیشتری دارید که توصیه می کنم حتما تا زمانی که در این کشورها زندگی می کنید، بیشترین استفاده را از این موقعیت ها ببرید.

 

چند نمونه از این ایده ها:

  • در کلاس های مختلف شرکت کنید مثل کلاس های هنری، آشپزی، عکاسی، موسیقی و غیره.
  • عضو یک گروه مکالمه بشید.
  • کارهای داوطلبانه انجام بدید.
  • به کلیسا برید.
  • همراه با یک خانواده انگلیسی زبان زندگی کنید.(نه با دانشجویان هموطن خودتان.)
  • سفر کنید.
  • خرید برید و تا می‌تونید از فروشندگان سوالات انگلیسی بپرسید.اساساً هر جایی که انگلیسی زبان ها می روند شما هم برید.

 

و اما شش ایده کلی برای تقویت اسپیکینگ:

  • با صدای بلند بخونید.

خوندن متن با صدای بلند روش بسیار موثری برای تقویت اسپیکینگ برای زبان آموزان مبتدی و روشی بسیار عالی برای تقویت پایه تلفظ، لحن و صدا است.

  • با خودتون صحبت کنید.

یک موضوعی رو که دوست دارید انتخاب کنید و در مورد اون موضوع در مقابل آینه ۲ تا ۳ دقیقه بدون توقف صحبت کنید.بسیار مهمه که حتی اگر فکر می کنید که کلمات کافی برای صحبت کردن ندارید یا حتی نمی تونید کلمه مناسب رو پیدا کنید همچنان به صحبت کردن ادامه بدید و سعی کنید افکار خودتون رو به روش های مختلف به زبون بیارید. به مرور زمان خودتون متوجه می شید که این تمرین واقعا چقدر موثره.

  • از تکنیک تقلید استفاده کنید.

یکی دیگر از تکنیک هایی که به تقویت اسپیکینگ کمک می کند گوش کردن و تکرار کردن جملاتیه که در فایل های صوتی و تصویری می شنوید. برای این منظور به گوینده گوش کنید، استاپ کنید و سعی کنید مو به مو سرعت صحبت کردن ، لهجه و اینتونیشن رو تقلید کنید.

 

نکته کلیدی شماره 5: هر روز بنویسید.

 

 

هر چه بیشتر بنویسید، بیشتر مسلط می شوید درست مثل هر مهارت دیگه. حتما شما هم با این گفته موافقید که practice makes perfect یعنی کار نیکو کردن از پر کردن است. (البته تمرین با متد و اصول صحیح.)

اگر روزانه ۱۰ دقیقه بنویسید پس از مدت کوتاهی مهارت نوشتن و اسپیکینگ شما تا حد زیادی بهبود پیدا می کنه.

 

اما ببینیم تمرین روزانه رایتینگ چطور می تونه به شما کمک کند تا به مرز تسلط به زبان انگلیسی برسید؟

 

اول این که اگه هر روز بنویسید کم کم زبان انگلیسی و صحبت های افراد انگلیسی زبان را بیشتر و بهتر می فهمید. چون در نوشته هاتون از ارکان زبان که شامل اسلنگها، اصطلاحات و ضرب المثل ها و غیره هستند استفاده می کنید و کم کم از این طریق هم می تونید به زبان انگلیسی مسلط بشید.

 

و اما دومین دلیلی که رایتینگ روزمره به شما کمک می کنه تا به مرز تسلط به زبان انگلیسی برسید اینه که اگه هر روز بنویسید، بیشتر و بیشتر با انگلیسی آشنا می شوید.

حتی اگه روزانه ۱۰ دقیقه تمرین کنید، به مرور مهارت شما در رایتینگ تقویت می شه. تمرین مهارت روزانه رایتینگ به شما کمک می کنه تا از لغات و ساختارهای گرامری استفاده کنید و اینجوری با نحوه کاربرد و استفاده از اونها در زبان انگلیسی بیشتر آشنا می شید.

 

بعضی اوقات زبان آموزان برای نوشتن به انگلیسی دچار اضطراب می شن یا دوست ندارن بنویسند. یا اینکه از اشتباه کردن در نوشتن می ترسند. اگر این طوره سعی کنید “خاطره نویسی” کنید. یعنی فقط برای خودتون بنویسید. پیشنهاد می کنم حتی اگه از نوشتن نمی ترسید، باز هم خاطره نویسی کنید. چون این یک روش جالب برای تسلط به زبان انگلیسیه.

 

حالا ببینیم چطور خاطره نویسی کنیم؟

 

  1. ابتدا یک مکان راحت پیدا کنید.
  2. یک موضوع انتخاب کنید. مثلا کارهایی که دیروز انجام داده اید یا ورزش، موسیقی، سفر و غیره. مثلا آخرین سفری که به یکی از شهرهای ایران داشتید.
  3. بی وقفه تا جایی که می تونید بنویسید.
  4. سعی کنید تا می تونید از کلمات عبارات و جملات مختلف استفاده کنید.
  5. اصلا به اشتباهات فکر نکنید و نگران اشتباهات گرامری نباشید. این موضوع رو در مورد اسپیکینگ بهتون گفتم.
  6. بعد از اتمام کار، نوشته خودتون رو بخونید و اون رو ادیت کنید.

 

یک نوع دیگه از نوشتار، نوشته هایی هستن که بر اساس یک فرمت خاص نوشته میشن. فرض کنید متقاضی کار در یک شرکت خارجی هستید. برای این منظور بایستی رزومه خودتون رو بنویسید و از طریق ایمیل برای اونها ارسال کنید. اگر رزومه شما شبیه رزومه های انگلیسی نباشد، احتمال زیاد رزومه شما رو نمی خونن. در نتیجه آن کار رو از دست می دید. چون رزومه شما با فرمت درست نوشته نشده است. فرمت یعنی قوانین مربوط به چینش کلمات در یک صفحه. مثلا فرمت رزومه با فرمت نامه متفاوت است.

 

فرمت شامل  این دو مورد است:

 

الف) قواعد مربوط به فرم پاراگرافها

ب) قواعد مربوط به محل نوشتن تاریخ، نام، سلام، محتوا، اطلاعات تماس و غیره

 

بهترین روش برای یادگیری فرمت صحیح اینه که تا می تونید بخونید و هر روز بنویسید. برای این منظور می تونید از وبسایت ها  و کتاب های مختلف استفاده کنید.

 

http://www.ohiou.edu/esl/english/writing/index.html

 

 

برای نوشته هایی با فرمت خاص می تونید به طریق زیر پیش برید:

  1. اول مشخص کنید که چه کسی قراره نوشته شما رو بخونه.
  2. سبک نوشتن خودتون رو انتخاب کنید.
  3. نمونه های از سبک نوشتاری که انتخاب کرده اید رو بخونید.
  4. به چیزهایی که می خواهید بگید خوب فکر کنید.
  5. ایده های خودتون رو در چند جمله بنویسید.
  6. جملات خودتون رو با فرمت درست روی کاغذ بیارید.
  7. نوشته خودتون رو چندین بار با دقت بخونید و ادیت کنید. ببینید آیا از فرمت صحیح استفاده کرده اید؟ آیا شبیه نمونه‌هایی که خونده اید هست یا نه؟
  8. حالا به خودتان ببالید.

 

و اما چند راهکار دیگر که می تواند به شما کمک کند تا از طریق نوشتن به زبان انگلیسی مسلط شوید:

 

  • یک دوست مکاتبه ای یا pen pal پیدا کنید.
  • به انگلیسی ایمیل یا پیام های متنی بنویسید.

 

 

نکته کلیدی شماره 6: گرامر را فراموش کنید!

 

 

می خوام آب پاکی رو روی دستتون بریزم و خیالتون رو راحت کنم و بگم که گرامر را فراموش کنید!  شاید بگین استاد اکبری بی خیال آخه چطور می شه بی خیال گرامر شد؟

 

راستش برای تسلط به زبان انگلیسی فراموش کردن گرامر نکته بسیار بسیار مهمیه. در واقع این رازیه که خیلی از زبان آموزان نمی دونن و خیلی از مدرسین این موضوع رو به شما نمی گن.

 

البته این قاعده شامل افرادی که پایه انگلیسی اونها خیلی ضعیفه نمیشه. چون این افراد قطعا باید در نخستین گام، مبانی گرامر و لغت رو یاد بگیرن. این موضوع در مورد زبان آموزانی صادقه که از دانش زبانی خوبی برخوردارند، اما نمیتونن روان و با اعتماد به نفس صحبت کنند.

 

چند سال در مدارس و دانشگاه انگلیسی خوندیم؟ چقدر برای کتابهای کمک آموزشی و کلاسهای کنکور و تقویتی هزینه کردیم؟ آیا بعد از این همه هزینه می تونیم به راحتی و با اعتماد به نفس به انگلیسی صحبت کنیم؟ پاسخ رو خودتون بهتر می دونید. پس زمان تغییر فرا رسیده. زمان اون رسیده که گرامر رو فراموش کنیم.

 

همونطور که می دونید اغلب بومی های انگلیسی زبان درک خیلی خوبی از  مبحث گرامر ندارند. شاید افرادی رو بشناسید که می‌تونن نمرات خیلی خوبی در گرامر بگیرند اما نمی تونن به راحتی به انگلیسی صحبت کنن یا بفهمند.

 

شاید بگید در جمله سازی خیلی اشتباه می‌کنم. یا تلفظم خوب نیست. بله، البته که اشتباه می کنید.

اولا همه افراد و از جمله خود من اشتباه می کنیم. این به این معناست که همه بومی های انگلیسی زبان از جمله مدرسین زبان انگلیسی اشتباه می‌کنند. اشتباه کردن بخشی طبیعی از یادگیری زبانه.

 

دوما شما اشتباه می کنید چون در حال یادگیری یک مهارت جدید هستید. اشتباه کردن بخش طبیعی از پروسه یادگیری هر مهارتیه. یادگیری و اشتباه کردن دو جزء جدایی ناپذیرند. مثل عشق و ازدواج، اسب و کالسکه. خلاصه این که اشتباه کردن بخش مهمی از فرایند یادگیریه. در واقع اگر اشتباه نکنید، هیچ وقت چیزی  یاد نخواهید گرفت.

 

یک کودک تا قبل از اینکه بتونه درست راه بره، بارها و بارها به زمین می خوره اما باز بلند میشه.گاهی خودش گاهی به کمک اطرافیان. در یادگیری یک زبان جدید شما هم همان کودک هستید که بارها و بارها به زمین می خورید و اشتباه می کنید تا اینکه نهایتا یاد می گیرید.

 

 

نکته کلیدی شماره ۷: دایره واژگان خود را بسازید.

 

در این بخش می خوام بهتون در مورد اهمیت دایره واژگان و پنج روش موثر برای تقویت دایره واژگان بگم.

 

1) قانون ۸۰ /۲۰ را در یادگیری لغات انگلیسی اعمال کنید.

 

کلمات و عبارات پر تکرار را یاد بگیرید. نیاز نیست هر کلمه و عبارتی رو که می بینید یاد بگیرید.در عوض سعی کنید کلمات و عباراتی که دائم تکرار می شن و کاربرد بیشتری دارند رو یاد بگیرید و کار درست اینه که اون کلمات رو در قالب جملات و عبارت یاد بگیرید. وقتی کلمات رو در قالب عبارت یا جمله یاد می گیرید می تونید در موقعیت های مورد نیاز،بدون فکر کردن،خیلی راحت توی صحبت کردن از اون عبارت یا کلمه استفاده کنید.

 

2) انگلیسی رو در کانتکست (در متن و فضای مرتبط) یاد بگیرید؛ یعنی از طریق جملات.

در مورد یک موضوع مورد علاقه مطلب بخونید، فیلم های زبان اصلی رو ببینید و به اخبار مربوط به اون موضوع گوش کنید. اینجوری گرامر و لغت رو یکجا و به صورت طبیعی یاد می گیرید‌

 

۳) از اپلیکیشن آنکی استفاده کنید.

 

یک شیوه بسیار کاربردی برای حفظ لغت  استفاده از اپپلیکیشن آنکی است. این افزونه که بر اساس سیستم تکرار با فاصله عمل می کنه بسیار موثر بوده و قابلیت نصب روی کامپیوتر، مک، لینوکس، آیفون، اندروید و هر وسیله دارای جستجوگر رو داره. این افزونه در بسیاری از پلت فرم ها به غیر از اپل استور رایگانه. بعد از نصب این افزونه می تونید هر موقع چند دقیقه فرصت داشتید مروری سریع بر لغات داشته باشید و به سرعت لغات رو به خاطر بسپارید.

 

4) از نمانیک ها استفاده کنید.

نمانیک یعنی از همراه کردن یک داستان یا تصویر با کلمه مربوطه به نحوی که راحت تر و سریع تر بتونیم آن لغت را به خاطر بیاریم. در مقاله “سه روش حرفه ای حفظ لغات” در سایت دکتر زبان این موضوع را توضیح داده ام.

 

به  سایت  https://www.memrise.com/ مراجعه کنید. در این سایت می تونید کلی نمانیک پیدا کنید.

 

5) لغات رو تحلیل کنید.

احتمالا تا به حال با لگو بازی کرده‌اید.زبان انگلیسی به جورایی  مثل بازی لگو است. با این تفاوت که به جای قطعات مختلف کلمات رو در اختیار دارید و می تونید آنها رو سرهم کنید و چیز جدیدی بسازید.

 

 

نکته کلیدی شماره ۸: تلفظ خود را تقویت کنید.

 

 

یادگیری تلفظ صحیح کلمات خیلی مهمه. چون در فهم فیلمها، اخبار و مکالمات نیتیو ها و همینطور شبیه تر شدن لهجه شما به این افراد نقشی کلیدی ایفا می کنه. وقتی تلفظ کلمه ای رو بلد نیستید یا با چیزی که خودتون تلفظ می کنید متفاوته، اون رو یادداشت کنید و بعد به دیکشنری های آنلاین مراجعه و طریقه تلفظ اون روچک کنید.

 

روش تقویت تلفظ:

در مقاله “چگونه تلفظ خود را تقویت کنیم؟” در مورد تقویت تلفظ به طور کامل صحبت کرده ام. اما به طور خلاصه می تونید برای تقویت تلفظ از این چهار روش قوی استفاده کنید:

 

  • صداهای مختلف رو تلفظ کرده و صدای خود رو ضبط کنید. در پایان با فایل اصلی مقایسه کنید. به مواردی مثل ریتم، اینتونیشن، وضوح کلام و اعتماد به نفس خود توجه کنید.تمرین کنید تمرین کنید و تمرین کنید.

 

  • نحوه صحبت کردن افراد بومی زبان را تقلید کنید.

یک فایل صوتی متناسب با سطح خودتون رو انتخاب کنید و بهش گوش بدید و تکرارش کنید.در واقع هر چقدر بتونید نحوه صحبت کردن بومی زبانها رو کپی کنید سریعتر می تونید پیشرفت کنید.

 

  • یک منبع دیگه فیلمهای زبان اصلی هستن که حتی موثرتر از فایلهای صوتی هم هستن. از طریق تماشای فیلمهای زبان اصلی هم اکسنت (لهجه) شما تقویت میشه و هم دایره واژگانتون به سرعت افزایش پیدا می کنه.

 

یکی از بهترین منابع آموزش بر اساس فیلم مجموعه انگلیسی واقعی به سبک فرندز هست که قدم به قدم توضیحات مربوط به فیلم رو به شما توضیح میده. در هر اپیزود نحوه تلفظ جملات کلیدی و همین طور صدها اصطلاح، اسلنگ، عبارت فعلی رو یاد می گیرید.

 

  • کوتاه سازی یا ریدکشن های رایج رو یاد بگیرید.

یکی از مواردی که افراد بومی زبان در مکالمات غیر رسمی به وفور انجام می دهند، کوتاه سازی کلمات است که بهش می گیم ریداکشن. در کتاب انگلیسی واقعی آمریکایی که مکمل محصول انگلیسی واقعی به سبک فرندز هست، لیست کامل این ریداکشن فرمها و همین طور کلیدهای تلفظ امریکن رو آوردم. این کتاب به شدت به شما کمک می کنه تا علاوه بر درک سریع جملات در فیلمها بتونین به اکسنت قابل قبولی در اسپیکینگ برسید.  در اینجا به چهارده تا از این نمونه ریداکشن ها اشاره می کنیم.

 

Wanna = want to

E.g. I wanna go home.

……………………………………………..

Gotta = Got to

E.g. You’ve gotta go.

………………………………………………….

 Outta = Out of

E.g. I’m outta money.

…………………………………………………

 Hafta = Have to

E.g. We hafta go.

…………………………………………………….

 Dunno = Don’t know

E.g. I dunno.

……………………………………………………………

 Needa = Need to

E.g. You needa know about Jame.

………………………………………………………

Cos = Because

E.g. I cry cos I’m in pain.

…………………………………………………….

 Kinda = Kind of

Anna’s kinda cute.

……………………………………………………

 Lemme = Let me

E.g. Lemme see!

……………………………………………………

Gonna = Going to

E.g. I’m gonna tell you the truth.

……………………………………………………..

 Gimme = Give me

E.g. Gimme the book!

…………………………………………………

Sorta = Sort of

E.g. She’s sorta tired.

………………………………………………..

 Ya = You/ you are

I miss ya.

………………………………………………..

 Dontcha = Don’t you

E.g. Dontcha see it?

 

نکته کلیدی شماره ۹: اصول موفقیت در یادگیری زبان انگلیسی!

 

 

می خوام پنج اصل طلایی اثبات شده رو بهتون بگم که اگر فقط همین پنج اصل مهم رو رعایت کنید، قول می دم حتما موفق بشید.

 

اصل اول: به خودتون ایمان داشته باشید.

 

هنری فورد میگه: “چه فکر کنید می توانید یا نمی توانید در هر دو حالت حق با شماست.”

 

باید ایمان داشته باشید که می ‌توانید در مسیر یادگیری زبان انگلیسی موفق شوید. اگر واقعا تمرین و پشتکار داشته باشید قطعاً به هدف خود خواهید رسید. چون در مسیر یادگیری زبان گاهی اوقات دچار تردید، استرس و خستگی می شید، اما اگه به خودتون و تصمیم و هدفتون برای یادگیری زبان باور داشته باشید همه سختی ها رو پشت سر می گذارید.

 

اصل دوم: با خودتون مهربان باشید.

 

با خودتون مانند یک کودک برخورد کنید. همه ما به شیوه خودمون و در یک بازه زمانی، متناسب با شرایط خودمان راه رفتن و حرف زدن را یاد گرفتیم.این نکته خیلی مهمه.یادگیری زبان هم همینطوره. هر فرد روش یادگیری مخصوص به خودش رو داره. بعضی از ما باید برای درک بهتر اطلاعات، اونها رو ببینیم. برخی دیگه نیاز داریم تا از طریق شنیدن، اطلاعات رو جذب کنیم. این که بدونید جزء کدوم دسته از این فراگیران هستید خیلی خیلی مهمه؛ دیداری، شنیداری یا عملگرا؟  یادگیری یک زبان نیازمند زمان و تمرینه و هیچ راه میانبری وجود نداره.به خودتان ایمان داشته باشید تا از پس انجام این کار به راحتی بر بیایید.

 

اصل سوم:  برای موفق شدن باید انگیزه و دیدگاهی مثبت نسبت به خودتون داشته باشید!

 

 

بنابراین ابتدا انگیزه و اهداف خودتون رو  مورد اینکه چرا می خواهید زبان انگلیسی رو یاد بگیرید و چرا می خواهید وقت، انرژی و پول خود رو برای این منظور  هزینه کنید.

مطمئنا همه توانایی هایی را که امروز در حرفه خودتون صاحب اون هستید یک شبه بدست نیاورده اید بلکه برای بدست آوردنش تلاش کرده اید و وقت و انرژی گذاشته اید. در مورد یادگیری زبان انگلیسی هم داستان به همین منوال است.

 

 

اصل چهارم چیه؟ از همین امروز خودتون رو یک بومی انگلیسی زبان تصور  کنید!

شاید انگلیسی شما عالی نباشد اما شما یک فرد انگلیسی زبان هستید که مثل یک کودک در حال یادگیری زبان مادری خود یعنی زبان انگلیسی هستید. فقط مقدار کمی از این زبان رو بلدید و هر روز دارید بهتر و بهتر می شید. با صدای بلند صحبت کنید و تا می تونید اشتباه کنید و از اشتباه کردن نترسید. به قول انگلیسی ها:

Fake it until you make it.

اول وانمود کن تا از پس انجامش برآیی.

 

 

در انتهای مقاله آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی می خوام چند تا سایت رو بهتون معرفی کنم که بطور کلی برای تقویت مهارت های زبان از جمله لغت، ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ، لیسنینگ و گرامر به شما خیلی کمک می کنه.

 

این سایتها چت روم هایی دارن که می تونید از طریق اونها به دانش زبانی خودتون رو تقویت کنید.

 

تقویت مهارت نوشتاری

ELanguageSchool (رایگان)

برای کسانی که قصد دارند  مهارت نوشتاری خودشون رو تقویت کنن،این سایت رایگان، گزینه خوبیه.

 

تقویت مهارت شنیداری 

مجموعه‎ای آنلاین از دوره‎های عمومی زبان . اکثر این دوره‎ها به صورت کلیپ‎های صوتی به شکل گفتگوهای کوتاه هستند. پس این دوره برای کسانی مناسبه که می‎خوان مهارت‎ شنیداری خود را تقویت کنند و برای زبان‎آموزان تازه ‎کار گزینه خیلی خوبیه!

از طریق این سایت می تونید در زبان انگلیسی غرق بشید

 

  • Livemocha  (رایگان تا 29 دلار در ماه)

این سایت یک انجمن بزرگ یادگیری زبانه که دستورالعمل یادگیری 38 زبان را ارائه میده.

 

تقویت بانک واژگان

 

 

یک دورۀ آموزشی است اما نه به شکلی که در بقیه سایت ها متداوله.یعنی این دوره شامل مجموعه‎ای از دوره‎های 12 زبانه است که توسط خود کاربران تعبیه شده‎.با این دوره می‎تونید بر اساس تکنیک تکرار، لغات کلیدی و مهم رو حفظ کنید. حتی می‎تونید خودتون دوره‎ای رو درست کنید و صرفا همون واژه هایی رو که همیشه یادتون میره،حفظ کنید و برای خودتون تکرار کنید.

 

برای زبان آموزان سطح متوسط در زمینه تقویت گرامر،واژگان و عبارات کوتاه این سایت گزینه خوبیه.دروس مربوط به 95 زبان به صورت رایگان وجود دارد که می تونید سطح مهارت و اطلاعات خودتون رو ارزیابی کنید. دوره‎های ارائه ‎شده در این سایت اغلب کتبی هستند که البته ویدئو و فایل‎ صوتی هم  دارند.

 

تقویت تمام مهارت های زبان

 

این سایت شامل کلی فایل صوتی و متنی، دوره های آنلاین یادگیری زبان،دوره های آنلاین برای کسب کار و تجارت، پادکست، و کلی منبع دیگه برای تقویت تمام مهارت های زبان انگلیسیه. اگه به این سایت سری بزنید می بینید که با دنیای وسعی از منابع برای یادگیری همه مهارت های زبان روبرو هستید.

 

 

برای زبان آموزانی که در میونه راه یادگیری زبان خسته و نومید میشن این سایت و روش آموزشی اون گزینه خوبیه.روش آموزشی این سایت بر اساس ارتباط با افراد در سراسر دنیاست. به کمک تعامل اجتماعی که اساس آموزشی این سایت هست می تونید در  زبان پیشرفت کنید و دیگه از اون حالت خستگی و بی حوصلگی هم خبری نیست. این سایت بیش از 3 میلیون عضو داره از 175 کشور.

 

  • LingQ  (رایگان تا 39 دلار در ماه)

یک سیستم اینترنتی چند زبانه برای یادگیری زبان است که توسط “استیو کافمن” در یوتیوب راه‎اندازی شد. درسها در LingQ  به شکل متن همراه با فایل صوتی هستن و این دروس به صورت رایگان در دسترس هستند. میتونید با گوش دادن به این فایل های صوتی مهارت شنیداری خودتون رو تقویت کنید و حتی برای تقویت اسپیکینگ می تونید خلاصه مطلب فایلهای صوتی رو برای خودتون چندین بار بگید.از متن این فایل های صوتی برای تقویت مهارت نوشتاری خودتون استفاده کنید.ساختارهای به کار رفته در اون رو یاد بگیرید و در گوشه ای یادداشت کنید و در تمرین رایتینگ خودتون از این ساختارها استفاده کنید.

 

خب دوستان، امیدورام از خوندن مقاله آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی لذت برده باشید. نظرتون رو در مورد این مطلب برای ما بگین. همین طور اگه سایت مناسبی هم در زمینه تقویت انگلیسی می شناسید معرفی کنید.

 

 

 

 

برای دریافت آموزش کاملتر در دوره رایگان 9 استراتژی یادگیری سریع زبان ثبت نام کنید!

 

 

 

این مطلب چکیده ای از دوره 9 استراتژی یادگیری سریع زبان است و توسط تیم دکتر زبان طراحی و آماده شده است. استفاده از مطالب این مقاله با ذکر منبع بلا اشکال است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 دیدگاه برای “آموزش 100% رایگان و سریع زبان انگلیسی

  1. سلام استاد. واقعا عالی و جامع بود. خیلی خیلی لذت بردم. خدا بهتون سلامتی بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.